Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μίκαελ Σουμάχερ: Έτσι είναι η ζωή του θρύλου της F1 - Τα επιτεύγματα και το συγκλονιστικό ατύχημα που πάγωσε τον χρόνο

Η γυναίκα του Κορίνα που δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του

26 Αυγούστου 2021 10:22
Μίκαελ Σουμάχερ: Έτσι είναι η ζωή του θρύλου της F1 - Τα επιτεύγματα και το συγκλονιστικό ατύχημα που πάγωσε τον χρόνο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μίκαελ Σουμάχερ: Έτσι είναι η ζωή του θρύλου της F1! Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ του Netflix αφιερωμένο στην ζωή και τις επιτυχίες του θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην δημοφιλή streaming πλατφόρμα στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε είναι άκρως συγκινητικό, καθώς δεν εστιάζει μόνο στα επιτεύγματα του Σουμάχερ στην πίστα, αλλά και στην ζωή του Γερμανού με την οικογένειά του και την σύζυγό του, Κορίνα, που δεν έχει φύγει στιγμή από το πλευρό του, ακόμα και μετά το σοβαρό ατύχημα, που είχε το 2013.

Η ίδια εμφανίζεται να λέει σε ένα σημείο του ντοκιμαντέρ: «Μου δείχνει κάθε μέρα πόσο δυνατός είναι ακόμα», ενώ στην συνέχεια εμφανίζονται και τα παιδιά του, Τζίνα και Μικ. Μάλιστα, ο γιος του ακολουθεί τα χνάρια του και είναι κι εκείνος οδηγός της Formula 1.

Πέρα από τα μέλη της οικογένειάς του, θα συμμετάσχει επίσης, ο αδερφός του, Ραλφ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς και άλλα πρόσωπα που έχουν συνεργαστεί με τον Γερμανό θρύλο.

Να σημειωθεί ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του πριν οκτώ χρόνια, ενώ έκανε σκι. Λαμβάνει ακόμα θεραπεία για τον εγκέφαλό του. Ενώ, ο γνωστός νευροχειρούργος Erich Riederer, είπε, ωστόσο, ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ο Σουμάχερ να επανέλθει πλήρως.

Δείτε το τρέιλερ:

Αποκάλυψη Ιταλού νευροχειρουργού για Μίκαελ Σουμάχερ: «Δε θυμίζει σε τίποτα...»

Εφτά χρόνια μετά το ατύχημα στις ελβετικές Άλπεις ο διακεκριμένος νευροχειρουργός, ο Ιταλός Νίκολα Ατσιάρι αποκάλυψε πως ο θρύλος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ είναι «ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που θυμόμαστε να αγωνίζεται στα γκραν πρι».

Ο νευροχειρουργός μίλησε για τον 51χρονο Γερμανό και την κατάσταση της υγείας του. Όπως δήλωσε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο τραυματισμός που υπέστη ο Μίκαελ Σουμάχερ στο κεφάλι αφήνει περιορισμένα περιθώρια ανάρρωσης.

«Κανείς, εκτός από εκείνους που έχουν στενή επαφή μαζί του, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για όσα λέγονται δημόσια σχετικά με την κατάσταση του Σουμάχερ. Ωστόσο, αν σκεφτούμε την κατάσταση του πρωταθλητή έξι χρόνια μετά το ατύχημα, θα πρέπει να φανταστούμε έναν άνθρωπο πολύ διαφορετικό από αυτόν που θυμόμαστε στις πίστες της Formula 1».

undefined

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει λάβει έντονη και μακρά φροντίδα όλο αυτό το διάστημα, όντας καθηλωμένος σε κρεβάτι και καρέκλα. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι προκαλεί όλη αυτή η κατάσταση στον σκελετό και στους μυς του. Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εγκεφαλικής βλάβης που υπέστη. Σε αυτές τις περιπτώσεις το κύριο μέλημα δεν είναι η ανάρρωση, αλλά η διατήρηση της λειτουργίας των βασικών οργάνων.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ χρειάζεται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας γύρω του μια ομάδα ιατρών και φυσικοθεραπευτών. Ο τραυματισμός που υπέστη έχει επιπτώσεις όπως μυική ατροφία, πρόβλημα τους τένοντες, οστεοπόρωση κ.λπ. Είναι μια κατάσταση η οποία σε περιπτώσεις όπου ο παθών δεν είναι οικονομικά εύρωστος έχει συχνά ως αποτέλεσμα ένα πρόωρο τέλος, εξαιτίας μη αναστρέψιμων επιπτώσεων».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share