Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ελλαδάρα «σάρωσε» τη μεγάλη Ουγγαρία στο πόλο - Δεν τα κατάφερε η Κορακάκη

Νέες ελληνικές επιτυχίες αλλά και μια χαμένη ευκαιρία

25 Ιουλίου 2021 06:58
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Ελλαδάρα «σάρωσε» τη μεγάλη Ουγγαρία στο πόλο - Δεν τα κατάφερε η Κορακάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τρομερή ελληνική ομάδα εμφανίστηκε στο Τόκιο κι έδειξε, ότι είναι διατεθειμένη ακόμη και για την υπέρβαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας, μετά τις προηγούμενες επιτυχίες μας, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ουγγαρία, με 9-8 στην πρεμιέρα του τουρνουά πόλο.

Πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, ήταν ο Φουντούλης που πέτυχε τρία γκολ, ενώ πολύ σημαντικός ήταν και ο Ζερδεβάς στην εστία, έχοντας πολλές σημαντικές αποκρούσεις, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Η Ουγγαρία προηγήθηκε μέχρι και με τρία γκολ διαφορά (5-2), ωστόσο η Ελλάδα κατάφερε να βγάλει σπουδαία αντίδραση, με Γενηδουνιά και Φουντούλη αρχικά και στη συνέχεια, με Βλαχόπουλο και Παπαναστασίου να προηγηθεί με 8-6.

Στο τέλος, το νικητήριο γκολ, ήρθε από τον Βλαχόπουλο, 3:40 πριν τη λήξη, με τον Ζερδεβά να κρατάει το 10-9 στην τελευταία επιθεση των Ούγγρων.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική, είναι κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ιταλία, το πρωί της Δευτέρας στις 21:30, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 2-3, 1-1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ):Νάγκι, Ανγκιάλ 2, Μάνχρεζ 1, Ζαλάνκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Πάστζορ, Γιάνσικ, Έρντελι 3, Βάργκα 3, Μεζέι, Χαράι.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.

Επιτυχίες στην κωπηλασία

Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου τα πήγαν εξαιρετικά στο ρεπεσάζ της δίκωπου και πήραν την πρόκριση στον ημιτελικό τερματίζοντας πρώτες στην κούρσα.

Μπορεί στη χθεσινή κούρσα να τερμάτισαν τελευταίες, αλλά σήμερα (25/7), οι Ελληνίδες αθλήτριες, ήταν σε εξαιρετική ημέρα και πήραν την πρωτιά στο ρεπεσάζ, της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου.

Κυρίδου και Μπούρμπου άφησαν στη δεύτερη θέση των πλήρωμα της ομάδας των ΗΠΑ και συνεχίζουν δυναμικά στο Τόκιο, παίρνοντας την πρόκριση στον ημιτελικό.

Παράλληλα, μετά την πρόκριση στο δίκωπο της αδελφής της, Μαρίας, η Αννέτα Κυρίδου πήρε κι αυτή το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό στο αγώνισμα του σκιφ.

Η Αννέτα Κυρίδου, τερμάτισε τρίτη στην κούρσα κι έτσι δε θα χρειαστεί να μπει στη διαδικασία του ρεπεσάζ, για την πρόκριση της στον ημιτελικό, την οποία εξασφάλισε σήμερα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κωπηλασίας, έμεινε πίσω από την Αυστριακή Λόμπινγκ και την Ολλανδέζα, Σούβερ, δείχνοντας σε καλή κατάσταση καο... ακολουθώντας την αδελφή της, η οποία νωρίτερα, πέρασε κι αυτή στον ημιτελικό (μαζί με τη Μπούρμπου) μέσω ρεπεσάζ.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε πολύ καλά για την ομάδα της κωπηλασίας, καθώς μετά την πρόκριση του διδύμου της Μ.Κυρίδου με τη Μπούρμπου και της Α. Κυρίδου, ήρθε και αυτή του Ντούσκου.

Ο Έλληνας κωπηλάτης με χρόνο 7:12.77 τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα, πίσω από το Νορβηγό, Νορ και προκρίθηκε στον ημιτελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/7).

Δεν τα κατάφερε η Κορακάκη - Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά αποκλεισμός για Ντουντουνάκη

Η Άννα Κορακάκη δεν κατάφερε να πάρει το τρίτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλου στη σκοποβολή, τερματίζοντας έκτη.

Η Ελληνίδα σκοπεύτρια δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλου.

Η Κορακάκη έχασε την ευκαιρία να γίνει σήμερα, η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια με τρία Ολυμπιακά μετάλλια, καθώς τερμάτισε έκτη στον τελικό του αγωνίσματος.

Μετά τις πρώτες δέκα βολές, η Κορακάκη ήταν έβδομη, πρώτη αποχώρησε η Γκόμπερβιλ, ακολούθησε η Λεμόλ και στη συνέχεια είπε «αντίο» η Ελληνίδα σκοπεύτρια...

Τέλος, η Άννα Ντουντουνάκη τα έδωσε όλα στον ημιτελικό των 100 μέτρων πεταλούδα στην κολύμβηση, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια και με 57:25 σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο δε μπόρεσε να το χαρεί και με μία πρόκριση στον τελικό.

Η Ντουντουνάκη, τερμάτισε στην πέμπτη θέση και αποχαιρέτησε άδοξα το συγκεκριμένο αγώνισμα.

Πρώτη τερμάτισε η Ζανγκ (Κίνα), δεύτερη η Σίντεστρομ (Σουηδία), τρίτη Μάγκνελ (Καναδάς) και τέταρτη η Σκουρδάι (Λευκορωσία).

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share