Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός: Για άλλα δύο χρόνια αρχηγός ο Παπαπέτρου - Ο «χάρτης» του φετινού ρόστερ

Μέχρι το 2023 στο ΟΑΚΑ

11 Ιουλίου 2021 13:50
Παναθηναϊκός: Για άλλα δύο χρόνια αρχηγός ο Παπαπέτρου - Ο «χάρτης» του φετινού ρόστερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε το θέμα του Ιωάννη Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ανανεώνουν μαζί του για άλλα δύο χρόνια.

Μετά από ένα σημαντικό διάστημα φημών και διαπραγματεύσεων με άλλες ισχυρές ομάδες της Ευρωλίγκα, ο διεθνής φόργουορντ έβαλε την υπογραφή του και το «τριφύλλι» ανακοίνωσε τα ευχάριστα με ένα σχετικό βίντεο, έχοντας ανανεώσει και τον Νέντοβιτς.

Πώς διαμορφώνεται το «πράσινο» ρόστερ

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν και το Basketa.gr παρουσιάζει πως έχει η κατάσταση.

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλαβε κι επίσημα τα ηνία των πρωταθλητών και κυπελλούχων Ελλάδας, άπαντες περίμεναν να δουν τις κινήσεις ενίσχυσης που θα ακολουθήσουν.

Ωστόσο πρώτα έπρεπε να ξεκαθαρίσει και ποιοι θα παραμείνουν από τον «κορμό» των «πράσινων». Με συμπληρωμένο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά ζητήματα και μένει να φανεί ποια θα είναι η πορεία στα επόμενα.

Η περιφέρεια

Αυτή τη στιγμή το μπακόρτ του «τριφυλλιού» αριθμεί πέντε παίκτες που έχουν συμβόλαιο. Ο Κέντρικ Πέρι αποτέλεσε τη μεταγραφή που έχει ήδη ολοκληρωθεί και προορίζεται για τη θέση του δεύτερου πόιντ γκαρντ. Μπροστά του θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Νέιτ Ουόλτερς. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στο ρόστερ και ο Νίκος Δίπλαρος ο οποίος θα έχει συμπληρωματικό ρόλο.

Όσο για τα «δυάρια», ο Νεμάνια Νέντοβιτς συμφώνησε να επεκτείνει το συμβόλαιό του για δύο χρόνια. Μαζί του τη θέση θα καλύψει ο Ντάριλ Μέικον ο οποίος έδειξε να διαθέτει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, κατά το περσινό πέρασμά του από την ΑΕΚ. Υπάρχουν ενεργά συμβόλαια του Τι Τζέι Μπρέι και του Γιώργου Καλαϊτζάκη. Ο πρώτος είναι πολύ πιθανό να δει την πόρτα της εξόδου, ενώ ο δεύτερος λογικά θα παραμείνει. Όλα δείχνουν ότι προς παραμονή οδεύει και ο Λευτέρης Μποχωρίδης ο οποίος έμεινε ελεύθερος αλλά αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Οι φόργουορντ

Στους φόργουορντ είναι και το «ζουμί» της νέας έκδοσης του Παναθηναϊκού. Στο βασικό ζήτημα της διατήρησης των γηγενών παικτών υπήρξε μία «νίκη» και μία «ήττα». Ο μεν Ιωάννης Παπαπέτρου αποφάσισε να συνεχίσει να αποτελεί τον αρχηγό των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου προτίμησε να μετακομίσει στην Αρμάνι Μιλάνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το «τριφύλλι» θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά, με δεδομένες τις αποχωρήσεις των Άαρον Ουάιτ και Μπεν Μπέντιλ. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος έχει κάνει καριέρα ως σμολ φόργουορντ και μένει να φανεί που θα χρησιμοποιηθεί από το νέο τεχνικό επιτελείο.

