Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Euro 2020: Απίστευτη Ισπανία προκρίθηκε στους "8" - Ψυχάρες αλλά άτυχοι οι Κροάτες (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

28 Ιουνίου 2021 21:57
Euro 2020: Απίστευτη Ισπανία προκρίθηκε στους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Σε έναν αγώνα που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει οι Ισπανοί κατάφεραν και πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά, νικώντας με 5-3 στην παράταση του απίστευτους Κροάτες που πήγαν τον αγώνα στο έξτρα ημίωρο αν και στο 77' ήταν πίσω στο σκορ με 3-1. Ενώ, χθες με μια γκολάρα του Τόργκαν Αζάρ στο 42' και τον Κουρτουά να… κατεβάζει ρολά, το Βέλγιο πέταξε εκτός την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία (1-0) και έκλεισε ραντεβού με την Ιταλία στους «8» του Euro!

Euro 2020: Το ματς Ισπανία-Κροατία:

Η αναμέτρηση στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης ξεκίνησε με τη Roja να ξεκινάει θέλοντας να πιέσει, δείχνοντας ότι θέλει να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, ενώ αντίθετα οι Κροάτες έμοιαζαν έτοιμοι να παίξου με την… κόντρα.

Η πρώτη φάση θα έρθει στο 9', όταν ο Κόκε θα εκτελέσει φάουλ, όμως η κεφαλιά του Αθπιλικουέτα δεν θα προβληματίσει τον Λιβάκοβιτς. Δύο λεπτά μετά ο Σαράμπια θα σουτάρει, μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα πάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 16' οι Φούριας Ρόχας θα βρεθούν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ.

Ο Πέδρι θα πασάρει στον Κόκε, που από το σημείο του πέναλτι θα πλασάρει, όμως ο τερματοφύλακας των Κροατών θα αποκρούσει με τα πόδια κρατώντας το 0-0.

Τρία λεπτά μετά, ο Τόρες θα σεντράρει από τα δεξιά, ο Μοράτα θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του Βίντα, όμως και μετά την χρήση VAR το παιχνίδι συνεχίστηκε, μιας και θεωρήθηκε ακούσιο. Στο 20', κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Κροάτες θα ανοίξουν το σκορ και μάλιστα με ένα αδιανόητο αυτογκόλ.

Ο Πέδρι γύρισε την μπάλα προς τον Σιμόν, σχεδόν από το κέντρο, με τον τερματοφύλακα της Ισπανίας να προσπαθεί να κοντρολάρει, χωρίς να τα καταφέρει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του κάνοντας το 1-0 για την Κροατία.

Πέντε λεπτά μετά ο Βλάσιτς θα προσπαθήσει να κάνει το 2-0, καθώς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πλησίασε στην εστία, όμως το σουτ του θα περάσει άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Κόβατσιτς θα κάνει ένα πολύ καλό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δοκάρι του Σιμόν.

Το αυτογκόλ είχε δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ντάλιτς, που ανέβασαν ταχύτητα στον τρόπο παιχνιδιού τους, ενώ από την άλλη οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να πιέσουν την κροατική άμυνα.

Στο 37' H Roja θα δείξει σημάδια αντίδρασης. Μετά από κόρνερ, η μπάλα θα καταλήξει στον Γκαγιά, που θα εξαπολύσει μια… ρουκέτα, όμως η μπάλα θα χτυπήσει στον Αθπιλικουέτα με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ.

Ένα λεπτό μετά οι Ισπανοί θα καταφέρουν, όμως να φέρουν την αναμέτρηση στα… ίσα. Μετά από φάση διαρκείας ο Γκαγιά θα σουτάρει, με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά, όμως ο Σαράμπια θα πάρει το… ριμπάουντ και με σουτ θα κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Ισπανοί είχαν και πάλι μπει με την ψυχολογία στο μέρος τους και ήθελαν τόσο να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά και να πιέσουν την άμυνα των Κροατών. Η πρώτη φάση θα είναι και πάλι για τη Roja, όταν στο 52' μετά από γέμισμα ο Σαράμπια θα σουτάρει από πλάγια θέση, με τον Λιβάκοβιτς να μπλοκάρει, όμως, την μπάλα.

Πέντε λεπτά μετά οι Φούριας Ρόχας κατάφεραν και έκαναν την ανατροπή παίρνοντας προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ο Φεράν Τόρες θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, με τον Αθπιλικουέτα να πιάνει την κεφαλιά από την μεγάλη περιοχή και να κάνει το 2-1 για την Ισπανία.

Οι Κροάτες θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν, όμως οι επιθετικοί τους δεν ήταν σε καλή… μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες.

