Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Europa Conference League: Άστα... να πάνε ο Άρης

Ήττα με 2-0 στο Καζακστάν

22 Ιουλίου 2021 20:47
Europa Conference League: Άστα... να πάνε ο Άρης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τις φετινές του ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να χάνουν με 2-0 στο Καζακστάν από την Αστάνα και να «κυνηγούν» μια υπέρβαση στη ρεβάνς για το Europa Conference League.

Οι Κίτρινοι, που έχουν άσχημα νέα και για το πρωτάθλημα, δεν ξεκίνησαν καλά το ματς και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να προηγηθούν στο 25' με τον Τομάσοβ, σε ένα γκολ που φέρει τεράστια ευθύνη και ο τερματοφύλακας των Θεσσαλονικιών, Ντένις. Μετά το γκολ οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, όμως απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες στο 30' και στο 32' με Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι, που δεν μπόρεσαν να φέρουν στα ίσια το ματς.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ήταν τελείως ασύνδετος, κάνοντας πολύ κακή εμφάνιση και δείχνοντας ότι ακόμα είναι πολύ ανέτοιμος, επιτρέποντας στην Αστάνα να πετύχει ακόμα ένα τέρμα στο 71', πάλι με τον Τομάσοβ. Και παρότι οι Καζάκοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 76' λόγω αποβολής του Σιμούνοβιτς, κατάφεραν να κρατήσουν σχετικά εύκολα το υπέρ τους 2-0, που βάζει πολύ δύσκολα στον Άρη εν όψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε μία εβδομάδα.

Το ματς

Νευρικές ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Άρη να είναι καλά οργανωμένος στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην μπορεί εύκολα να δημιουργήσει φάσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Από την πλευρά τους οι Καζάκοι είχαν απειλήσει αρχικά στο 9' με τον Τομάσοβ, που όμως στο 25' δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-0. Βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής από ασίστ του Μπαρσεγκιάν και έκανε το σουτ με το αριστερό, με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του Ντένις, ο οποίος ήταν εκτός θέσης και φέρει ευθύνη στο γκολ.

Με το που έμεινε πίσω ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο, ανέβασε την απόδοσή του και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να φέρει τον αγώνα στα ίσια. Στο 30' ο Ματέο Γκαρσία δεν μπόρεσε οριακά να κάνει την προβολή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από παράλληλη μπαλιά του Μαντσίνι από τα αριστερά, ενώ στο 32' ο Μαντσίνι βγήκε τετ α τετ με τον Νεπογκόντοφ αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον κίπερ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο πολλοί θα περίμεναν τους Κίτρινους να πιέσουν ασφυκτικά για το γκολ, όμως παρουσιάστηκαν πολύ ανέτοιμοι, χωρίς εμπνεύσεις και δημιουργία στο παιχνίδι τους, μην μπορώντας να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία της Αστάνα, η οποία κρατούσε με άνεση το υπέρ της σκορ. Μάλιστα ήταν αυτή που απειλούσε και τελικά σκόραρε και δεύτερο γκολ στο 71'. Ο Τομάσοβ, λοιπόν, εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Άρη, αυτή τη φορά παίρνοντας ανενόχλητος την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα νικώντας τον Ντένις και πιάνοντας την «κιτρινόμαυρη» άμυνα... κοιμώμενη.

Στο 76' ο Σιμούνοβιτς με δεύτερη κίτρινη άφησε την Αστάνα με δέκα παίκτες, όμως ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ που θα άλλαζε όλη την εικόνα του αγώνα εν όψει της ρεβάνς της Θεσσαλονίκης. Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Μήτρογλου, Τζέγκο, Χαΐροβιτς, Μάνο και Μπρούνο, ωστόσο η μείωση του σκορ δεν ήρθε κι έτσι το τελικό 2-0 δίνει πλέον μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στην ομάδα του Καζακστάν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστάνα: Νεπογκόντοφ, Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοφ, Μπίτρι, Σιμούνοβιτς, Εμπόνγκ, Κουάτ (84' Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Τομάσοφ, Μπαρσεγκιάν (87' Μπετσϊράι), Εουτζένιο (78' Τομάσεβιτς)

Άρης: Ντένις, Σάκιτς (78' Χαΐροβιτς), Μπεναλουάν, Δεληζήσης (77' Τζέγκο), Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (62' Μήτρογλου), Ματέο Γκαρσία (46' Μπρούνο), Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (87' Μάνος)

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share