Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο Ρονάλντο επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ

Παίκτης των "κόκκινων διαβόλων" και επίσημα

27 Αυγούστου 2021 19:20
Ο Ρονάλντο επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μεγάλη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι γεγονός, καθώς ο Πορτογάλος σούπερ σταρ συμφώνησε σε όλα με τους Κόκκινους Διαβόλους, οι οποίοι και ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τη Γιουβέντους για την απόκτησή του μετά από 12 χρόνια.

Μπορεί να ακουγόταν το τελευταίο διάστημα ότι κάτι παίζει με την Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο ο επόμενος σταθμός του Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι και τυπικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Μετά από 12 χρόνια, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ επιστρέφει στον σύλλογο που καταξιώθηκε και κέρδισε την πρώτη Χρυσή Μπάλα και το πρώτο Champions League της καριέρας του.

Λίγα λόγια για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα, και διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά στην ηλικία των 15 ετών. Θεράπευσε την κατάστασή του και ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πριν υπογράψει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ηλικία των 18 ετών το 2003. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την ομάδα του Μάντσεστερ, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ποιότητά του, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τρεις διαδοχικές Πρέμιερ Λιγκ, έναν τίτλο Τσάμπιονς Λίγκ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Σε ατομικό επίπεδο κέρδισε την πρώτη του χρυσή μπάλα και το βραβείο Παίκτης της Χρονιάς στα 23 του. Το 2009 έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετακομίζοντας στην Μαδρίτη για να αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης για το ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Ισπανία, ο Ρονάλντο έχει κερδίσει 14 τρόπαια, μεταξύ των οποίων δύο τίτλοι της Λα Λίγκα, τέσσερις τίτλοι τίτλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις της ΦΙΦΑ Κλάμπ.

Σε εθνικό επίπεδο, το 2016 κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική του ομάδα. Ονομάστηκε ο κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών το 2015, από την πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική το 2003, όταν ήταν 18 ετών. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας, αλλά και πρώτος σε συμμετοχές με 179 εμφανίσεις σε 9 μεγάλες διοργανώσεις.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share