Στο 67' οι παίκτες του Ντάλιτς θα φτάσουν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Όρσιτς θα πασάρει στον Γκβάρντιολ που θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, ο Σιμόν, όμως θα αντιδράσει σωστά και θα μπλοκάρει πολύ δύσκολα την μπάλα. Στο 72' ο Μοράτα θα καταφέρει τελικά να βρει… δίχτυα, όμως το γκολ του θα ακυρωθεί σωστά σαν οφσάιντ.

Τέσσερα λεπτά, όμως οι Ισπανοί θα καταφέρουν να βρουν και πάλι δίχτυα και να "σφραγίσουν" το εισιτήριό τους για τα προημιτελικά του Euro 2020. Μετά από αδράνεια στην άμυνα των Κροατών ο Φεράν Τόρες θα καταφέρει να αποφύγει εύκολα τον Γκβάρντιολ και με πλασέ με το αριστερό θα κάνουν το 3-1.

Στη συνέχεια οι Κροάτες θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν και θα το καταφέρουν στο 85' βάζοντας… φωτιά στο τελευταίο πεντάλεπτο στην αναμέτρηση. Μετά από φάση διαρκείας στην ισπανική περιοχή και διαδοχικά σουτ, ο Όρσιτς θα καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας το σκορ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Κροατία θα ανεβάσουν πάρα πολύ ψηλά την άμυνά τους, βάζοντας τους Ισπανούς στην περιοχή τους και προσπαθώντας να ολοκληρώσει το... θαύμα. Και θα το κάνουν στο 90+3'. Ο Όρσιτς θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, με τον Πάσαλιτς να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της ισπανικής άμυνας και κάνει το 3-3 στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση σε μια επική ανατροπή!

Στην παράταση οι παίκτες του Ντάλιτς θα είναι καταιγιστικοί και σε δύο περιπτώσεις στο 92' και στο 96' θα μπορούσαν να έχουν πάρει το… κεφάλι στο σκορ. Στην πρώτη μετά από σέντρα Κράμαριτς, η μπάλα, μετά από απομάκρυνση θα φτάσει στο Όρσιτς που θα κάνει ένα πολύ ωραίο φαλταριστό σουτ, όμως θα περάσει άουτ.

Στην άλλη, η άμυνα της Ισπανίας θα βρεθεί σε… πανικό, με την τον Κράμαριτς να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Σιμόν θα κάνει μια φοβερή απόκρουση με τα πόδια κρατώντας το 3-3.

Οι Φούριας Ρόχας, όμως θα ανεβάσουν ταχύτητα και θα καταφέρουν να κάνουν το 4-3 με ένα φοβερό γκολ του Μοράτα στο 100'. Μετά από σέντρα του Όλμο από τα δεξιά, ο Μπρέκαλο θα χάσει τον Ισπανό φορ, που θα κατεβάσει απίστευτα την μπάλα και με ένα εκπληκτικό γκολ θα δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Κροάτες η Roja θα πετύχει και πέμπτο τέρμα τρία λεπτά μετά.

Ο μέσος της Λειψίας θα κάνει και πάλι μια σέντρα, με τον Οϊαρθάμπαλ να πιάνει το σουτ και να δίνει νέο προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ισπανούς.Οι Κροάτες θα προσπαθήσουν να μπουν και πάλι στον... αγώνα όμως το σουτ του Μπούντιμιρ στο 106' θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Σιμόν.

Στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Μπλάζιτς θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα τέρμα, δεν θα τα καταφέρουν με αποτέλεσμα το 5-3 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τους Ισπανούς, που θα μπορούσαν στο 119' με το Ντάνι Όλμο να κάνει το 6-3 όμως το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι, να είναι αυτοί που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Euro 2020.

Σκόρερ: 20' Πέδρι (αυτ), 85' Όρσιτς, 90+3' Πάσαλιτς - 38' Σαράμπια, 57' Αθπιλικουέτα, 77' Φ. Τόρες, 100' Μοράτα, 103' Οϊαρθάμπαλ

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74' Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα Τσαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (114' Ιβάνουσετς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (79' Μπούντιμιρ), Βλάσιτς (79' Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (46' Κράμαριτς), Ρέμπιτς (67' Όρσιτς)

Ισπανία (Λ. Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία (72' Π. Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (77' Άλμπα), Μπουσκέτς (102' Ρόδρι), , Πέδρι, Κόκε (77' Ρουίθ), Σαράμπια (71' Όλμο), Μοράτα, Φ. Τόρες (88' Οϊαρθάμπαλ)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share