Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Επιβλητικός ξανά ο Γκιώνης - Εξαιρετική στην ιστιοπλοΐα η Καραχάλιου

Αποκλεισμός για τη 19χρονη Φανή Τζέλη

25 Ιουλίου 2021 10:27
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Επιβλητικός ξανά ο Γκιώνης - Εξαιρετική στην ιστιοπλοΐα η Καραχάλιου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί η ΕΡΤ να μην... εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά, ο Παναγιώτης Γκιώνης όμως το έκανε και πέρασε στον τρίτο γύρο του τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων, νικώντας με 4-1 τον Αχμέντ Σάλεχ από την Αίγυπτο.

Με φόρα από την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Πέτε, ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά. Ο Γκιώνης μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0 σετ.

Στη συνέχεια ο Σαλέχ πήρε το τρίτο σετ αλλά ο Γκιώνης δεν ήταν διατεθειμένος να τον αφήσει να κάνει την αντεπίθεσή του. Ο 41χρονος αθλητής στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουκ Σικ.

Ο Ασιάτης φιγουράρει στο νούμερο 13 της Ολυμπιακής κατάταξης και είναι το φαβορί απέναντι στον Έλληνα αθλητή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν ο Γκιώνης τα καταφέρει, τότε θα προκριθεί στη φάση των «16» στο Ολυμπιακό τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο αγώνας του Γκιώνη στον τρίτο γύρο θα γίνει στις 26 Ιουλίου.

Τα σετ: 4-1 (13-11, 11-7, 9-11, 11-3, 11-6)

Φοβερό ξεκίνημα της Καραχάλιου, το πάλεψαν Κοκκαλάνης και Τζέλη

Ιδανικά ξεκίνησε και η ελληνική ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Βασιλεία Καραχάλιου πήρε τη 2η θέση στην πρώτη κούρσα των Laser Radial με χρόνο 46:57. Πρώτη τερμάτισε η Ισπανίδα Κριστίνα Πουγιόλ Μπάχο.

Η μέρα ολοκληρώθηκε και ο Βύρων Κοκκαλάνης κατέλαβε τη 10η θέση στην 3η ιστιοδρομία των RS:X στην Ενοσίμα. Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με 18 βαθμούς ποινής.

Νικητής της 3ης ιστιοδρομίας αναδείχθηκε ο Ολλανδός Κίραν Μπάντλοε, ενώ στη γενική κατάταξη προηγείται ο νικητής των δύο πρώτων ιστιοδρομιών, ο Ελβετός Ματέο Σανζ Λανζ, ακολουθούμενος από τον Ισπανό Ανχελ Γκράντα.

Τέλος, η Φανή Τζέλη γνώρισε την ήττα με 15-7 από την Τατιάνα Μίνινα στη φάση των «16» στο ταεκβοντό γυναικών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ταεκβοντό που αγωνίστηκε στην κατηγορία των -57κ. μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με 7-4 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, όμως και δεν μπόρεσε να πάρει κανένα σημείο από την Ρωσίδα αθλήτρια.

Η Μίνινα προκρίθηκε στις «8» και αν φτάσει έως τον τελικό θα δώσει στην Τζέλη μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το έργο της Τζέλη ήταν εξαιρετικά δύσκολο αφού η αθλήτρια από τη Ρωσία έχει τρία σερί χρυσά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share