Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπρους Σπρίνγκστιν: «Ασημένια» Ολυμπιονίκης η κόρη του διάσημου τραγουδιστή

Περήφανος πατέρας!

9 Αυγούστου 2021 11:02
Μπρους Σπρίνγκστιν: «Ασημένια» Ολυμπιονίκης η κόρη του διάσημου τραγουδιστή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κόρη του Bruce Springsteen και της Patti Scialfa στέφθηκε Ολυμπιονίκης στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Jessica Springsteen και η ομάδα ιππασίας των ΗΠΑ κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του ομαδικού άλματος το Σάββατο 7 Αυγούστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ενώ η Jessica Springsteen, η κόρη του Bruce Springsteen και της Patti Scialfa, και το άλογό της Juan van de Donkhoeve δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό στο ατομικό αγώνισμα των αλμάτων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα – το άλογο έκοψε ένα κάγκελο, καταστρέφοντας «μια κατά τα άλλα εντυπωσιακή κούρσα», όπως έγραψε το Associated Press, η ομάδα ιππασίας των ΗΠΑ αντιμετώπισε τη Σουηδία στον τελικό του αγωνίσματος.

«Ασημένια» Ολυμπιονίκης η κόρη του μπρους σπρινγκστιν

Στο αγώνισμα, το τελευταίο αγώνισμα ιππασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, η αμερικανική ομάδα ιππασίας με τους Jessica Springsteen, Laura Kraut και McLain Ward «είχε συνολικά οκτώ λάθη στον τελικό για να οδηγηθεί σε jump-off με τη Σουηδία.

Είναι απίστευτο ότι και οι έξι αναβάτες είχαν καθαρούς γύρους στο jump-off, αλλά ο συνολικός χρόνος της Σουηδίας των 122,90 δευτερολέπτων την έκανε να πάρει το χρυσό με διαφορά 1,3 δευτερολέπτων, με τις ΗΠΑ να πρέπει να συμβιβαστούν με το αργυρό μετάλλιο», αναφέρει το Olympics.com.

Οι Ολυμπιακές Αγώνες του Τόκιο ήταν η πρώτη Ολυμπιάδα στην οποία συμμετείχε η Jessica Springsteen.

«Η συνεργασία που έχεις με το άλογό σου είναι το παν, και με τον Don έχω μια πολύ, πολύ δυνατή συνεργασία. Μερικές φορές παίρνεις ένα άλογο και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να γνωριστείτε μεταξύ σας, αλλά ήρθαμε γρήγορα κοντά και από τότε μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό», δήλωσε η Springsteen στο «People».

Αν και η Jessica Springsteen γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής της ηλικίας βελτιώνοντας τις ικανότητές της στην ιππασία στη φάρμα της οικογένειάς της στο Νιου Τζέρσεϊ.

μπρους σπρινγκστιν κόρη ολυμπιονίκης

«Για μένα, ένα πράγμα που πάντα αγαπούσα στην ιππασία – είναι πρώτα η αγάπη μου για το άλογο – αλλά όταν είμαι στο κέντρο ιππασίας και χτυπάει το κουδούνι, είμαι απόλυτα, 100% συγκεντρωμένος σε αυτό, Οπότε οποιαδήποτε εξωτερική πίεση ή οτιδήποτε άλλο συμβαίνει πραγματικά ξεθωριάζει και επικεντρώνομαι πραγματικά σε εκείνη τη στιγμή», είπε στο AP νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Είμαι τόσο ευγνώμων που οι γονείς μου με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Ήταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι. Ήταν ένα τεράστιο όνειρο και γι’ αυτούς, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να τους κάνω περήφανους», πρόσθεσε.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσα χρήματα δίνουν οι χώρες στους Ολυμπιονίκες τους

Citius, Altius, Fortius: Λατινικό αξίωμα που σημαίνει, πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά. Είναι το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων που απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Ολυμπιακού Κινήματος ενθαρρύνοντας ψυχολογικά τους αθλητές, αλλά και όσους συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες, καλώντας τους να ενεργούν σύμφωνα με το πνεύμα των Αγώνων. Θεωρείται ότι συμπυκνώνει όλες τις αξίες του Ολυμπισμού. Αυτό για τη συμμετοχή. Για τους νικητές, τους Ολυμπιονίκες, ισχύει και ένα πανάρχαιο αξίωμα: Τιμή, δόξα, χρήμα.

Οι Ολυμπιονίκες συνήθως απολαμβάνουν νομισματικά και μερικές φορές μη-νομισματικά βραβεία από τις χώρες τους. Για παράδειγμα, ένας χρυσός νικητής στην ομάδα των ΗΠΑ θα λάβει χρηματικό βραβείο 37.500 δολαρίων, ενώ ένας αθλητής από τη Σιγκαπούρη θα λάβει 737.000 δολάρια. Εκτός των κρατικών βραβείων, οι Ολυμπιονίκες βασίζονται και σε εμπορικές και χορηγικές ροές χρήματος.

