Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Πήρε εκδίκηση και πάει φουλ για μετάλλιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

«Είναι μεγάλη τιμή που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα»

27 Ιουλίου 2021 08:01
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Πήρε εκδίκηση και πάει φουλ για μετάλλιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παίζοντας με ποιότητα και με… εθνόσημο στο στήθος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε περίπατο απέναντι στον Φράνσις Τιάφοου και σιγά σιγά ανοίγει δρόμο για το βάθρο που αποτελεί όνειρο και για τον ίδιο!

Παίρνοντας ρεβάνς για την «πανωλεθρία» του Wimbledon, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 23χρονου Αμερικανού (Νο.54) με 6-3, 6-4 σε 77 λεπτά και έκλεισε θέση στους «16» του ολυμπιακού τουρνουά, όπου θα βρει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ούγκο Ουμπέρ και τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από τον 22χρονο τενίστα και αυτή είναι η πραγματική διαφορά των δύο αθλητών... Στο Λονδίνο ο Στεφ δεν είχε συνηθίσει το χορτάρι, προερχόταν και από την οδυνηρή ήττα στον τελικό του Roland Garros και απλά εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση ο Τιάφοου, που είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος. Απλά δεν είναι καλύτερος από τον Στέφανο!

Εκτός των άλλων, ο Στεφ έβαλε για πρώτη φορά και το εθνόσημο στο μπλουζάκι του, οπότε θα σταματήσουν (ως έναν βαθμό) οι... γκρίνιες. Ο Τσιτσιπάς, άλλωστε, δεν είχε καμία ευθύνη για την... απουσία στον πρώτο αγώνα του.

Ευτυχώς, πάντως, που δεν ασχολείται με τα social media αυτές τις μέρες και είναι προσηλωμένος στον μεγάλο στόχο του, στο μετάλλιο! Σίγουρα έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει...

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Wimbledon, λοιπόν, ο Στεφ ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα με τον Τιάφοου και αφού πρώτα έσβησε ένα μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, έσπασε τον αντίπαλό του στο επόμενο (από 40-0) και έβαλε τις βάσεις για το 1-0.

Πράγματι, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να κινδυνέψει ούτε μια στιγμή, έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ μετά από 38 λεπτά προσπάθειας και ήταν φανερό ότι αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένος να μη δώσει... δικαιώματα στον τενίστα από το Μέριλαντ...

Σερβίροντας εξαιρετικά και στο δεύτερο σετ (συνολικά έχασε μόνο 9 πόντους, με 14/14 στο πρώτο σερβίς στο δεύτερο), απλά έψαχνε τη μεγάλη ευκαιρία για να μπει στη θέση του οδηγού και να σφραγίσει την πρόκριση. Με το forehand του σε εξαιρετική μέρα (10 winners), τη βρήκε στο πέμπτο γκέιμ, πέρασε μπροστά με 3-2 και όλα ουσιαστικά τελείωσαν...

Πήρε τις μπάλες στο 5-4 και έφτασε στη μεγάλη πρόκριση χωρίς να χάσει ούτε πόντο! Συνηθίζει σιγά σιγά την επιφάνεια και αυτό μόνο καλό δεν είναι για τους αντιπάλους του! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε κάτω από κλειστή οροφή, λόγω της βροχής στο Τόκιο.

Θυμίζουμε ότι σήμερα παίζει στο κεντρικό court και η Μαρία Σάκκαρη (περίπου στις 8.30) και, μάλιστα, θα διεκδικήσει κόντρα στην Ελίνα Σβιτολίνα (Νο.6) το εισιτήριο για την οκτάδα της διοργάνωσης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share