Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Εξελίξεις στην έρευνα για τον θάνατο του Μαραντόνα: Του έδιναν ναρκωτικά για να πεθάνει - Ποιες είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν τους ιατρούς

Ο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 60 ετών

29 Ιουνίου 2021 14:05
Εξελίξεις στην έρευνα για τον θάνατο του Μαραντόνα: Του έδιναν ναρκωτικά για να πεθάνει - Ποιες είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν τους ιατρούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της διερεύνησης για τα αίτια του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Μάριο Μπάουντρι, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Ντιεγκίτο, τον γιο που είχε ο εκλιπών με την Βερόνικα Οχέδα, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο τη σύλληψη του νευροχειρουργού Λεοπόλδο Λούκε, του ψυχολόγου Κάρλος Ντίας, της ψυχιάτρου Αγκουστίνα Κοσάκοφ και της γιατρού Νάνσι Φορλίνι «για έγκλημα ανθρωποκτονίας».

Οι τέσσερις προαναφερόμενοι γιατροί υπέβαλαν σε θεραπεία τον Μαραντόνα.

«Ο Μαραντόνα εγκαταλείφθηκε»

Ο Μπάουντρι υποστηρίζει ότι «ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχασε τη ζωή του στις 25 Νοεμβρίου 2020 λόγω σκόπιμης εγκατάλειψης από τον κατηγορούμενο και διάφορους ανθρώπους από τον εσωτερικό του κύκλο που δεν αναφέρονται ρητά, κατηγορούμενοι στην παρούσα υπόθεση, οι οποίοι, γνωρίζοντας την παθολογία του Μαραντόνα και ότι με τη θεραπεία που του είχε συνταγογραφηθεί θα μπορούσε να πεθάνει, όχι μόνο συνέχισαν τη θεραπεία, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν το αποτέλεσμα, εμποδίζοντας άλλους επαγγελματίες και την οικογένειά του να παρέμβουν για να επιδιώξουν να τον φροντίσουν κι έτσι να σώσουν τη ζωή του».

Ο Μπάουντρι κατηγορεί επίσης τον Ματίας Μόρλα, έναν δικηγόρο που ασχολήθηκε με τα εμπορικά σήματα του Μαραντόνα, τον Μαξιμιλιάνο Πομάγρο, κουνιάδο του Μόρλα και την αδελφή του, Βανέσα Μόρλα, για παράνομη ένωση με στόχο την απαλλοτρίωση περιουσιακών στοιχείων του Αργεντινού άσσου.

Εξελίξεις στην έρευνα για τον θάνατο του Μαραντόνα: Του έδιναν ναρκωτικά για να πεθάνει

«Του έδωσαν νόμιμα και παράνομα ναρκωτικά»

«Είναι σαφές ότι ο κ. Μαραντόνα στερήθηκε πρώτα όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, τα εμπορικά σήματα και ακόμη και το όνομά του και, στη συνέχεια, αφέθηκε στον εαυτό του», υποστηρίζει περαιτέρω ο Μπάουντρι, «με επαγγελματίες που δεν είχαν την εμπειρία κι αρκετές γνώσεις για να τον θεραπεύσουν, πραγματοποιώντας ελιγμούς που τον εμπόδισαν να προσεγγίσει την οικογένειά του κι άλλους επαγγελματίες που θα μπορούσαν να τον θεραπεύσουν».

Όπως υποστηρίζει, «του παρείχαν νόμιμα και παράνομα ναρκωτικά για να επιδεινώσουν την υγεία του, προσπαθώντας να προκαλέσουν έναν θάνατο που φαινόταν φυσικός. Ως νεκρός ο Μαραντόνα, το μοναδικό που είχε αξία ήταν τα δικαιώματα εικόνας του και το εμπορικό σήμα που, εκπληκτικά, δεν κατείχε πλέον και δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί στους κληρονόμους του, καθώς, σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτά τα δικαιώματα ήταν στο όνομα μιας εταιρείας που αποτελείται από εκείνους τους ανθρώπους που θα έπρεπε τον είχαν φροντίσει και δεν το έκαναν».

Γιατρός Μαραντόνα: Δεν φοβάμαι να πάω φυλακή

Ο εισαγγελέας που ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, ανέκρινε τον προσωπικό ιατρό και έμπιστο του «Ντιεγκίτο», νευροχειρουργό, Λεοπόλντο Λούκε, ο οποίος θεωρείται το πιο σημαντικό μέλος της ιατρικής ομάδας, που παρακολουθούσε τον διάσημο Αργεντινό.

«Δεν φοβάμαι να πάω φυλακή. Είμαι υπερήφανος για αυτό που έκανα, δεν έφυγα ποτέ από τον Ντιέγκο και προσπάθησα να τον βοηθήσω», διαβεβαίωσε ο Λούκε, περιγράφοντας τον Μαραντόνα ως φίλο του.

Την περασμένη Παρασκευή, κατέθεσε για την υπόθεση και η 36χρονη ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοζάτσοφ, η οποία μέσω της δικηγόρου της, υποστήριξε ότι «δεν είχε καμία σχέση με την κλινική παρακολούθηση του ασθενούς, ο οποίος πέθανε από στεφανιαίο πρόβλημα, που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε».

O προσωπικός γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλντο Λούκε

«Σκότωσαν τον Ντιέγκο»! Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του Μαραντόνα

«Σκότωσαν τον Ντιέγκο»! Αυτήν την σοκαριστική δήλωση, έκανε ο δικηγόρος μιας από τις νοσοκόμες του Ντιέγκο Μαραντόνα, κατηγορώντας τους θεράποντες ιατρούς του «Ντιεγκίτο» ότι είναι υπεύθυνοι για το θάνατό του. Ενώ, σάλο έχει προκαλέσει ένα νέο βίντεο με τον «Θεό» του ποδοσφαίρου.

