Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό γκράφιτι στα Σεπόλια προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Eμβληματικό γκράφιτι του "Greek Freak"

30 Ιουλίου 2021 13:06
Εντυπωσιακό γκράφιτι στα Σεπόλια προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Αθλητικό Κέντρο Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και άρχισε να γράφει τις πρώτες σελίδες της μπασκετικής ιστορίας του με τον «Τρίτωνα Σεπολίων», αποκτά ξανά ζωή.

Την ώρα που ο «Greek Freak», με σκληρή δουλειά, επιμονή και όραμα, κάνει το όνειρο του πραγματικότητα φτάνοντας στην κορυφή του ΝΒΑ, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου (ΟΠΑΝΔΑ), με την συνεργασία και την στήριξη της Disney, «μεταμορφώνουν» τα δύο γήπεδα των Σεπολίων, στα οποία πρόσφατα φιλοξενήθηκαν και τα κινηματογραφικά γυρίσματα της ταινίας με θέμα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του σούπερ σταρ.

Τα παλιά γήπεδα με τις τέσσερις μπασκέτες και το τσιμεντένιο παρκέ, στο οποίο ο Έλληνας μπασκετμπολίστας έβαλε τα πρώτα του καλάθια, ανακαινίζονται ριζικά. Αποκτούν σύγχρονο εξοπλισμό και κατάλληλες υποδομές, ώστε να εμπνεύσουν κι άλλους νέους να πιστέψουν στο όνειρο τους, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Γιάννης.

Στα δύο γήπεδα μπάσκετ των Σεπολίων, ελέγχθηκαν και συντηρήθηκαν οι τέσσερις μπασκέτες αλλά και ο περιβάλλων χώρος τους, τοποθετήθηκε νέο ασφαλές τερέν με διαγραμμίσεις, αντικαταστάθηκε η περίφραξη, ενώ ο street artist same84 επιστρέφει στο γήπεδο όπου ξεκίνησε ο Γιάννης να ξεδιπλώνει την μπασκετική του ιστορία και δημιουργεί εκ νέου ένα εμβληματικό mural του πρωταθλητή του ΝΒΑ.

Mεταμορφώνονται προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο τα γήπεδα μπάσκετ των Σεπολίων

Τραγικό: Κατέστρεψαν με σβάστικα γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αθήνα!

Άγνωστοι βανδάλισαν γκράφιτι του Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ΚΑΦΑΟ στο Παλαιό Φάληρο.

Η εθελοντική ομάδα Χρώματα και Όνειρα, με πρωτοβουλία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, δημιούργησε την μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ΚΑΦΑΟ.

Ο «Greek Freak» φορούσε την φανέλα των Μπακς, ένα ελάφι, το σήμα της ομάδας, ήταν δίπλα του, ενώ στο πλάι με γαλανόλευκα γράμματα δέσποζε το επώνυμό του και το παρατσούκλι του.

Ωστόσο, το αριστούργημα αυτό δεν κατάφερε να κλείσει μήνα, αφού άγνωστοι το βανδάλισαν. Οι... ανεγκέφαλοι που το κατέστρεψαν, μουντζούρωσαν το πρόσωπό του κι έβαλαν μια σβάστικα κι ένα «SS» στο μπράτσο του.

Αυτή είναι ακόμα μια ακατανόητη και καταδικαστέα ενέργεια, μετά και το βανδαλισμό που είχε υποστεί το γκράφιτι μιας άλλης μεγάλης μορφής του ελληνικού μπάσκετ, του Νίκου Γκάλη.

Δείτε το πριν και το μετά:

Γέμισαν με σβάστικες γκράφιτι του Γιάννη Ατετοκούνμπο στην Αθήνα

Γέμισαν με σβάστικες γκράφιτι του Γιάννη Ατετοκούνμπο στην Αθήνα

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share