Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 - Μαρία Σάκκαρη: Εύκολη πρόκριση στις «16»

Χωρίς δυσκολία

26 Ιουλίου 2021 07:24
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 - Μαρία Σάκκαρη: Εύκολη πρόκριση στις «16»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άψογη η Μαρία Σάκκαρη, ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Νίνα Στογιάνοβιτς και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο.

Μόλις 68 λεπτά χρειάστηκε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια για να επιβληθεί της 24χρονης Σέρβας (Νο.90) με 6-1, 6-2 και να φτάσει στη φάση των «16», όπου θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ελίνα Σβιτολίνα και την κολλητή της, την Άιλα Τομγιάνοβιτς.

μαρία σάκκαρη ολυμπιακοί αγώνες

Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της, η Μαρία πήρε γρήγορο προβάδισμα με 3-1 στο πρώτο σετ και ακολούθησε... ρεσιτάλ! Με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-1, σέρβιρε με επιτυχία για το 1-0 και μπήκε το ίδιο δυναμικά και στο δεύτερο σετ.

Σημειώνοντας, λοιπόν, μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ, στην ουσία καθάρισε τον αγώνα και απλά... έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (μιας και είχε και γενέθλια χθες) με το νέο μπρέικ στο 4-2.

Ήταν μια άκρως επιβλητική εμφάνιση που σίγουρα της ανεβάζει την ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια, μιας και είτε παίξει με τη Σβιτολίνα, είτε με την Τομγιάνοβιτς, το βέβαιο είναι ότι θα έχει δυσκολότερο έργο...

Η 26χρονη τενίστρια σημείωσε 12 winners και υπέπεσε σε μόλις 11 αβίαστα λάθη, ενώ η Στογιάνοβιτς είχε αντίστοιχα 6 και 30 (!).

Στον τρίτο γύρο πέρασε με ευκολία και το αγαπημένο παιδί της Ιαπωνίας, η Ναόμι Οσάκα, που απέκλεισε με 6-3, 6-2 την Ελβετίδα Βικτόρια Γκόλουμπιτς και περιμένει Μαρκέτα Βοντρούσοβα ή Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου.

Θυμίζουμε ότι είναι η πρώτη εμφάνιση της 23χρονης Γιαπωνέζας μετά την απόσυρσή της από το Roland Garros. Όπως και να έχει, είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου!

Kαλή νίκη πέτυχε και η θριαμβεύτρια του Παρισιού, η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβς, που έβαλε φρένο στην νεαρή Καναδή Λέιλα Φερνάντες με 6-2, 6-4 και θα παίξει με Μισάκι Ντόι ή Μπελίντα Μπέντσιτς.

Στο ύψος της στάθηκε και η Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, αφού υπέταξε με 6-3, 6-0 την Κινέζα Κιάνγκ Γουάνγκ και θα συναντήσει Πέτρα Κβίτοβα ή Άλισον Βαν Ούιτβανκ.

Η Καζάκα Έλενα Ριμπάκινα, από την πλευρά της, επικράτησε 6-4, 6-2 της Σουηδής Ρεμπέκα Πέτερσον και θα αναμετρηθεί με Αρίνα Σαμπαλένκα ή Ντόνα Βέκιτς.

Η Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι, τέλος, σταμάτησε με 6-3, 6-1 την Έλενα Βεσνίνα από τη Ρωσία και η επόμενη αντίπαλός της θα προκύψει από το ματς ανάμεσα στην Καρολίνα Πλίσκοβα και την Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε τον Γερμανό Φίλιπ Κολρσάϊμπέρ να τον δυσκολεύει αρκετά στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά με ανατροπή στο τρίτο σετ από το 0-2, κέρδισε με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 3-6) και πέρασε στη δεύτερη φάση, με τη Μαρία Σάκκαρη νωρίτερα να έχει επίσης μπει με το δεξί.

