Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δάκρυσαν γιατί δεν κατάφεραν να φέρουν μετάλλιο για την Ελλάδα!

Τι ανέφεραν οι δύο παίκτριες στις δηλώσεις τους

29 Ιουλίου 2021 08:59
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δάκρυσαν γιατί δεν κατάφεραν να φέρουν μετάλλιο για την Ελλάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την 5η θέση στον τελικό της δικώπου, με χρόνο 6:57.11 στο Τόκιο, μετά την πρωτιά που κατέλαβαν στα ημιτελικά. Οι 20χρονες αθλήτριες δεν κατάφεραν να φέρουν ένα μετάλλιο για την Ελλάδα και αυτό τις στενοχώρησε αρκετά. Η Χριστίνα Μπούρμπου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Με βάση τη χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω. Η κούραση ήταν πάρα πολύ μεγάλη από χθες. Αλλά το παλέψαμε μέχρι τελευταία κουπιά. Είμαι πολύ χαρούμενη που τερματίσαμε πέμπτες. Ξέρουμε ότι όλοι ξενύχτησαν χθες να μας δουν και να μας στηρίξουν από μακριά» είπε. «Πιστεύω ότι και οι δύο μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά», είπε από την μεριά της η Μαρία Κυρίδου. Ωστόσο ένα βήμα πριν τον τελικό βρίσκεται η Άννα Κορακάκη.

Λίγα λόγια για τις αθλήτριες

Χριστίνα Μπούρμπου

Η Χριστίνα Μπούρμπου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Οκτωβρίου 2001 και έχει πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με την Μαρία Κυρίδου στο αγώνισμα της δίκοπου. Έχει πολλές διακρίσεις σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο με αποκορύφωμα την κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 στη Σαρασότα των Ηνωμένων Πολιτειών και και την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 στα Ιωάννινα. Το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες.

Μαρία Κυρίδου

Η Μαρία Κυρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 Απριλίου 2001 και έχει πλήθος διακρίσεων σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νεανίδων στην Κωπηλασία, καθώς και στην κατηγορία των Γυναικών από το 2020 και μετά.

Η κορυφαία της στιγμή έως τώρα και συγκεκριμένα το 2019, όταν ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 στη Σαρασότα των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέκτησε και την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 στα Ιωάννινα. Το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες. Είναι ζευγάρι με την Χριστίνα Μπούρμπου και έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Τόκιο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share