Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αποκλεισμός σοκ για τον Άρη: Έμφραγμα στην τελευταία φάση! (videos)

Άγγιξε μια μεγάλη ανατροπή!

30 Ιουλίου 2021 00:19
Αποκλεισμός σοκ για τον Άρη: Έμφραγμα στην τελευταία φάση! (videos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άρης των δέκα παικτών ήταν συγκλονιστικός στο 2-1 επί της Αστάνα αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια, δεχόμενος το μοιραίο γκολ στο 120'.

Αυτός ο Άρης άξιζε να περάσει... Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καταιγιστική απέναντι στην Αστάνα, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά τελικά λύγισε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, με το τελικό 2-1 να στέλνει τους Καζάκους στην επόμενη φάση και τους «κίτρινους» σπίτι τους, νωρίς νωρίς.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος, που επέλεξε το Ντένις κάτω από τα δοκάρια και τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάκιτς στην άμυνα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σάσα-Ματίγια, με τους Μαντσίνι, Μπερτόλιο και Γκάμα να... ακροβολίζονται πίσω από τον Μάνο.

Από την άλλη, ο Αντρέι Τιχόνοφ επέλεξε 4-3-2-1 για την Αστάνα, με τον Νεπογκόντοφ στην εστία, Ρουκάβινα, Μπίτρι, Τομάσεβιτς, Μπαΐσεμπέκοφ στην άμυνα, Τσουπέρκα, Κουάτ, Εμπόνγκ στο κέντρο και τους Μπετσιράι-Γιουτζένιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπαρσεγκιάν.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Άρη. Μόλις στο 4’ ήρθε η πρώτη απειλή για την εστία της Αστάνα, με τον Νεπογκόντοφ να βγάζει σε κόρνερ το συρτό σουτ του Σάσα.
Στο 13΄ήταν η σειρά του Μπεναλουάν να απειλήσει, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 31ο λεπτό ο Μάνος έπιασε ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή ωστόσο είδε τον τερματοφύλακα των Καζάκων να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Εντέλει, πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε το 1-0, με τον Μάνο να παίρνει το... ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Νεπογκόντοφ σε κεφαλιά του Φαμπιάνο και να ανοίγει το σκορ.


Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να βλέπουν τον Νεπογκόντοφ να επεμβαίνει στις ευκαιρίες των Φαμπιάνο (61’) και Μπερτόλιο (65’).

Οι Καζάκοι άγγιξαν την ισοφάριση σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις τους στα καρέ του Ντένις στο 72’, με τον Βραζιλιάνο να λέει «όχι» στον Γιουτζένιο.

Εντέλει, ο Σάσα ήταν αυτός που λύτρωσε την ελληνική ομάδα με κεφαλιά στο 78ο λεπτό μετά από κόρνερ.


Όλα έδειχναν να είναι υπέρ του Άρη, όμως στο 86’ ο Γκαρσία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το πράγμα δυσκόλεψε.


Λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Μπερτόλιο ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα που του έγινε αλλά δέχτηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τον Θεόδωρο Καρυπίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενος!


Τα πνεύματα ηρέμησαν και η αναμέτρηση οδηγήθηκε, τελικά, στην παράταση, όπου ο Άρης συνέχιζε να πιέζει παρότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα.

Η Αστάνα είδε τον Ντένις να αποκρούει την κεφαλιά του Μπίτρι και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι στο 100’, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μάνος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Ζαρούτσκι επενέβη και σε διπλή φάση στο 113’, με το ματς να πηγαίνει... ντουγρού για πέναλτι. Ωστόσο, στο 120+1’, μία εκτέλεση φάουλ βρήκε το κεφάλι του Μπίτρι και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Άρη.

Άρης (Ά. Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια (86’ Τζέγκο), Μαντσίνι (66’ Γκαρσία), Μπερτόλιο (115’ Χαΐροβιτς), Γκάμα, Μάνος (102’ Μπρούνο).

Στον πάγκο: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μαρτίνης, Δεληζήσης, Μήτρογλου, Γκάνεα, Χατζηπιρπιρίδης, Σάλιαρης.

Αστάνα (Α. Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ (91’ Ζαρούτσκι), Ρουκάβινα, Μπίτρι, Τομάσεβιτς, Μπαΐσεμπέκοφ, Εμπόνγκ, Κουάτ (64’ Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Μπετσιράι (46’ Καντέτε), Γιουτζένιο, Μπαρσεγκιάν (79’ Αϊμπέτοφ).

Στον πάγκο: Ποντίμσκι, Σόβετ, Σκβορτσόφ, Σαγκνάγιεφ, Μπασμάνοφ, Προκοπένκο.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share