Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ - Τα δάκρυά του και τα πρώτα λόγια του «Greek Freak» (Video)

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Γιάννη στη νίκη τίτλου των Μπακς - Υπόκλιση Λεμπρόν Τζέιμς

21 Ιουλίου 2021 07:19
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ - Τα δάκρυά του και τα πρώτα λόγια του «Greek Freak» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το βραβείο του MVP των τελικών του ΝΒΑ κατέκτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μιλγουόκι Μπακς που συνδυάστηκε με μία «διαστημική» εμφάνιση από τον Έλληνα σταρ.

Μετά από δύο βραβεία MVP στην regular season (2019, 2020) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε αυτό του MVP στους τελικούς του ΝΒΑ της σεζόν 2020-21. Οι 50 πόντοι στο Game 6, μαζί με τις φοβερές εμφανίσεις και τις κρίσιμες στιγμές στις οποίες φώναξε «παρών» οδηγώντας τελικά τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, οδήγησαν άλλο ένα βραβείο στα χέρια του Έλληνα φόργουορντ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν απλά ασυναγώνιστος οδηγώντας τους Μπακς στο 105-98 επί των Σανς και στην κακτάκτηση του πρωταθλήματος με 4-2.

Ο Greek Freak ήταν απλά ασταμάτητος και καθοριστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είχε 50 πόντους με 15/22 δίποντα και 1/3 τρίποντα, έβαλε και τις βολές (17/19) και συμπλήρωσε τη στατιστική του με 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 τάπες. Φυσικό κι επόμενο να κερδίσει το βραβείο του MVP των τελικών.

Ξέσπασε σε κλάματα μετά τη λήξη του ματς ο Γιάννης

Μοναδικές στιγμές για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το ελληνικό μπάσκετ! Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς, μόλις τελείωσε το ματς στο Μιλγουόκι, πανηγύρισε με τους δικούς του ανθρώπους την επιτυχία της ομάδας και στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα, αναλογιζόμενος την πορεία του από τα Σεπόλια μέχρι την κορυφή του NBA.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ήθελα να τα καταφέρω εδώ. Τώρα να το πάρουμε ξανά»

Ενθουσιασμένος, ανακουφισμένος και… ασυγκράτητος, σε σημείο που του ξέφυγαν και κάποια «γαλλικά» εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Μπακς, αλλά και το βραβείο του MVP των τελικών.

«Ευχαριστώ το Μιλγουόκι που με πίστεψε, τους συμπαίκτες μου, ήθελα να τα καταφέρω γι’ αυτή την πόλη και με αυτή την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Και τώρα πρέπει να το κάνουμε ξανά!», ανέφερε αρχικά.

Γυρνώντας στο μέρος του Μίντλετον, είπε: «Κρις, τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε γ@@ο!» και πρόσθεσε: «Αυτός ο τύπος με ώθησε να γίνω καλύτερος. Όλη η ομάδα με βοήθησε και μου έδειξε εμπιστοσύνη»,

Όταν του επισημάνθηκε πως πλέον έχει πρωτάθλημα ο ίδιος, ο Θανάσης, αλλά και ο Κώστας (με τους Λέικερς). «Πέρσι κάναμε πλάκα, αλλά τώρα, Κώστα, έχουμε κι εμείς πρωτάθλημα!».

Υπόκλιση Λεμπρόν στον Γιάννη: «Σου βγάζω το καπέλο! Το κέρδισες επάξια!»

Ο Λεμπρόν Τζέιμς αναγνώρισε την αξία των πρωταθλητών Μπακς και ακόμη περισσότερο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο τετράκις πρωταθλητής του ΝΒΑ μπορεί να ήθελε ο κολλητός φίλος του, Κρις Πολ, να πάρει το δαχτυλίδι, αλλά δεν παρέλειψε να υποκλιθεί στον Greek Freak.

«Σου βγάζω το καπέλο και συγχαρητήρια, Γιάννη. Το κέρδισες επάξια», έγραψε ο «βασιλιάς».

Νωρίτερα, στη διάρκεια του αγώνα, είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τα κατορθώματα του 26χρονου άσου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share