Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Πέτρος Λεβεντάκος: Ήταν μέλος της λεγόμενος "πεντάδας"! Το πλούσιο βιογραφικό του

Έφυγε ακόμα ένας "μεγάλος"

29 Ιουνίου 2021 11:32
Πέθανε ο Πέτρος Λεβεντάκος: Ήταν μέλος της λεγόμενος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνο στον χώρο του ποδοσφαίρου σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Πέτρου Λεβεντάκου. Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο Πέτρος Λεβεντάκος υπήρξε ένα από τα ατόφια δεκάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον Εθνικό Πειραιώς και την Παναχαϊκή, ενώ είχε και ένα μικρό πέρασμα από τον ΠΑΣΑ Γιάννινα.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1945 στην Πάτρα και ξεκίνησε την καριέρα του το 1962 από την Παναχαϊκή. Το 1965 πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Πειραιώς, στον οποίο έμεινε ως το 1971 όταν και επέστρεψε στην ομάδα της Πάτρας.

Εκεί μαζί με τους Δαβουρλή, Ρήγα, Στραβοπόδη οδήγησε την ομάδα μέχρι την τέταρτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη. Το 1975 πήγε για μία σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Α.Π.Σ. Πάτραι.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική όπου μεταξύ άλλων πέρασε από ομάδες όπως ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Α.Ο. Κέρκυρα, ο Φωκικός Άμφισσας, ο Α.Π.Σ. Πάτραι, ο Φωστήρας Οβρυάς κ.ά.

Την ίδια ώρα θλίψη προκαλεί και ο θάνατος αγαπημένου Έλληνα ηθοποιού!

Πέθανε ο Ματθαίος Πόταγας! Μια εμβληματική μορφή του κινηματογράφου

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο ιδιοκτήτης του ιστορικού «Παλάς» στο Παγκράτι, Ματθαίος Πόταγας. Μια εμβληματική μορφή του κινηματογράφου που από 7 ετών ήταν μέσα στον σινεμά και ποτέ δεν πήρε σύνταξη. O Ματθαίος Πόταγας πέθανε μία ημέρα αφού το Πάλας άνοιξε ξανά μετά το lockdown. Επίσης, θρήνος επικρατεί στον πολιτικό κόσμο και την Νέα Δημοκρατία, αφού ο πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Σταύρος Δαϊλάκης, πέθανε σε ηλικία 65 ετών.

Ο Ματθαίος Πόταγας ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του «Παλάς» στο Παγκράτι το 1953, ενός ιστορικού κινηματογράφου που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1925 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Τον ΜατθαίοΠόταγα αποχαιρέτησε μέσω Facebook, o σκηνοθέτης, Δημήτρης Αθανίτης:

«Σήμερα έφυγε ένας μοναδικός άνθρωπος, Ματθαίος Πόταγας! Ο ιδιοκτήτης του θρυλικού σινεμά Παλάς στο Παγκράτι, που συνέχιζε να το κρατά χειμώνα-καλοκαίρι, μόνος. Ένα σινεμά που κάποτε είχε δύο ταμεία και ουρές ατελείωτες.

-Που είστε εσείς; με ρώτησε όταν πριν λίγες εβδομάδες τον πέτυχα τυχαία στο δρόμο. Εγώ είχα κατέβει κέντρο για δουλειές, πάω πάντα με τα πόδια ξέρετε, συνέχισε.

Στα 94 του, ο κύριος Ματθαίος παρέμενε σε συνεχή δράση στο σινεμά όπου μεγάλωσε από παιδί. Όταν στην πρώτη επαφή μας το 2012, πήγα να τον βοηθήσω να ανεβάσει τις βαριές μπομπίνες από τις "Τρεις Μέρες Ευτυχίας", αρνήθηκε κατηγορηματικά.

-Δεν σας κουράζει αυτό το συνέχεια; τόλμησα να τον ρωτήσω.

-Με ξεκουράζει! Το σινεμά είναι η ζωή μου...

Θα θυμάμαι πάντα εκείνη την πρώτη φορά που πήγαμε, τη μυρωδιά του παλιού, τα σκληρά καθίσματα, τα φώτα που άναβε ο κύριος Ματθαίος στο διάλειμμα και την πορτοκαλάδα που μας πρόσφερε, αφού μας οδήγησε στο μπαρ μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές.

Ένας κόσμος ολόκληρος ανέπνεε ακόμη εκεί μέσα στο φθαρμένο ντεκόρ και κρατούσε κάτι από την χαμένη μαγεία του...».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share