Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θοδωρής Ιακωβίδης: Όταν αποκάλυπτε τις τραγικές συνθήκες προπόνησης στον Γιώργο Καπουτζίδη - Κύμα συμπαράστασης μετά το σπαρακτικό "αντίο"

Το Twitter "προσκυνά"

1 Αυγούστου 2021 09:05
Θοδωρής Ιακωβίδης: Όταν αποκάλυπτε τις τραγικές συνθήκες προπόνησης στον Γιώργο Καπουτζίδη - Κύμα συμπαράστασης μετά το σπαρακτικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών είναι ο αρσιβαρίστας Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά το ξέσπασμά του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την ανακοίνωση της αποχώρησής του από το άθλημα που υπηρέτησε πιστά.

Κύμα συμπαράστασης από αθλητές αλλά και χρήστες των social media για τον Έλληνα αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος ανακοίνωσε, με δάκρυα στα μάτια, την αποχώρησή του από το άθλημα, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες υπό αυτές τις συνθήκες.

Μετά τον τελευταίο του αγώνα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ο αθλητής ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Ο αθλητής έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με τη στάση του και έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία για τη συλλογή χρημάτων με στόχο να μην εγκαταλείψει το άθλημα που υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το κράτος είναι απόν και πόσο να κρατάει ο Έλληνας αθλητής ο δόλιος; Πόσο να παλεύει μόνος του με τα κύματα;» είπε στο OPEN ο Θοδωρής Ιακωβίδης, μετά και τα εκατοντάδες μηνύματα στήριξης που έλαβε.

Όπως σημείωσε, είχε αποφασίσει να αποχωρήσει εδώ και αρκετό διάστημα αλλά έδινε παράταση λόγω της αγάπης του για το άθλημα.

«Είναι πολύ λυπηρό. Η περηφάνια μου δεν το σηκώνει αυτό. Να ξέρω ότι ο φυσικοθεραπευτής, ο οποίος εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά να μην μου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα. Οι γονείς μου βοηθούσαν μέχρι ένα σημείο. Τώρα δεν βοηθούν. Έχω φθάσει 30 χρονών και έχω και την περηφάνια μου. Και να ήθελαν δεν θα τους το επέτρεπα. Τώρα πρέπει να βοηθάω εγώ» εξήγησε, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν «δεν κάνω επαιτεία, θέλω να κάνω αυτό που αγαπώ».

«Μακάρι να αλλάξει κάτι. Δε είναι το θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα. Δεν κάνω επαιτεία. Δεν το θέλω αυτό. Καλύτερα αυτά τα λεφτά να δώσουμε σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Αλήθεια. Θέλω να μπορώ να κάνω αυτό το άθλημα που αγαπώ στο 100% και να βγαίνω με τη σημαία της χώρας μας στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα. Το θέμα είναι κρατικό. Να μπει ο κρατικός μηχανισμός μπροστά για να βοηθήσει τόσο εμένα, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της ολυμπιακής ομάδας. Να τους κάνει πιο εύκολο το έργο» είπε.

Όταν ο Ιακωβίδης αποκάλυπτε τις τραγικές συνθήκες στον Γ. Καπουτζίδη

Όλοι γνώριζαν... Όταν ο Ιακωβίδης αποκάλυπτε τις τραγικές συνθήκες στον Γ. Καπουτζίδη. «Δεν έχω μόνο έναν στόχο στη ζωή μου. Θέλω να κάνω οικογένεια, παιδάκια... Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα εξασφαλισμένα από το κράτος τους, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω στη μέση την προπόνηση, για να πάω να βγάλω το μεροκάματο...», είναι μερικά από όσα είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στον Γιώργο Καπουτζίδη.

«Η ευθύνη είναι των Ομοσπονδιών και της ΕΟΕ» λέει ο Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε θέση για το ζήτημα, σημειώνοντας πως είναι «ευθύνη των Ομοσπονδιών και της ΕΟΕ».

«Εκτός από τα δάκρυα χαράς όπως αυτά του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκαναν όλους υπερήφανους, έχουμε αυτά της λύπης και της απογοήτευσης, όπως αυτά που αγαπητού Θοδωρή Ιακωβίδη» είπε στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε πως «η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ωστόσο η συνεργασία μας είναι στενή και θα παραμείνει στενή».

Τέλος, είπε πως μίλησε με τον αθλητή και «συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, να βρεθούμε από κοντά αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Και να δούμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλες τις δυσκολίες».

Κύμα συμπαράστασης στο Twitter και πυρά

Διάσημοι αθλητές, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λευτέρης Πετρούνιας στάθηκαν στο πλευρό του Θοδωρή Ιακωβίδη, με μηνύματά τους στα social media.

Το επώνυμο του αθλητή είναι πρώτο trend στο Twitter, με τους χρήστες να «προσκυνούν» στον αθλητή και να καταγγέλλουν την πολιτεία.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share