Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλος για άλλον ένα σπουδαίο: Αποσύρθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης

Το ανακοίνωσε μετά τους Σπανούλη και Ζήση

9 Ιουλίου 2021 15:38
Τέλος για άλλον ένα σπουδαίο: Αποσύρθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τίτλοι τέλους έπεσαν για άλλον ένα σπουδαίο του ελληνικού μπάσκετ, με τον Γιάννη Μπουρούση να ανακοινώνει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ, βάζει τέλος σε μία πορεία 21 ετών στο επαγγελματικό μπάσκετ, στα οποία κέρδισε πολλούς τίτλους σε ομαδικό και εθνικό επίπεδο, με σημαντικότερες στιγμές φυσικά τις διακρίσεις με την Εθνική ομάδα, με την οποία σε 15 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2005, ενώ κέρδισε και το χάλκινο μετάλλιο το 2009, με τον ίδιο πρόσφατα να έχει αποχωρήσει και από την Εθνική.

Αναλυτικά το γράμμα του Γιάννη Μπουρούση:

«Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, όσο και να μην θέλει κανείς να το αποδεχθεί. Έπειτα από 21 χρόνια, στα οποία έδωσα και την ψυχή μου στα γήπεδα, ήρθε η ώρα να πω το δικό μου αντίο.

Το ψιλόλιγνο παιδί από την Καρδίτσα, έζησε περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκε, μέσα από το ταξίδι του με την «πορτοκαλί θεά». Πολύ μεγάλες χαρές, τίτλους και διακρίσεις, αναγνώριση και αποδοχή από την ελίτ του αθλήματος στην Ευρώπη, αλλά και απογοητεύσεις, γιατί κι αυτές είναι μέσα στην ζωή.

Μια καριέρα γεμάτη, που δεν μπορούσα να ονειρευτώ ξεκινώντας να παίζω μπάσκετ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Όλα αυτά τα χρόνια στην αθλητική μου διαδρομή είχα την χαρά και την τιμή να φορέσω την φανέλα κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη και αυτό με κάνει υπερήφανο.

Από την Καρδίτσα ήρθα στην ΑΕΚ, όπου έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, ακολούθησε η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός, έπειτα η Αρμάνι Μιλάνο, η «βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, η Λαμποράλ Κούτσα, ο Παναθηναϊκός, η Κινεζική Zhejiang Guangsha Lions, Γκραν Κανάρια και το τέλος αυτής της διαδρομής με βρήκε στο Περιστέρι.

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στην Εθνική ομάδα την οποία υπηρέτησα για 15 χρόνια σ’ ένα αξέχαστο ταξίδι μέσα από το οποίο έζησα μεγάλες στιγμές. Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό για έναν αθλητή από το να φορέσει την φανέλα με το εθνόσημο. Έζησα μεγάλες χαρές, λύπες, αλλά και τρομερές εμπειρίες. Έκανα πολλούς φίλους, ωρίμασα ως αθλητής και παρά τα εμπόδια, ακόμη και τις αποστάσεις που υπήρχαν προσπάθησα να είμαι παρών, προκειμένου να εκπροσωπήσω επάξια την πατρίδα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, τους προπονητές, τους παράγοντες σ’ αυτή την όμορφη διαδρομή και τους φιλάθλους για την στήριξη τους και την αγάπη τους.
Ακόμη να ευχαριστήσω τον Κώστα Παπαδάκη που εκτός από μάνατζερ μου είναι και ένας πολύ καλός φίλος που με βοήθησε σ’ αυτή την μαγική διαδρομή που έκανα.
Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που στάθηκε δίπλα μου, στα εύκολα, στα δύσκολα και στα πάρα πολύ δύσκολα…

Με τιμή, Γιάννης Μπουρούσης».

View this post on Instagram

A post shared by @bourou29

Το τέλος Σπανούλη και Ζήση που προηγήθηκε

Βασίλης Σπανούλης: Όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν και κάπως έτσι, ο Βασίλης Σπανούλης, ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στην Ευρώπη, είπε το δικό του αντίο στο μπάσκετ, το άθλημα που τόσο αγάπησε.

Ο “Κιll Bill” ανακοίνωσε πρώτα στους προέδρους του Ολυμπιακού και στην συνέχεια σε όλο τον μπασκετικό κόσμο, μέσα από την σελίδα του στο Instagram, την απόφασή του να αποσυρθεί από τα παρκέ, βάζοντας έτσι τέλος σε μια ζηλευτή καριέρα, κατά την διάρκεια της οποίας κατέκτησε ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

“Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη.

Το μπάσκετ μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα. Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν. Πάνω απ’ όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα.

Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες και τους αντιπάλους, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους. Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ…

Ο Νίκος Ζήσης, λίγο αργότερα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ. Με ένα post στο Instagram, ο σπουδαίος γκαρντ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται, μόλις λίγες ημέρες μετά τον κολλητό του, Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά ο Νίκος Ζήσης έγραψε:

«Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ανακοινώσω την αποχώρηση μου από την ενεργό δράση. Είναι μια απόλυτα συνειδητή απόφαση,γιατί ξέρω πως έχω δώσει τα πάντα.

Αγάπησα το μπάσκετ από παιδάκι αλλά ποτέ δε φαντάστηκα πως θα έκανα ένα τόσο μεγάλο, συναρπαστικό και αξέχαστο ταξίδι. Είμαι περήφανος για όσα κατάφερα,αλλά και για όσα δεν κατάφερα ,γιατί πάντα έδινα το 100% της ψυχής,του μυαλού και του κορμιού μου.

Το μπάσκετ είναι για μένα πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι. Λάτρευα όχι μόνο να παίζω,αλλά και να συζητάω,να αναλύω,να σκέφτομαι πάντα πώς εγώ και η ομάδα μου θα γίνουμε καλύτεροι.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίχτες μου, τους προπονητές μου, όλους τους ανθρώπους των ομάδων που έπαιξα, στους αντιπάλους μου!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους φιλάθλους και τον κόσμο για την αγάπη και τη στήριξη τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,σε όλους τους σταθμούς της καριέρας μου.

Αισθάνομαι ευλογημένος για τις φιλίες και τις σχέσεις ζωής που δημιούργησα.Για τα τόσα ταξίδια,τις χαρές,τις λύπες, εικόνες και συναισθήματα που θα κουβαλάω μέσα μου για πάντα!

Ήταν γραφτό και χαίρομαι πολύ γι’αυτό ,που ο κύκλος κλείνει όπως ακριβώς είχε ανοίξει.Στην ΑΕΚ ,την ομάδα που ανδρώθηκα και έζησα πολλά.

Η εθνική ομάδα κυλάει στο αίμα μου και ήταν,είναι και θα είναι η ομάδα της καρδιάς μου! Η φανέλα με το εθνόσημο με σημάδεψε,με καθόρισε,με στιγμάτισε και η περηφάνια που νιώθω για όλα αυτά τα καλοκαίρια που πέρασα αγωνιζόμενος για αυτήν δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις!

Ένας κύκλος που κράτησε όσο μια ζωή λοιπόν τελειώνει εδώ! Η ζωή όμως δεν μπορεί να περιμένει. Ο αγώνας συνεχίζεται. Χωρίς την μπάλα στα χέρια μου,αλλά με την μπάλα πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου».

View this post on Instagram

A post shared by Nikos Zisis (@nikos.zisis6)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share