Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Επίθεση της ΕΟΕ στην ΕΡΤ: «Και για τον Γκιώνη οι Ιάπωνες φταίνε;»

Και πού να ήταν πάλι στα ύψη η τηλεθέαση...

25 Ιουλίου 2021 14:50
Επίθεση της ΕΟΕ στην ΕΡΤ: «Και για τον Γκιώνη οι Ιάπωνες φταίνε;»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανοικτή κόντρα φαίνεται να έχουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΕΡΤ, με τη Δημόσια Τηλεόραση να μη δείχνει ούτε τον αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να φέρνει νέες αντιδράσεις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στον τρίτο γύρο του αγωνίσματος, όμως η προσπάθειά του είχε την ίδια… μοίρα με αυτή του Λευτέρη Πετρούνια, αφού η Δημόσια Τηλεόραση δεν μετέδωσε τον αγώνα.

Το γεγονός έκανε έξαλλους του ανθρώπους της ΕΟΕ, με την επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής στο twitter να ρίχνει… ευθεία βολή εναντίον της ΕΡΤ, γράφοντας χαρακτηριστικά το εξής: «Και για τον Παναγιώτη Γκιώνη ο Ιάπωνας σκηνοθέτης φταίει;».

Τα διαστημικά νούμερα τηλεθέασης με Πετρούνια

Σάλος έχει προκληθεί από χθες (24/7) το πρωί, όταν και η ΕΡΤ δεν προέβαλε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, με συνέπεια να υπάρξει «θύελλα» αντιδράσεων, τόσο από τον αθλητή όσο και από το σύνολο όσων περίμεναν να τον δουν και δεν τον είδαν.

Χιλιάδες Έλληνες ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να δουν την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη του Ρίου, που έχει πάει στο Τόκιο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέπετε, είναι η μεγάλη μας ελπίδα για ένα μετάλλιο και, παρότι το κοινό δεν είναι εξοικειωμένο με ένα άθλημα, σαν τους κρίκους και, εν γένει, τη γυμναστική, εντούτοις θέλησε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του «χρυσού παιδιού» του ελληνικού αθλητισμού.

Από την ΕΡΤ, όμως, έπεσε «μαύρο». Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια δεν προβλήθηκε, η Δημόσια Τηλεόραση άργησε χαρακτηριστικά ακόμη και για την προβολή σε μαγνητοσκόπηση και οι αντιδράσεις, από την πλευρά τους, δεν καθυστέρησαν, με πρώτη τη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση, που με το δίκιο της έλεγε πως ακόμη... περίμενε να τον δει να αγωνίζεται.

Και δεν ήταν η μόνη. Σύμφωνα με τα «μηχανάκια» της Nielsen, το ποσοστό στο δυναμικό κοινό έφτανε στο 21.6% στο τέταρτο μεταξύ 10:30 και 10:45, την ώρα δηλαδή που ήταν να προβληθεί η προσπάθεια του Πετρούνια, ενώ παρέμεινε στο 21% στο αμέσως επόμενο τέταρτο, δηλαδή μεταξύ 10:45 και 11:00. Πρόκειται για ένα ποσοστό... διαστημικό για πρωί Σαββάτου για τα δεδομένα της ΕΡΤ, που δύσκολα πιάνουν οι κλασικές εκπομπές του Σαββατοκύριακου, που έχουν παύσει, όπως ήταν του Νίκου Μάνεση στον Alpha ή της Σίσσυς Χρηστίδου στο Open.

Το ατόπημα της ΕΡΤ, κάπως έτσι, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, συνειδητοποιώντας πως μια ολόκληρη χώρα, σε μέρα ξεκούρασης για πολλούς, ξύπνησε να δει κρίκους, ώστε να καμαρώσει το μεγάλο πρωταθλητή μας, χωρίς όμως κι εκείνη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share