Ο Έλληνας τενίστας φάνηκε συγκεντρωμένος στην αρχή της αναμέτρησης και κυρίως να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στις συνθήκες του κορτ, κάτι που φάνηκε από τα εξαιρετικά ποσοστά στο service του, εδικά στο 1ο set (13/16), αλλά και από την αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να “σπάσει” το service του Γερμανού.

Από εκεί και πέρα όμως έβγαλε στο κορτ τις γνωστές «ασθένειες» δίνοντας την ευκαιρία στον Γερμανό όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 1-1, αλλά να προηγηθεί με 2-0 στο 3ο set. Ωστόσο, το break-back του Τσιτσιπά ήταν αυτό που έδωσε στον Νο4 του κόσμου την αυτοπεποίθηση για να φτάσει σε μια πολύ δύσκολη νίκη.

Το ματς

Ένα break (3-1) ήταν αρκετό για να «ξεκλειδώσει» ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ωστόσο λίγο πριν συμβεί αυτό χρειάστηκε να «σβήσει» έναν break-point από τον Κολσράιμπερ, ο οποίος έδειχνε μέχρι εκείνο το σημείο να υπερασπίζεται με εξαιρετικό τρόπο τη βασική του γραμμή, αλλά κυρίως και να ανταποκρίνεται στις συνεχόμενες προκλήσεις του Τσιτσιπά στο backhand.

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς συνέχισε να είναι συνεπής από τη θέση του service (παραχώρησε μόλις 3 πόντους), αλλά και στις προσεγγίσεις στο φιλέ που επιχείρησε (7/9) με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του 1ου set στο service του αν και νωρίτερα ο Κολσράιμπερ είχε σώσει έναν set-point, με το μοναδικό «αγκάθι» για τον Νο4 του κόσμου να είναι τα 13 αβίαστα λάθη.

Το ξεκίνημα του 2ου σκέλους του αγώνα ήταν παρόμοιο με αυτό του 1ου με τους δύο παίκτες να φτάνουν, εύκολα ή δύσκολα σε hold, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να κάνει το 2ο μεγάλο hold στο παιχνίδι σώζοντας break-point του Γερμανού (2-2).

Ωστόσο η 3η φορά που ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να διαφυλάξει το service του ήταν και η… φαρμακερή, καθώς μπορεί να «έσβησε» τους 2 break-points του Κολσράιμπερ (15/40) ισοφαρίζοντας σε 40/40, όμως στη συνέχεια μετά από ένα τραγικό αβίαστο λάθος πάνω στο φιλέ έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό για έναν ακόμη break-point κάτι που 37χρονος εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 5-3.

Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει στο 9ο game παίρνοντας προβάδισμα 15/30 και σβήνοντας set-point του Κολσράιμπερ, όμως αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γερμανού για ένα μεγάλο hold κλείνοντας το set με 6-3, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider set ο Τσιτσιπάς συνέχισε να παρουσιάζει προβληματική εικόνα. Ο Κολσράιμπερ θα βρει break χάρη στο νέο τραγικό αβίαστο λάθος του Έλληνα τενίστα και στη συνέχεια με hold θα κάνει το 2-0.

Η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν άμεση κατακτώντας τα 3 επόμενα games, παίρνοντας ενδιάμεσα πίσω το χαμένο του service. Αυτό ήταν ουσιαστικά και το… τέλος του Γερμανού. Ο Τστισιπάς βρίσκει καθαρά χτυπήματα με αυτοπεποίθηση, το παιχνίδι γραμμών βελτιώνεται, ενώ από την άλλη ο Κολσράιμπερ γεμίζει με λάθη.

Το νέο break που θα βρει ο Νο4 στον κόσμο (5-3) είναι και το πιο καθοριστικό με τον Τσιτσιπά να κρατάει το service του αμέσως μετά και να φτάνει σε μια δύσκολη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στον 2ο γύρο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share