Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ολόσωμη εμφάνιση η γερμανική ομάδα γυμναστικής - Δίνουν το δικό τους μήνυμα

Κίνηση ενάντια στη σεξουαλικοποίηση του αθλήματος

26 Ιουλίου 2021 12:51
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με ολόσωμη εμφάνιση η γερμανική ομάδα γυμναστικής - Δίνουν το δικό τους μήνυμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την επιλογή εάν επιθυμούν να φορέσουν ολόσωμες ελαστικές φόρμες στα προκριματικά της Κυριακής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα έχουν οι Γερμανίδες αθλήτριες της γυμναστικής. Αυτό προέκυψε μετά τους επαίνους που έλαβαν για την εμφάνισή τους στο παρελθόν σε μία κίνηση ενάντια στη σεξουαλικοποίηση του αθλήματός τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην προπόνηση στο Τόκιο την Πέμπτη, η γερμανική ομάδα φορούσε φούξια, συνδυασμένα κορμάκια και κολάν μέχρι τους αστραγάλους και είπε ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν να τα φορέσουν ξανά κάτι ανάλογο όταν διαγωνιστούν.

«Θέλαμε να δείξουμε ότι κάθε γυναίκα, όλοι, πρέπει να αποφασίζουν (μόνοι τους) τι φορούν» επεσήμανε η Elisabeth Seitz, η οποία συμμετέχει για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καταγγελίες

Τα τελευταία χρόνια, το άθλημα κλονίστηκε από καταγγελίες κακοποίησης – τόσο σεξουαλικής όσο και σωματικής – συμπεριλαμβανομένης της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας βαθιά ενδοσκόπηση και εισαγωγή νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας για την προστασία των αθλητών.

Η γερμανική ομάδα φόρεσε τις ολόσωμες στολές της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον Απρίλιο σε μια κίνηση που επαινέθηκε ευρέως από άλλες αθλήτριες.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε πλέον να φοράμε το κανονικό κορμάκι», δήλωσε η 27χρονη Seitz.

«Είναι μια απόφαση μέρα με τη μέρα, με βάση το πώς νιώθουμε και τι θέλουμε. Την ημέρα που θα διαγωνιστούμε, θα αποφασίσουμε τι θα φορέσουμε» είπε όπως μεταδίδει το Reuters.

Η στολή

Για τις γυναίκες, η τυπική στολή στους αγώνες περιλαμβάνει ένα κορμάκι, με μακρύ, 3/4 μήκος ή καθόλου μανίκι. Στολές που καλύπτουν τα πόδια επιτρέπονται από το βιβλίο των κανονισμών σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για θρησκευτικούς λόγους.

«Οι προπονητές ήταν επίσης πολύ θετικοί σε αυτό», δήλωσε η 21χρονη Sarah Voss. «Είπαν ότι θέλουν να νιώθουμε πιο σίγουρες και άνετες σε κάθε περίπτωση».

Νέος... Πετρούνιας ο Γκιώνης: Η ΕΡΤ δε μετέδωσε ούτε το δικό του αγώνα

Ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε ξεκινήσει εξαιρετικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα (25/7) στις 8:45 ώρα Ελλάδος θα έπαιζε το δεύτερο παιχνίδι του με τον Αιγύπτιο Σαλέχ, αλλά η ΕΡΤ τελικά δεν προέβαλε το ματς.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία πινγκ πονγκ, η Δημόσια Τηλεόραση την ενημέρωσε πως το φταίξιμο ανήκει εκ νέου στους Ιάπωνες, αλλά η ουσία είναι πως για ακόμη μια φορά δεν μπορούμε να δούμε τον αγώνα ενός Έλληνα αθλητή, όποιες κι αν είναι οι πιθανότητές του για ένα μετάλλιο.

«Δυστυχώς μόλις ενημερωθήκαμε από δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι τελικά δεν μεταδίδεται ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη! Μας τονίστηκε σαν εξήγηση ότι τελικά οι Ιάπωνες δεν έδωσαν το οκ στη δημόσια τηλεόραση για να μεταδώσει ματς από το τραπέζι 3! Ο αγώνας αρχίζει σε ελάχιστα λεπτά...» αναφέρει η ομοσπονδία στο facebook.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο (24/7) προκλήθηκε τεράστιος σάλος με τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων.

Η εξήγηση για τη μετάδοση του αγώνα του Πετρούνια

Η ΕΡΤ ζήτησε συγγνώμη από τον Λευτέρη Πετρούνια για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ζωντανά η προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και προανήγγειλε κι επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.

Στο πλαίσιο της εκπομπής Τόκιο 2020, ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε το ατόπημα της ιαπωνικής παραγωγής να μη δείξει την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων και για αυτό το λόγο δεν είχε ζητηθεί ειδική κάλυψη για τον Λευτέρη Πετρούνια.

«Μεταφέραμε κι εγώ προσωπικά στον Λευτέρη, τη συγγνώμη και την κατανόηση, να καταλάβει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από πλευράς ΕΡΤ, να γίνει αυτό που έγινε και να μην μεταδοθεί ζωντανά η προσπάθειά του, που είναι κι αλάνθαστη, φανταστική προσπάθεια, τη δείξαμε μετά διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Μεταφέραμε στο περιβάλλον του Λευτέρη Πετρούνια και τη Βασιλική Μιλλούση, τους οποίους έχουμε προσκαλέσει πολλές φορές εδώ, να κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε πρόθεση, ως αίσθηση συγγνώμης απέναντι στο περιστατικό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρόπουλος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share