Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Euro 2020: Είδαν τον... Χάρο με τα μάτια τους οι Ισπανοί - Πρόκριση-θρίλερ στα πέναλτι κόντρα στους Ελβετούς (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

2 Ιουλίου 2021 22:13
Euro 2020: Είδαν τον... Χάρο με τα μάτια τους οι Ισπανοί - Πρόκριση-θρίλερ στα πέναλτι κόντρα στους Ελβετούς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι η Ισπανία πήρε την πρόκριση και πέρασε στα ημιτελικά, παρά την συγκινητική προσπάθεια της Ελβετίας που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 77'. Παράλληλα, δείτε ποια είναι τα τέσσερα ζευγάρια που έχουν κελιδώσει την συμμετοχή τους για τα προημητερλικά του θεσμού

Euro 2020 - Το ματς Ισπανία-Ελβετία

Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για την Ισπανία, αφού μόλις στο 8ο λεπτό ευτύχησε να μπει μπροστα στο σκορ, με ένα τυχερό... αυτογκόλ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Ζόρντι Άλμπα που έπιασε το σουτ στην κίνηση, αυτό κόντραρε στον Ζακάρια και μπέρδεψε τον Ζόμερ καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-1.

Το γκολ σόκαρε τους Ελβετούς, που έδειχναν τελείως εκτός αγώνα, χωρίς να μπορούν καν να περάσουν το κέντρο, απέναντι σε μια Ισπανία, η οποία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Παρότι απείλησε με ένα φάουλ του Κόκε και μια κεφαλιά του Αθπιλικουέτα, δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, δείχνοντας με την πάροδο του χρόνου να δυσκολεύεται να πλησιάσει με επιτυχία την περιοχή των Ελβετών.

Από την μεριά τους οι Ελβετοί προσπάθησαν να ανεβάσουν απόδοση από το 20' και μετά, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ποτέ την εστία του Ουνάι Σιμόν, ενώ είχαν την ατυχία να χάσουν και τον Εμπολό, ο οποίος χτύπησε και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Βάργκας στο 23'.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ελβετία και στο 56' απώλεσε τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά του Ζακάρια, που πέρασε "σύριζα" από το δεξί δοκάρι του Σιμόν. Στο 64' οι Ελβετοί προειδοποίησαν με μία ακόμα σπουδαία φάση με τον Ζούμπερ και τέσσερα λεπτά μετά έφτασαν στην ισοφάριση με τον αρχηγό Σακίρι.

Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Ισπανίας από τους Λόπες και Λαπόρτ, η μπάλα έφτασε στον Φρόιλερ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή έβγαλε στα αριστερά του στον Σακίρι, που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα τον Σιμόν και έκανε το 1-1, βάζοντας "φωτιά" στο ματς.

Στο 77' ο διαιτητής Όλιβερ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Φρόιλερ για σκληρό φάουλ στον Μορένο, αφήνοντας με δέκα παίκτες την Ελβετία και δίνοντας την ευκαιρία στην Ισπανία να πιέσει για ένα 15λεπτο για να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, η "Furia Roja" εκτός από ένα σουτ του Μορένο στο 84' δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα κι έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η Ισπανία έστησε... πολιορκία στα καρέ της Ελβετίας και "βομβάρδισε" με ευκαιρίες την εστία των αντιπάλων της, έχοντας 10 φάσεις από το 92' μέχρι και το 105'! Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε απείλησαν με όλους τους πιθανούς και... απίθανους τρόπους, με τρομερές στιγμές από τους Μορένο, Άλμπα, Όλμο και Οϊαρθάμπαλ, όμως ο εκπληκτικός Ζόμερ είπε "όχι" σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, κάνοντας εντυπωσιακές αποκρούσεις και οδηγώντας τελικά το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία οι Ισπανοί αποδείχτηκαν ψυχραιμότεροι, οι Ελβετοί αστόχησαν σε τρεις εκτελέσεις τους (Σερ, Ακάντζι, Βάργκας, έπιασε δύο ο Σιμόν), και ο Οϊαρθάμπαλ που εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι, ευστόχησε, στέλνοντας την "Furia Roja" στα ημιτελικά.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι στο Ελβετία - Ισπανία:

  • Μπουσκέτς - δοκάρι
  • Γκαβράνοβιτς - γκολ
  • Όλμο - γκολ
  • Σερ - απόκρουση Σιμόν
  • Ρόδρι - απόκρουση Ζόμερ
  • Ακάντζι - απόκρουση Σιμόν
  • Μορένο - γκολ
  • Βάργκας - άουτ
  • Οϊαρθάμπαλ - γκολ

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ (100' Εμπαμπού), Ζακάρια (101' Σερ), Φρόιλερ, Τσούμπερ (90'+2' Φάσναχτ), Σακίρι (81' Σόου), Έμπολο (23' λ. τρ. Βάργκας), Σεφέροβιτς (82' Γκαβράνοβιτς).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες (113' Αλκάνταρα), Ζόρντι Άλμπα, Κόκε (90'+1' Γιορέντε), Μπούσκετς, Πέδρι (119' Ρόδρι), Φεράν Τόρες (91' Οϊαρθάμπαλ), Σαράμπια (46' Ντάνι Όλμο), Μοράτα (54' Μορένο).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share