Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ένα βήμα πριν τον τελικό η Άννα Κορακάκη

Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα κριθεί η τελική οκτάδα

29 Ιουλίου 2021 08:34
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ένα βήμα πριν τον τελικό η Άννα Κορακάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 25μ είναι πολύ κοντά στον δεύτερο τελικό της στους Αγώνες του Τόκιο όπου λογικά θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από 4 χρόνια.

Η Άννα Κορακάκη έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο κομμάτι του προκριματικού σημειώνοντας διαδοχικά 98/100, 100/100 και 96/100 καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο γκρουπ της πίσω από την Σέρβα Ζόρανα Αρούνοβιτς που είχε 296-11 (100/100, 97/100, 99/100 αντίστοιχα) και παρόλο που ακολούθησαν άλλα δύο γκρουπ διατηρήθηκε σ' αυτή τη θέση.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο αυριανό δεύτερο κομμάτι του προκριματικού, όπου και πάλι οι αθλήτριες θα αγωνιστούν με την ίδια σειρά σε 4 προκριματικά γκρουπ, έχοντας 30 προσπάθειες, οι οποίες όμως είναι ταχείας βολής (πρέπει να εκτελέσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα). Με την ολοκλήρωση αυτού του σκέλους, οι 8 πρώτες της συνολικής βαθμολογίας περνούν στον τελικό όπου εκτελούν 5 κανονικές βολές για να προκύψει η τελική τετράδα. Ωστόσο στα προημιτελικά πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Κορακάκη: «Δεν αισθάνομαι την πίεση»

Οι δύο πρώτες θα αγωνιστούν για το χρυσό μετάλλιο (και αργυρό μετάλλιο), ενώ οι δύο επόμενες θα διεκδικήσουν το χάλκινο. «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Έχουν όλοι οι αθλητές πίεση. Κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση. Είμαστε ακριβώς στα μισά. Για κάθε αθλήτρια δεν μπορεί να πεις κανείς τίποτα. Η κατάταξη που βλέπετε σήμερα μπορεί να αλλάξει αύριο. Με τον πατέρα μου μιλούσαμε καθαρά για τεχνικά θέματα και για τη διαχείριση του άγχος μου στις βολές.

Αυτό γίνεται για να αποφορτιστεί ο σκοπευτής ή η σκοπεύτρια. Μας δίνεται αυτή η ευκαιρία ζητώντας σχετική άδεια», είπε η Κορακάκη στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος των σημερινών προσπαθειών της και πρόσθεσε: «Δεν αισθάνομαι την πίεση. Θα με δυσκόλευε στον αγώνα. Είμαι προσηλωμένη στο τι πρέπει να κάνω στον αγώνα και τι όχι. Είναι πολύ μεγάλο ατού το γεγονός ότι το σκοπευτήριο του δεύτερου προκριματικού είναι ίδιο με αυτό που θα γίνει ο τελικός».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ένα βήμα πριν τον τελικό η Άννα Κορακάκη

Λίγα λόγια για την Άννα Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη γεννήθηκε στη Δράμα, 8 Απριλίου 1996 είναι Ελληνίδα σκοπεύτρια και ολυμπιονίκης. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912 και η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και προπονητής της είναι ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης. Αθλείται στη σκοποβολή από το 2009 και σπουδάζει Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα, η οποία έλαβε ως πρώτη λαμπαδηδρόμος την Ολυμπιακή Φλόγα μετά το άναμμα της για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share