Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φάνης Χριστοδούλου: «Διπλό» χειρουργείο μετά το τροχαίο - Ποια η κατάσταση της υγείας του

Τι λέει ο γιατρός που τον χειρούργησε;

22 Ιουλίου 2021 16:15
Φάνης Χριστοδούλου: «Διπλό» χειρουργείο μετά το τροχαίο - Ποια η κατάσταση της υγείας του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Φάνης Χριστοδούλου πέρασε δύσκολες ώρες, μετά το τροχαίο ατύχημα που «πάγωσε» την Πάρο, αλλά η υγεία του βρίσκεται πια διαρκώς προς το καλύτερο, με το «διπλό» χειρουργείο του να είναι απόλυτα επιτυχημένο.

Ο «Μπέμπης» του ελληνικού μπάσκετ είχε τραυματιστεί στον ώμο του και χρειάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, με όλα να κυλούν εξαιρετικά.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ορθοπεδικός - χειρουργός Γιώργος Κατσιφαράκης, που ανέλαβε την αποκατάσταση των κακώσεων που έφερε σε ώμο και δεξί πόδι ο πρώην μπασκετμπολίστας, όλα εξελίχθηκαν ομαλά ενώ πριν λίγη ώρα ο Φάνης Χριστοδούλου έκανε και τα πρώτα του βήματα:

«Το χειρουργείο ήταν διπλό και πήγε μια χαρά με την βοήθεια του Θεού. Σήμερα σηκώθηκε κιόλας και έκανε κάποια βήματα. Τώρα θα μπει στο υπερβαρικό οξυγόνο που είναι η καλύτερη μετεγχειρητική θεραπεία που θα του κάνουμε. Από Δευτέρα θα ξεκινήσει κινησιοθεραπεία και στο τέλος της άλλης εβδομάδας αν είναι καλά θα γυρίσει στο νησί του».

Κατά την διάρκεια του χειρουργείου από τον δεξί μηρό χρειάστηκε να αφαιρεθεί δυο λίτρα αίμα: «Στο πόδι είχε μια ρήξη της πλατείας περιτονίας με δυο λίτρα αίμα μέσα, που του αφαιρέθηκε με παρακέντηση και ειδικά σωληνάκια. Τα χειρουργεία ήταν δυο στον ώμο και στον δεξιό μηρό. Είναι καλά μια χαρά. Το πρωί τον είδαν συνεργάτες μου, τώρα είναι με τους φυσικοθεραπευτές και το απόγευμα θα τον επισκεφτώ κι εγώ».

Λίγα λόγια για τον Φάνη Χριστοδούλου

Ο Φάνης Χριστοδούλου (Ελευσίνα, 22 Μαΐου 1965) είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές για την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Ήταν μαζί με τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη και Παναγιώτη Φασούλα οι σημαντικότεροι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας για πολλά χρόνια. Αδελφός του είναι ο επίσης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ένας μπασκετμπολίστας που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα (παλαιότερα στην μπασκετική ορολογία της χώρας μας για να αποδοθεί αυτός ο όρος χρησιμοποιούταν η λέξη "ταλέντο": στην πορεία όμως άλλαξε σημασία και χρησιμοποιείται ευρέως για κάποιον χαρισματικό παίκτη νεαρής ηλικίας. Ενώ στα αγγλικά ο όρος που χρησιμοποιείται για να αποδοθεί η αρχική σημασία του "ταλέντου" είναι "all-around-player"). Ήταν ασυναγώνιστος στη θέση του σμολ φόργουορντ αλλά και ως πάουερ φόργουορντ, όμως όταν χρειαζόταν μπορούσε να γίνει ένας εξίσου καλός πλέι μέικερ ή σούτιγκ γκαρντ αλλά και ένας αξιόμαχος σέντερ (έστω και με δυσκολία λόγω ύψους). Μεγάλη έφεση στο τρίποντο, εξαιρετικός στην πάσα και συνήθως αναλάμβανε το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Πολλοί τον συνέκριναν με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ ο οποίος μάλιστα είχε πει: "Με έχουν δυσκολέψει αρκετοί παίκτες στο ΝΒΑ αλλά θυμάμαι ένας παίκτης της Εθνικής Ελλάδας που με έπαιξε απίστευτη άμυνα στο Μουντομπάσκετ. Ήταν το νούμερο 15."

Σοβαρό τροχαίο για τον Φάνη Χριστοδούλου

Η καταγωγή του είναι από τα Ροζενά Κορινθίας. Το προσωνύμιο Μπέμπης δεν άργησε να του κολλήσει και παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από το σωματείο της Δάφνης, πριν μεταπηδήσει στον Πανιώνιο και γίνει ο ηγέτης της ομάδας για πολλά χρόνια. Το 1989 επιλέχθηκε από τους Ατλάντα Χοκς στο νούμερο 96 του ντραφτ αλλά ποτέ δεν πήρε τη μεγάλη απόφαση για να παίξει στον NBA. Στον "ιστορικό" αγωνίστηκε για 13 συνεχόμενες χρονιές και έγινε ταυτόσημο με τον μπασκετικό Πανιώνιο που φιγουράριζε στις 4 καλύτερες ομάδες της χώρας με εξαίρεση την τελευταία χρονιά του "μπέμπη" στους ""κυανέρυθρους"" όπου έμειναν εκτός πλέι-οφ μετά από πάρα πολλά χρόνια. Με τον Πανιώνιο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1991 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (73-70) με αντίπαλο τον τότε κάτοχο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης ΠΑΟΚ.

Στην Ευρώπη η μεγαλύτερη διάκριση του Χριστοδούλου σε συλλογικό επίπεδο ήταν η πορεία μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Κόρατς το 1994 όπου απεναντί του βρέθηκε πάλι ο ΠΑΟΚ όμως δεν επαναλήφθηκε το 1991 και οι "ασπρόμαυροι" προκρίθηκαν και στη συνέχεια κατέκτησαν το τρόπαιο στον τελικό.

Σοβαρό τροχαίο για τον Φάνη Χριστοδούλου

Στο τέλος της καριέρας του, πήγε στον Παναθηναϊκό, τον οποίο βοήθησε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας (1998) μετά από 14 χρόνια, και με τον οποίο κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο. Μετά το τέλος αυτής της σεζόν, το καλοκαίρι του 1998 ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από το άθλημα, μιας και οι χρόνιοι τραυματισμοί δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει να αγωνίζεται ανταγωνιστικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Χριστοδούλου από πολύ νωρίς αγωνιζόταν με πρόβλημα και στα δύο γόνατα (δεν αποχωριζόταν ποτέ τις επιγονατίδες) και παρά τις καταχρήσεις που πολλοί υποστηρίζουν ότι έκανε στα θέματα διατροφής, δεν μετακόμισε ποτέ από τη λίστα των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών στην Ευρώπη.

Η ΚΑΕ Πανιώνιος για να τον τιμήσει απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 4 προς τιμήν του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share