Ο Ροδόλφο Μπακέ, διαβεβαίωσε τα μέσα ενημέρωσης ότι ο Μαραντόνα, έλαβε ψυχοτρόπα φάρμακα που επιτάχυναν τους παλμούς της καρδιάς του, παρ΄ όλο που ακολουθούσε ειδική θεραπευτική αγωγή, καθώς έπασχε από καρδιακή νόσο.

«Υπάρχει ευθύνη των θεραπόντων ιατρών. Υπήρξαν πολλά σημάδια ότι Μαραντόνα θα πέθαινε από ημέρα σε ημέρα. Και κανένας από τους ιατρούς δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει», αποκάλυψε ο δικηγόρος.

Ο Μπακέ είναι συνήγορος υπεράσπισης της νοσοκόμας, Νταϊάνα Μαντρίντ, η οποία κατέθεσε στην εισαγγελία του Σαν Ισίντρο, στο ππλαίσο έρευνας και ανακρίσεων που διεξάγονται, προκειμένου να διερευνηθεί τι συνέβη εκείνες τις -μοιραίες όπως απεδείχθησαν- ημέρες για τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Όπως και η υπόλοιπη ιατρική ομάδα που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, η 36χρονη Μαντρίντ, έχει τεθεί υπό έρευνα για «ανθρωποκτονία με πιθανή πρόθεση», ένα έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση οκτώ έως 25 ετών.

Η εισαγγελία σημειώνει, ότι ο Μαραντόνα έλαβε «ανεπαρκή» φροντίδα από μέλη της ιατρικής ομάδας.

«Αυτό που έκανε η Νταϊάνα Μαντρίντ, ήταν να συμμορφώνεται με τις ενδείξεις των θεραπόντων ιατρών», σχολίασε ο Μπακέ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Θα χ@στ@κ@ πεθαίνοντας ο χοντρός» - Σοκάρουν οι διάλογοι του γιατρού με την ψυχίατρο

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σοκ προκαλούν οι διάλογοι του προσωπικού του γιατρού, Λεοπόλδο Λούκε με την ψυχίατρο, Αγουστίνα Κοσάτσοφ. Η έρευνα του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα συνεχίζεται και το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας, παραμένει ένα σοβαρό ενδεχόμενο που εξετάζεται.

Το «φως» της δημοσιότητας είδαν διάλογοι του προσωπικού του γιατρού και της ψυχιάτρου, την ώρα που εκείνος κατευθυνόταν προς τον σπίτι του Αργεντινού θρύλου, λίγη ώρα πριν «φύγει» από τη ζωή.

Αρχικά, ο Λούκε ακούγεται να μιλάει με έναν συνεργάτη του, στον οποίο λέει: «Ναι ρε μαλ..., φαίνεται πως ήταν καρδιακή ανακοπή και έχει πεθάνει. Θα χεστ... πεθαίνοντας ο χοντρός, δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Πάω προς τα εκεί», ενώ η Κοσάτσοφ προσθέτει: «Εμείς το κάναμε χειρωνακτικά, τώρα είναι με την ομάδα, προσπαθούν να τον συνεφέρουν και τον διασωληνώνουν. Αλλά πρώτα ήμασταν εμείς 10-15 λεπτά, γιατί δεν ερχόταν το ασθενοφόρο».

Στη συνέχεια ακολουθεί ο εξής διάλογος...

Λούκε: «Καταλαβαίνω, αυτή είναι η προσπάθεια ανάνηψης, αλλά αυτό που ρωτάω είναι: Συνεχίζουν την ανάνηψη ή τον διασωληνώνουν; Ανέκτησε τον σφυγμό ή δεν ανέκτησε τον σφυγμό; Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η καρδιά είναι ενεργή, γιατί αν έχει περάσει μισή ώρα, ουσιαστικά έχει πεθάνει. Αυτό θέλω να ξέρω».

Κοσάτσοφ: «Όχι, μπήκαμε στο δωμάτιο και ήταν παγωμένος. Αρχίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια ανάνηψης και ανέκτησε λίγο το χρώμα και τη θερμοκρασία σώματος.

Όλο αυτό κράτησε περί τα δέκα λεπτά, όταν κάναμε το RCP χειρωνακτικά, η νοσοκόμα, ο «μαύρος» (σ.σ. ένας φίλος του Μαραντόνα) και εγώ. Και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Τώρα το έχουν αναλάβει εκείνοι. Δεν μας λένε πως είναι η κατάσταση. Εγώ βγήκα από το δωμάτιο, δεν μου λένε τίποτα».

Λούκε: «Εντάξει, το τελευταίο που θέλω. Εγώ είμαι καθ' οδόν, θα είμαι εκεί σε σαράντα λεπτά. Τον σφυγμό του τον ένιωσες κάποια στιγμή ή δεν είχε σφυγμό; Εννοώ αν ανέκτησε τον σφυγμό, φαντάζομαι γι' αυτό προσπάθησαν να κάνουν την ανάνηψη, αλλά αν ανέκτησε τον σφυγμό;

Εσείς είδατε κάποια στιγμή να έχει και πάλι σφυγμό ή όχι; Ψυχραιμία, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένας δύσκολος ασθενής και, εντάξει, θα συμβεί ό,τι είναι να συμβεί. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα αντέξουμε ό,τι είναι να γίνει».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share