Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Οι Ιταλοί ξανάρχονται!

Ξέραναν το Βέλγιο!

3 Ιουλίου 2021 00:18
Euro 2020: Οι Ιταλοί ξανάρχονται!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Με υποδειγματικό ποδόσφαιρο και γκολάρες από Μπαρέλα και Ινσίνιε, η Ιταλία πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό (1-2), όπου περιμένει η Ισπανία!

Ουρλιάζουν τον εθνικό τους ύμνο αγκαλιασμένοι σαν να κρίνεται η ζωή τους από αυτό το τραγούδι. Πανηγυρίζουν μία αμυντική απομάκρυνση, σαν το σημαντικότερο γκολ στον κόσμο. Βασικοί και αναπληρωματικοί γίνονται όλοι μία αγκαλιά σε κάθε γκολ, σαν να κρίνει έναν τίτλο.

Αποπνέουν φρεσκάδα, νιάτα, ποιότητα και όχι δεν μοιάζουν με καμία παλιότερη έκδοση της σκουάντρα ατζούρα. Αυτοί εδώ παίζουν και μπάλα. Γοητευτική μπάλα!

Ο νους τους δεν είναι μόνο στην άμυνα. Παίζουν επιθετική άμυνα και πρεσάρουν ψηλά με πολλούς παίκτες. Κάπως έτσι ήρθε το 0-1 από κλέψιμο του Βεράτι και εκπληκτική ενέργεια του Μπαρέλα.

Έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης που δεν διστάζουν να δοκιμάσουν το εξεζητημένο, το ακραίο, την ποικιλία. Κάπως έτσι, ήρθε το 0-2 από τον Ινσίνιε λίγο πριν βγει το ημίχρονο.

Αυτή η ομάδα του Μαντσίνι δεν θυμίζει καμία άλλη παλιά Ιταλία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει να στέκεται στα νοκ-άουτ.

Μπορεί το Βέλγιο να μπήκε άμεσα στο παιχνίδι από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λουκάκου, όμως στην επανάληψη, οι Ιταλοί φόρεσαν το κλασικό τους ένδυμα που τους έχει δώσει τόσες και τόσες προκρίσεις.

Με επιστημονικό τρόπο έβγαλαν τον Ντε Μπρόινε εντελώς εκτός παιχνιδιού. Με υποδειγματικό τρόπο κατάφεραν και αναχαίτισαν τον Λουκάκου. Δεν βρήκαν ποτέ λύση για τον δαιμόνιο Ντοκού, όμως αυτό δεν τους στέρησε την μεγάλη πρόκριση.

Χωρίς να έχουν μία τόσο ευλογημένη γενιά όσο το Βέλγιο, οι Ιταλοί γεννήθηκαν για να κερδίζουν τέτοια ματς. Το επόμενο ραντεβού στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Ισπανία, θα έχει μία εσάνς εκδίκησης για τον χαμένο τελικό του Euro 2012…

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share