Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζήτησε συγνώμη η ΕΡΤ από τον Λευτέρη Πετρούνια

Πήρε θέση μέσω του Γιώργου Λυκουρόπουλου!

24 Ιουλίου 2021 20:24
Ζήτησε συγνώμη η ΕΡΤ από τον Λευτέρη Πετρούνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΕΡΤ ζήτησε συγγνώμη από τον Λευτέρη Πετρούνια για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ζωντανά η προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και προανήγγειλε κι επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.

Στο πλαίσιο της εκπομπής Τόκιο 2020, ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε το ατόπημα της ιαπωνικής παραγωγής να μη δείξει την προσπάθεια του χρυσού Ολυμπιονίκη και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων και για αυτό το λόγο δεν είχε ζητηθεί ειδική κάλυψη για τον Λευτέρη Πετρούνια.

«Μεταφέραμε κι εγώ προσωπικά στον Λευτέρη, τη συγγνώμη και την κατανόηση, να καταλάβει ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από πλευράς ΕΡΤ, να γίνει αυτό που έγινε και να μην μεταδοθεί ζωντανά η προσπάθειά του, που είναι κι αλάνθαστη, φανταστική προσπάθεια, τη δείξαμε μετά διορθώνοντας ένα τεχνικό λάθος. Μεταφέραμε στο περιβάλλον του Λευτέρη Πετρούνια και τη Βασιλική Μιλλούση, τους οποίους έχουμε προσκαλέσει πολλές φορές εδώ, να κατανοήσουν ότι δεν υπήρχε πρόθεση, ως αίσθηση συγγνώμης απέναντι στο περιστατικό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρόπουλος.

Άγριο ξέσπασμα του Λευτέρη Πετρούνια: "Κάποιοι Έλληνες ξύπνησαν το πρωί και δεν με είδαν! Είμαι απογοητευμένος"

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για την πρόκρισή του στον τελικό αλλά και το περιστατικό με την ΕΡΤ.

«Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους.»

 Άγριο ξέσπασμα του Λευτέρη Πετρούνια

Για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου ο Πετρούνιας τόνισε:

«Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…»

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την προσπάθεια του.

«Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο.»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί δεν είδαμε live τον Λευτέρη Πετρούνια - Η απάντηση της ΕΡΤ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπορεί ο Λευτέρης Πετρούνιας να έκανε μια φανταστική εμφάνιση στον προκριματικό αγώνα των κρίκων, ωστόσο η ΕΡΤ δεν μετέδωσε την προσπάθειά του.

Οι Έλληνες τηλεθεατές στήθηκαν νωρίς το πρωί στους τηλεοπτικούς δέκτες τους για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό αγώνα των κρίκων, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Ενώ βλέπαμε εικόνες από τις προσπάθειες σε όλα τα άλλα όργανα, ο τηλεοπτικός φακός ποτέ δεν πήγε στους κρίκους όταν είχε ανέβει ο Πετρούνιας, ενώ δεν είδαμε ούτε καν σε μαγνητοσκόπηση την προσπάθεια του και οι αντιδράσεις στα social media ήταν αρκετά έντονες καθώς ακόμη και η σύζυγος του Βασιλική Μιλλούση εξέφρασε το παράπονο της.

Η ΕΡΤ πάντως σχολίασε το γεγονός ως Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, λέγοντας πως θεώρησαν ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή.

Μάλιστα μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter η ΕΡΤ απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη στους Ιάπωνες...

Ολυμπιακοί αγώνες πετρούνιας ερτ

Ωστόσο οι αντιδράσεις στα social media αυξάνονται και όπως αναφέρουν αρκετοί πέρα από τη διεθνή εικόνα που παράγεται και δίνεται σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν δικαίωμα μετάδοσης, μπορεί να ζητηθεί και ειδική κάλυψη (feed) για ένα αγώνισμα που ενδιαφέρει συγκεκριμένη χώρα το οποίο προφανώς δεν έγινε. Κι αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε η ΕΡΤ είναι διπλά εκτεθειμένη.

Η προσπάθεια του πάντως έχει καταγραφεί από ερασιτεχνικό βίντεο από την κερκίδα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Στα ημιτελικά των 100 μ. πεταλούδα η Άννα Ντουντουνάκη

Μια ακόμη επιτυχία γνώρισε η Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με την Άννα Ντουντουνάκη να περνά στα ημιτελικά των 100 μέτρων πεταλούδα στην κολύμβηση.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης προ ολίγου καιρού με χρόνο 57.75 κατετάγη 4η στην 5η σειρά των 100μ. πεταλούδας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και 13η στη γενική κατάταξη. 14ος στο σύνολο ο Απόστολος Παπαστάμος, δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των 400μ. μικτής ατομικής ανδρών.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια εξασφάλισε την πρόκριση της για τους ημιτελικούς, που θα γίνουν τα ξημερώματα της Κυριακής (25/7, 04:50 ώρα Ελλάδας).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share