Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αποκλεισμός σοκ για τον Γκιώνη - "Θα κάνω τρεις μέρες να κοιμηθώ" (Video)

Ο Γκιώνης προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο ο Κορεάτης αντίπαλός του κατάφερε να το γυρίσει

27 Ιουλίου 2021 08:22
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αποκλεισμός σοκ για τον Γκιώνη -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάλεψε σκληρά απέναντι στον Κορεάτη Γιουνγκσίκ Τζεούνγκ στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ στο Τόκιο, όμως δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «16» γνωρίζοντας την ήττα με 4-3.

Ο Γιουνγκσίκ Τζεούνγκ σήμερα στις 10:30 θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό (Νο10) Τίμο Μπολ. Ο 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος είχε επικρατήσει του Σέρβου, Ζολτ Πέτο με 4-0 και στην συνέχεια του Αιγύπτιου, Αχμέντ Σαλέχ με 4-1 ξεκίνησε καλά και κατέκτησε με 11-7 το πρώτο game κόντρα στον Κορεάτη.

Ο Τζεούνγκ, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι το Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να πάρει το δεύτερο game με 11-7 και να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο τρίτο game ο Γκιώνης ήταν καλύτερος και το πήρε με 11-8 κάνοντας το 2-1. Παράλληλα δείτε για ποιο λόγο δεν αγωνίζονται με το εθνόσημο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη.

Στο τέταρτο game ο Τζεούνγκ ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Έλληνας είχε απαντήσεις και όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πέρασε και μπροστά με 6-3. Ο Κορεάτης βρήκε τρόπο να επιστρέψει και να κάνει το 6-6 και στη συνέχεια να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Γκιώνης απάντησε και ισοφάρισε σε 10-10 με ένα τυχερό πόντο και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 11-10, κλείνοντας στο game με 12-10 και 3-1.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης μπήκε καλά στο πέμπτο game και προηγήθηκε με 10-4, όμως ο Κορεάτης κατάφερε να το γυρίσει και να το πάρει με 12-10 μειώνοντας σε 3-2. Ο Γιουνγκσίκ Τζεούνγκ έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος του στο έκτο game πήρε από νωρίς το προβάδισμα και δεν το έχασε σε κανένα σημείο κερδίζοντας τον Έλληνα με 11-6, φέρνοντας το ματς στα ίσια (3-3) Σε θρίλερ εξελίχθηκε το έβδομο και τελευταίο game για τους δυο αθλητές. Γκιώνης και Τζεούνγκ πάλεψαν σκληρά για την πρόκριση με τον Κορεάτη να κερδίζει με 14-12 και να παίρνει το εισιτήριο για τους «16».

Μετά την ήττα του ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Στο 10-4 δεν ξέρω τι έγινε. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος χαλάρωσε λίγο εκεί που ήταν μαγκωμένος. Σα να έχει τελειώσει το ματς. Έπαιξε 2-3 καλές μπάλες, ρίσκαρα λίγο δε μου πήγε και μετά όσο πλησιάζει στο σκορ άρχισε να το πιστεύει λίγο. Οι Κορεάτες δεν κοιτάνε σκορ. Κάθε πόντο τον παλεύουν. Έχουν άλλο mentality. Αλλά το θέμα είναι ότι έπρεπε να βρω να κάνω κάτι διαφορετικό.

Εκεί νομίζω ότι έπαιξα λίγο λάθος. Μετά άρχισε και η κούραση. Ο Κορεάτης πήρε το μομέντουμ, ανέβηκε η αυτοπεποίθησή του. Στο τελευταίο σετ τα έδωσα όλα. Είχα κουραστεί πάρα πολύ κι εγώ κι αυτός. Εκεί είχα δύο ματς μπολ. Έτσι όπως έχασα είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω. Πάλεψα, τα έδωσα όλα. Τέτοια ήττα δε θυμάμαι να έχω ξανακάνει στη ζωή μου. Ένιωθα πάρα πολύ καλά.

Ήμουν πολύ φορμαρισμένος. Θεωρώ ότι με άλλον αντίπαλο, αν είχα κάποιον Ευρωπαίο θα είχα περισσότερες πιθανότητες. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω δικαιολογίες γιατί ήμουν πολύ κοντά. Έπαιξα πολύ καλά απέναντι και στον Κορεάτη. Τον κοίταξα στα μάτια, ήμουν μπροστά, είχε φοβηθεί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου αλλά με τον τρόπο που έχασα, νομίζω θα κάνω τρεις μέρες να κοιμηθώ».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share