Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Champions League: Πήγαν όλα στραβά στον Ολυμπιακό αλλά πήρε αποτέλεσμα πρόκρισης!

Με γκολάρα του Καμαρά!

22 Ιουλίου 2021 00:06
Champions League: Πήγαν όλα στραβά στον Ολυμπιακό αλλά πήρε αποτέλεσμα πρόκρισης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα ελέω απουσιών και αποβολής Καμαρά, ωστόσο το 1-0 μετράει που ισοδυναμεί με σημαντικό αβαντάζ πρόκρισης απέναντι στη Νέφτσι που θέλει προσοχή στη ρεβάνς.

Όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις κατά το παρελθόν -και ειδικά το «ερυθρόλευκο»- σε αυτές τις καλοκαιρινές προκριματικές διαδικασίες δεν... παίζεις μπάλα. Είτε παίρνεις αποτελέσματα και προκρίσεις, είτε πας νωρίς σπίτι σου. Στην πρεμιέρα του στη σεζόν 2021/22, κόντρα στην πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Νέφτσι Μπακού, για τη 2η προκριματική φάση του Champions League, ο Ολυμπιακός έκανε έστω και δύσκολα τη δουλειά του και πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Μαντί Καμαρά. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες για διαφορετικούς λόγους, ήταν κυνική, όταν χρειάστηκε ήταν αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση και κάπως έτσι, μπροστά σε 10.000 φίλους της για πρώτη φορά μετά από 507 ημέρες, έκανε το πρώτο βήμα για την 7η σερί πρόκριση σε προκριματικά επί των ημερών του Πορτογάλου προπονητή.

Αυτός ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών και προβλημάτων, όμως ήταν μάλλον λογικό, δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς και δεν επέβαλλε το παιχνίδι του, όπως συνήθως κάνει εντός έδρας δηλαδή, για αρκετή ώρα. Πολλά τα λάθη και οι χαμένες μπάλες στη μεσαία γραμμή για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν και κακό, αργό τρανζίσιον από την επίθεση στην άμυνα, με αποτέλεσμα η ούτως ή άλλως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις Νέφτσι να βγάζει 2-3 καλές φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Επιθετικά, οι Πειραιώτες για επίσης αρκετή ώρα δεν είχαν ρυθμό, ταχύτητα στην ανάπτυξη και κίνηση χωρίς τη μπάλα. Για περίπου μισή ώρα, ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν είχε ευκαιρία, παρότι είχε κατοχή μπάλας άνω του 60%. Την πρώτη όμως που βρήκε την αξιοποίησε.

Μια στιγμή ποιότητας στο 29ο λεπτό, ήταν αυτή που ξεκλείδωσε το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν τη μπάλα στο διάστημα αυτό και σε μια επίθεση από τα δεξιά που δεν... μύριζε γκολ, ήρθε το 1-0. Ο Βαλμπουενά βρήκε με διαγώνια πάσα τον Καμαρά, ο οποίος με ένα απίθανο διαγώνιο πλασέ στην κίνηση εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο δεξί «Γ» του Μαμάντοφ. Στα επόμενα λεπτά η Νέφτσι είχε μια κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση, την οποία έσωσε ο εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού, Τζολάκης, ο οποίος παρεμπιπτόντως έγινε ο νεαρότερος τερματοφύλακας που παίζει για τους «ερυθρόλευκους» στα ευρωπαϊκά κύπελλα, σπάζοντας ένα ρεκόρ 53 ετών. Με εξαίρεση αυτή την ευκαιρία του Αλασκάροφ, η όχι και τόσο σταθερή άμυνα του Ολυμπιακού, καθάρισε τις υπόλοιπες φάσεις, όμως το ματς «έμπλεξε» και πάλι λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Στο 43' ο Καμαρά είδε απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Αλασκάροφ (σ.σ. τον κλώτσησε στο κεφάλι σε προσπάθεια για διώξιμο) παρότι ήταν εμφανές ότι δεν είχε δει τον αντίπαλό του. Σε κάθε περίπτωση, οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να βγάλουν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Στην επανάληψη πια, ο Ολυμπιακός δεν δοκίμασε καν να κάνει παιχνίδι κατοχής. Έδωσε στους Αζέρους τη μπάλα και αυτός πια περίμενε προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Τζολάκη, ψάχνοντας με τη σειρά του μια καλή ευκαιρία για να καθαρίσει το παιχνίδι. Τα μακρινά σουτ της Νέφτσι στα πρώτα λεπτά του, τα καθάρισε μάλλον εύκολα ο Τζολάκης, ενώ στο 63' ήρθε η ώρα του Τσελίκ να δει την κόκκινη κάρτα του Πορτογάλου ρέφερι, για ακριβώς ίδιο λόγο με αυτόν τον Καμαρά, μια κλωτσιά στο κεφάλι του Ρέαμπτσιουκ σε προσπάθειά του να διώξει, ενώ μάλιστα ο Μολδαβός είχε τσιμπήσει τη μπάλα και έφευγε μόνος από τα αριστερά.

Από τη στιγμή που αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία στο ματς, ο Ολυμπιακός πήρε πάλι τον έλεγχο του αγώνα και απειλήθηκε ελάχιστα ως το φινάλε. Ο Μαρτίνς κλείδωσε το ματς με τις αλλαγές του και πλέον ο Ολυμπιακός πάει στο Μπακού για τη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης έχοντας αυτό το 1-0 ως αβαντάζ για την πρόκριση.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share