Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου

Εκπληκτική εμφάνιση από τις δύο αθλήτριες στο Τόκιο

28 Ιουλίου 2021 07:25
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Oι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν ως πρώτες της ημιτελικής σειράς τους στον τελικό της δικώπου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70.

Αν και δεν ξεκίνησαν καλά, πλασαρίστηκαν στην 4η θέση, στην οποία και πέρασαν τα 1.500 μέτρα, για να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία και να περάσουν πρώτες τη γραμμή του φίνις, αφήνοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεύτερες τις Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν (6:49.39) και τρίτες τις Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:49.46).

Εκτός τελικού έμειναν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι 4ες Μόρισον/ΜακΙντάιρ από την Αυστραλία (6:49.82), οι 5ες Κρόλεϊ/Ντουκάρσκα από την Ιρλανδία (7:06.07) και οι 6ες Ρασμούσεν/Έρικσεν από τη Δανία (7:08.44). Ωστόσο χθες πρώην παίκτρια του Nomads βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εθνικάρα για χρυσό στο πόλο, δεν έχασε από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!

Παρά το γεγονός ότι έφτασε κοντά σε μια ακόμα σπουδαία νίκη, η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών αναδείχθηκε ισόπαλη 6-6 με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ιταλία στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων και έδειξε ότι η πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ακόμα μέλλον.

Οι Έλληνες διεθνείς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ 2-1, έκαναν μυθικό τρίτο οκτάλεπτο στο οποίο κατάφερε να σκοράρει τέσσερα γκολ και να προσπεράσει με 6-2! Εκτός της πολυφωνίας στην επίθεση, ο Μάνος Ζερδεβάς έκανε απίστευτη εμφάνιση με αμέτρητες αποκρούσεις, όμως οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο και με ένα σερί τεσσάρων γκολ έσωσαν τον βαθμό.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας η Ιαπωνία, σε μια αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη για τις 12:20 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη 29/7.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η Εθνική μας αντιμετώπισε πρόβλημα στην επίθεση, με τους Ιταλούς να πιέζουν έντονα. Μάλιστα μετά το δοκάρι του Βελότο, ο Αϊκάρντι έκανε το 1-0 για την «σκουάντρα ατζούρα», όμως ο Βλαχόπουλος πάσαρε στον Μουρίκη, ο οποίος ισοφάρισε 1-1, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου χάρη στις επεμβάσεις του εντυπωσιακού Ζερδεβά.

Οι σκληρές άμυνες αλλά και οι επεμβάσεις του Ζερδεβάς συνεχίστηκαν και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Αργυρόπουλο έχει ένα σουτ στο δοκάρι, πριν ο Λουόγκο βάλει ξανά σε θέση οδηγού τους Ιταλούς. Παρόλα αυτά, ο Παναστασίου έκανε το 2-2 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μυθικό για τα ελληνικά χρώματα! Με την άμυνα να σταματά κάθε πιθανή απειλή των Ιταλών και τον Ζερδεβά να κατεβάζει ρολά, η επίθεση της «γαλανόλευκης» πήρε φωτιά! Γενηδουνιάς, Καπότσης, Αργυρόπουλος και Βλαχόπουλος εκτόξευσαν την διαφορά στο +4 (6-2) και έκαναν έδωσαν τεράστιο προβάδισμα για την ιστορική νίκη!

Παρόλα αυτά, οι Ιταλοί έχοντας τρομερή ποιότητα και εμπειρία, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν στο ματς. Κάποια λάθη της ελληνικής ομάδας αλλά και η μεγάλη ευστοχία των Παγκόσμιων Πρωταθλητών στην επίθεση, τους έδωσε την δυνατότητα να πετύχουν τέσσερα σερί γκολ με τους Φιλιόλι, Αϊκάρντι και Ετσενίκε και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας (6-6).

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 4-0, 0-4

Ιταλία: Αϊκάρντι 2, Λουόνγκο 1, Φιλιόλι 2, Ετσενίκε 1

Ελλάδα: Παπαναστασίου 1, Μουρίκης 1, Γενηδουνιάς 1, Καπότσης 1, Αργυρόπουλος 1, Βλάχόπουλος 1

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share