Ολυμπιακοί Αγώνες χρήματα Ολυμπιονίκες

Οι Φιλιππίνες πήραν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία τους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με την αρσιβαρίστρια Χάϊντιλιν Ντίαζ να κερδίζει το χρυσό. Ως επιβράβευση για το ιστορικό κατόρθωμά της, η Ντίαζ φέρεται να έλαβε οικονομικά βραβεία τουλάχιστον 600.000 δολαρίων από την Επιτροπή Αθλητισμού της χώρας της και από μεγάλους επιχειρηματίες των Φιλιππίνων. Παράλληλα, της δωρήθηκαν δύο κατοικίες και δωρεάν αεροπορικές πτήσεις εφ’ όρου ζωής.

Παρότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν πληρώνει χρηματικά βραβεία στους νικητές των αγώνων, πολλές χώρες προσφέρουν νομισματικά βραβεία στους αθλητές που κερδίζουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το CNBC συνέλεξε στοιχεία από διάφορες εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές, αθλητικές ενώσεις και από το site Money Under 30 και παρουσιάζει λίστα 12 χωρών με βάση τα βραβεία που δίνουν στους Ολυμπιονίκες τους.

Ο λόγος που μερικοί αθλητές κερδίζουν περισσότερα χρήματα

ολυμπιονίκες χρήματα

Περισσότεροι από 600 Αμερικανοί αθλητές παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην τριάδα των χωρών με τα περισσότερα κερδισμένα μετάλλια. Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ βραβεύει τους αθλητές της με 37.500 δολάρια για κάθε χρυσό μετάλλιο, 22.500 για ασημένιο και 15.000 για χάλκινο. Περισσότερα από τα βραβεία αυτά δεν φορολογούνται εκτός εάν οι αθλητές έχουν μικτό εισόδημα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια. Οι Αμερικανοί αθλητές επίσης λαμβάνουν άλλες μορφές υποστήριξης, όπως υγειονομική ασφάλιση, πρόσβαση σε υψηλών προδιαγραφών ιατρικές υπηρεσίες και βοήθημα στην πληρωμή διδάκτρων σε κολλέγια.

Συγκριτικά, η Σιγκαπούρη βραβεύει τους χρυσούς Ολυμπιονίκες της με 737.000 δολάρια. Το βραβείο αυτό είναι φορολογήσιμο και οι βραβευθέντες υποχρεούνται να επιστρέψουν ένα μέρος αυτού του βραβείου στις εθνικές αθλητικές ενώσεις για την μελλοντική προπόνηση και την ανάπτυξη. Η πόλη-κράτος έστειλε μόλις 23 αθλητές στο Τόκιο.

Η οικονομία των sports στις ΗΠΑ επιτρέπει στους αθλητές να κερδίσουν χρήματα από το ταλέντο τους καθώς βασίζονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα για χορηγίες. Σε περιοχές όπως η Σιγκαπούρη, η Ινδία και αλλού, πολλές από τις εθνικές αθλητικές πρωτοβουλίες προέρχονται από τις κυβερνήσεις που συνήθως χρησιμοποιούν μεγαλύτερα χρηματικά βραβεία για να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της αθλητικής κουλτούρας.

Στη Μαλαισία, οι αθλητές που κερδίζουν χρυσό μετάλλιο λαμβάνουν 236.149 δολάρια, περισσότερα δηλαδή από όσα λαμβάνουν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες από την Αυστραλία ή τον Καναδά.

ολυμπιονίκης κολύμβησης χρήματα

Πώς βγάζουν χρήματα οι αθλητές

Εκτός των χρηματικών ή μη-χρηματικών βραβείων από τις χώρες τους, οι Ολυμπιονίκες βασίζονται σε άλλες ροές εσόδων για τα αθλητικά επιτεύγματά τους.

Αθλητές από μεγαλύτερες, πιο ανταγωνιστικές χώρες λαμβάνουν επιχορηγήσεις για τις προπονήσεις από τις εθνικές αθλητικές ενώσεις. Οι κορυφαίοι αθλητές κερδίζουν χρηματικά βραβεία από τις νίκες τους σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες. Άλλοι έχουν σταθερό μισθό από την εργασία τους. Μερικοί, όπως ο Αμερικανός παίκτης του μπάντμινγκτον Ζανγκ Μπέιβεν, βασίσθηκαν στο crowdsourcing για να χρηματοδοτήσουν το ταξίδι τους στο Τόκιο. Οι περισσότεροι αθλητές στην αμερικανική ομάδα δεν εκπροσωπούνται από ατζέντηδες και μερικοί δεν έχουν χορηγούς, σύμφωνα με στοιχεία του Forbes.

Μερικοί αθλητές έχουν χορηγικές συμφωνίες αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, πριν εμφανιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για παράδειγμα, η τενίστρια Ναόμι Οζάκα είχε χορηγικές συμφωνίες 55 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 12 μηνών και ανακηρύχθηκε η γυναίκα-αθλήτρια με τις υψηλότερες αποδοχές στην ιστορία. Η περίπτωση αυτή είναι σπάνια ωστόσο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share