Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δημοσθένης Ταμπάκος: Μιλά για το διάδοχό του, Λευτέρη Πετρούνια

Ο θρύλος των κρίκων μίλησε για τον Λευτέρη Πετρούνια

2 Αυγούστου 2021 22:00
Δημοσθένης Ταμπάκος: Μιλά για το διάδοχό του, Λευτέρη Πετρούνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τεράστιες δυσκολίες που συνάντησε ο Λευτέρης Πετρούνιας με τον σοβαρό τραυματισμό του και όχι μόνο μέχρι να προκριθεί στους Ολυμπιακούς δεν τον σταμάτησαν από το να πραγματοποιήσει άλλον έναν άθλο και να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο.

Τον θρίαμβο του Έλληνα πρωταθλητή και την πορεία του στον χώρο του αθλητισμού σχολίασε ο επίσης τεράστιος Δημοσθένης Ταμπάκος

Χρυσός Ολυμπιονίκης και ο ίδιος στην Αθήνα το 2004 και αργυρός στο Σίδνεϊ το 2000 είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Λευτέρη Πετρούνια – όπως έχει δηλώσει πολλάκις – και ακολούθησε τα χνάρια του στους κρίκους.

Μιλώντας για την εκπληκτική εμφάνιση του διαδόχου του στη φετινή Ολυμπιάδα ο Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε:

«Ήταν εξαιρετική η προσπάθειά του, ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική γυμναστική και τον ελληνικό αθλητισμό. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας επίσης, ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι υπόλοιποι αθλητές και οι διαφορές τους ήταν απειροελάχιστες».

Μεταξύ άλλων ο Δημοσθένης Ταμπάκος αναφέρθηκε στις διαφορές του αθλήματος του τότε με το τώρα αλλά και στις ομοιότητες.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν ήρθε το χρυσό για τον Λευτέρη Πετρούνια! Χάλκινος Ολυμπιονίκης

Μετά την χρυσή προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος ανδρών που χάρισε άλλο ένα μετάλλιο στην Ελλάδα ήρθε και η επόμενη μεγάλη ελπίδα της ελληνικής αποστολής με τον Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων.

Ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε την προσπάθειά του προτελευταίος και αφού ήδη είχαν προηγηθεί οι μεγάλοι του αντίπαλοι Χάο Γιου και Λιου Γιανγκ οι οποίοι βαθμολογήθηκαν με 15.300 και 15.500 αντίστοιχα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε το πρόγραμμά του άψογα αλλά στην έξοδό του έκανε ένα μικρό βηματάκι το οποίο του κόστισε το χρυσό καθώς βαθμολογήθηκε με 15.200.

Έτσι έμεινε στην τρίτη θέση πίσω από τους δύο Κινέζους συναθλητές του.

Όλα όσα δεν γνώριζες για τον Λευτέρη Πετρούνια

  • Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ηλικία 30 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου του 1990
    Ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη
  • Έχει ύψος 1,64 μ. και ζυγίζει 62 κιλά
  • Έχει καταγωγή από την Μάνη
  • Έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης
  • Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 5 ετών στον Πανιώνιο αλλά το 2005 σε ηλικία 15 ετών έκανε την επανάστασή του, εγκαταλείποντας προσωρινά το άθλημα για να επιστρέψει σε αυτό το 2008, αποφασισμένος να γράψει ιστορία.
  • Κάποια στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το πατινάζ. “Όλα αυτά μέσα στο γυμναστήριο, το τραμπολίνο, το δίζυγο, τα στρώματα, τα είδα τότε σαν έναν μεγάλο παιδότοπο, σαν μια τεράστια παιδική χαρά”, έχει δηλώσει ο ίδιος
  • Στο Λύκειο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, γεγονός που τον ανέδειξε σε πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του. Εκείνη την εποχή ανακάλυψε την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα όταν έχει χρόνο καθώς τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητα όσο και ως εκτόνωση
  • Είναι παντρεμένος με την αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση και έχουν δύο κόρες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share