Από εκεί και πέρα το θέμα του Μάριο Χεζόνια -σοβαρές πιθανότητες παραμονής- θα δείξει αν θα αποτελέσει δίδυμο με τον «Παπ» στο «3», με αμφότερους να έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα πάντα με τις περιστάσεις. Παράλληλα αναζητείται το βασικό «τεσσάρι». Αυτό δεν θα είναι ο Κέβιν Χέρβεϊ ο οποίος μετακινήθηκε στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, Βίρτους Μπολόνια. Ενδεχομένως όμως να είναι ο Οκάρο Ουάιτ, αν ρίξει κάπως τις υψηλές απαιτήσεις του.

«Κλεισμένος» είναι και ο Νίκος Χουγκάζ ο οποίος όμως θα παίζει και τη νέα χρονιά στον Ιωνικό Νικαίας για να συλλέξει εμπειρίες, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Λεωνίδα Κασελάκη. Ο διεθνής φόργουορντ αποτελεί τον ορισμό του ομαδικού παίκτη και μπορεί να προσφέρει όσα του ζητηθούν. Υπάρχει πρόθεση για επέκταση της συνεργασίας και μένει να φανεί αν ο 31χρονος άσος θα περιμένει ή θα ψάξει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αν και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Άρα τη δεδομένη χρονική στιγμή στις θέσεις των «πλάγιων» υπάρχουν σίγουρα μόνο ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Λευτέρης Μαντζούκας. Γι’ αυτό και είναι τα μεγάλα ερωτηματικά που θα κρίνουν εν πολλοίς την τελική μορφή του ρόστερ.

Οι σέντερ

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός έχει ως «πύργο» τον βελτιωμένο Γιώργο Παπαγιάννη. Από πίσω του είναι «κλεισμένος» για να τον ξεκουράζει ο Τζεχάιβ Φλόιντ. Πρόκειται για αθλητικό ψηλό που προσφέρει διαφορετικά πράγματα από τον διεθνή σέντερ και παράλληλα έχει μεγάλο κίνητρο προσπαθώντας να ανέβει επίπεδο. Η τριάδα θα ολοκληρωθεί με κάποιον Έλληνα σέντερ ο οποίος θα έχει συμπληρωματικό ρόλο.

Το «βάθος»

Τη δεδομένη χρονική στιγμή λοιπόν και με βάση τα συμβόλαια που υπάρχουν ο Παναθηναϊκός έχει τις εξής λύσεις σε κάθε θέση. Με μαύρο χρώμα όσο έχουν ενεργό συμβόλαιο και χωρίς χρώμα εκείνοι που είναι «κλεισμένοι» αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Πόιντ γκαρντ: Κέντρικ Πέρι, Τι Τζέι Μπρέι (;), Γιώργος Καλαϊτζάκης

Σούτινγκ γκαρντ: Νεμάνια Νέντοβιτς, Ντάριλ Μέικον

Σμολ φόργουορντ: Ιωάννης Παπαπέτρου, Χάουαρντ Σαντ-Ρόος, Λευτέρης Μαντζούκας

Πάουερ φόργουορντ: –

Σέντερ: Γιώργος Παπαγιάννης, Τζεχάιβ Φλόιντ

Ο στόχος

Το πλάνο του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρο και ο Δημήτρης Πρίφτης θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα σύνολο με συγκεκριμένους κανόνες στο παρκέ. Θα πρέπει οι παίκτες να μπορούν να προσφέρουν στην άμυνα αλλά και να υπηρετήσουν επιθετικά όσα πρεσβεύει ο πρώην κόουτς της Ούνικς Καζάν.

Η προσωπική φάση είναι σημαντική στον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων του Πρίφτη και γι’ αυτό αναζητούνται παίκτες με έφεση σε αυτήν. Επιπλέον κομβικής σημασίας είναι η αθλητικότητα και τα πλούσια αθλητικά προσόντα, καθώς στο σύγχρονο μπάσκετ δεν υπάρχουν αργοί γκαρντ και «δεινόσαυροι» ψηλοί.

Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις προσανατολίζονται σε αυτήν την κατάσταση και οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να φτιάξουν μία ομάδα που θα διατηρήσει τα σκήπτρα στις εγχώριες διοργανώσεις και θα παρουσιάσει σαφή βελτίωση μετά την απογοητευτική πορεία στην Ευρωλίγκα της περσινής σεζόν.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share