Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός: «Κλείδωσε» Νέντοβιτς μέχρι το 2023, τελειώνει και του Παπαπέτρου

Ανανέωσε για την επόμενη διετία

5 Ιουλίου 2021 23:15
Παναθηναϊκός: «Κλείδωσε» Νέντοβιτς μέχρι το 2023, τελειώνει και του Παπαπέτρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός και ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί για την επόμενη διετία, με τον Σέρβο γκαρντ να ανανεώνει με τους «πράσινους».

Αυτή είναι η πρώτη κίνηση που ανακοινώνει το «τριφύλλι» ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Δημήτρη Πρίφτη.

Υπενθυμίζουμε ότι παρελθόν από τους «πράσινους» αποτελούν ο Ντίνος Μήτογλου, που πήγε στην Αρμάνι και ο Άαρον Ουάιτ που θα συνεχίσει με τον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Νεμάνια Νέντοβιτς για δύο ακόμη χρόνια.

Ο Σέρβος γκαρντ αγωνίστηκε σε 25 ματς της EuroLeague τη σεζόν 2020-2021 έχοντας κατά μέσο όρο 16 πόντους, 3.7 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ, με 51% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, 37% στα τρίποντα και 84% στις βολές.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση του συμβολαίου του τόνισε στο paobc.gr: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να βρω κάπου μια συνέχεια και τη βρήκα στον Παναθηναϊκό. Ευχαριστώ πολύ όλη τη διοίκηση και τον κόουτς για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Υπόσχομαι ότι θα τους το ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο. Ανυπομονώ να δω τους φιλάθλους μας από κοντά».

Τι συμβαίνει με Παπαπέτρου

Παράλληλα, σε μία κρίσιμη καμπή για τον σύλλογο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου θέλει να ηγηθεί της νέας προσπάθειας και ετοιμάζεται να πει το «ναι», χωρίς να μπει μάλιστα σε μεγάλες διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά τις απολαβές του. Με αυτό τον τρόπο, αποδεικνύει με έμπρακτο τρόπο ότι η προτεραιότητά του είναι το «τριφύλλι», με βάση φυσικά το σκεπτικό ότι θα δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα. Αυτός ήταν και ο «όρος» του από την αρχή, γιατί το αγωνιστικό κομμάτι μπήκε σε πρώτο πλάνο.

Πάνω στην ίδια βάση, πρέπει να σημειωθεί ότι η μοναδική εκκρεμότητα για το οριστικό deal αφορά το ΝΒΑ out. Ως επαγγελματίας αθλητής, ο 27χρονος θέλει να κοιτάξει και το μέλλον του και το μοναδικό πράγμα που θα τον έστελνε μακριά από το ΟΑΚΑ και τον «συγκινεί» είναι η πιθανότητα να δοκιμάσει την τύχη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Βέβαια και εκεί θα έπεφτε στο... τραπέζι ο ρόλος σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά η ουσία είναι ότι το κομμάτι το ΝΒΑ αποτελεί, αυτή την στιγμή, το μοναδικό κομμάτι που λείπει από το παζλ για το οριστικό deal.

Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθεί ότι καμία πρόταση ή ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού δεν ήταν αρκετά για να του αλλάξουν την αρχική σκέψη περί παραμονής στου νταμπλούχους Ελλάδας. Με βάση όλα τα δεδομένα, η παραμονή του Παπαπέτρου απέχει λίγες ώρες ακόμα και ο έμπειρος αθλητής θα ανακοινώσει σήμερα (5/7) ή αύριο (6/7) την απόφασή του στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Μετράμε λοιπόν αντίστροφα για ένα πολύ σημαντικό deal, που θα φέρει εξελίξεις και σε άλλα μεταγραφικά «μέτωπα», αφού από την παραμονή ή όχι του Παπαπέτρου εξαρτάται η τελική διαμόρφωση του πλάνου για το ρόστερ της νέας σεζόν. Όπως όλα δείχνουν, ο αρχηγός των «πράσινων» θα υπογράψει διετές ή τριετές (2+1) συμβόλαιο συνεργασίας και το μόνο που θέλει είναι, μέσα πάντα από μία πιθανή επιτυχία της ομάδας του, να βγει στην πρώτη γραμμή και να έχει το δικαίωμα την επόμενη ή την μεθεπόμενη σεζόν να «βγει» από το συμβόλαιο μόνο για το όνειρο του ΝΒΑ.

Το... εμπόδιο αναμένεται να ξεπεραστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αφού και στον Παναθηναϊκό αναγνωρίζουν ότι ο Παπαπέτρου έμεινε στα δύσκολα και πως πλέον θεωρείται η ψυχή και η ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share