Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παραολυμπιακοί: Αργυρό μετάλλιο για το Θανάση Κωνσταντινίδη

Έφερε το τρίτο μετάλλιο στην Ελλάδα

28 Αυγούστου 2021 17:26
Παραολυμπιακοί: Αργυρό μετάλλιο για το Θανάση Κωνσταντινίδη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στη ρίψη κορίνας F32, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χαρίζοντας στη χώρα μας το τρίτο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 51χρονος αθλητής, έχοντας ως κορυφαία επίδοση τα 38.68μ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος της κορίνας F32. Πρώτος αναδείχθηκε ο Λίου Λι με κορυφαία βολή στα 45.39μ και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γουαλίντ Φεράχ με 35.34μ.

Ο Κωνσταντινίδης είχε λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της σφαιροβολίας, καταρρίπτοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά.

Ωστόσο, χάλκινο μετάλλιο έφερε στην χώρας μας και ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στην άρση βαρών.

Παραολυμπιακοί αγώνες: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα – Χάλκινο ο Τριανταφύλλου στη σπάθη

Tο χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Β στους Παραολυμπαικούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Πάνος Τριανταφύλλου. Ο Ελληνας πρωταθλητή επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ και εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.

Ο Τριανταφύλλου πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία και στα ημιτελικά ηττήθηκε με 15-9 από τον Πολωνό Κάστρο.

Η ήττα αυτή δεν τον επηρέασε στον μικρό τελικό. Απέναντι στον Βαλέτ, που έχει στη συλλογή του δύο παραολυμπιακά μετάλλια ήταν εξαιρετικός, επικράτησε με 15-9 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Παραολυμπιακοί αγώνες: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου, και δη του χρυσού, είναι αυτό λέμε... αξία ανεκτίμητη. Δες την αξία του.

Μάριος Καπότσης: «Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο»

Η μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας Ανδρών στο πόλο έρχεται σε μία πολύ δύσκολη χρονική στιγμή για την Ελλάδα, που δοκιμάζεται από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην ιστορία της.

Το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισαν οι Έλληνες πολίστες μας είναι η μοναδική αχτίδα φωτός στο σκοτάδι που επί έξι ημέρες έχει καταπνίξει τα πάντα.

Μάριος Καπότσης φωτιές

Εν μέσω αυτού του κλίματος είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να γιορτάσει με την ψυχή του. Ο Μάριος Καπότσης συγκίνησε με τα λόγια του μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο βάθρο των Ολυμπιονικών.

«Είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολλά τα συναισθήματα και θέλω να σας τα μεταφέρω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, η μεγαλύτερη γιορτή. Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο. Είναι κάτι πολύ οδυνηρό που μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς, ανήκει σε όλους τους Έλληνες, που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Στους Έλληνες που βοηθούν, στους Έλληνες πυροσβέστες, στους Έλληνες που βοηθούν τον συνάνθρωπό τους που έχει πρόβλημα.

Σκέφτομαι πολλά αυτή τη στιγμή. Την οικογένεια Αντετοκούνμπο που πληρώνει καταλύματα, τον κ. Γιαννακόπουλο που οργανώνει αναδάσωση, οικογένειες που είναι εκεί σιωπηλά και βοηθούν… Είναι πολλά αυτά που έχω να πω. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα είμαστε όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για εμάς και την Ελλάδα μας» είπε ο σπουδαίος αθλητής.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share