Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Wimbledon: Αποκλεισμός σοκ για τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον πρώτο γύρο!

Χτύπημα σοκ για τον Στέφανο - Αναπάντεχος αποκλεισμός

28 Ιουνίου 2021 20:28
Wimbledon: Αποκλεισμός σοκ για τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον πρώτο γύρο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποκλεισμός έκπληξη του Στέφανου Τσιτσιπά με το «καλησπέρα» στο Λονδίνο καθώς ο Αμερικανός Φράνσις Τιαφό κάνοντας εμφάνιση καριέρας επικράτησε πανάξια του Έλληνα τενίστα.

Δύο εβδομάδες μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στα χωμάτινα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός, ο Στέφανος εμφανίστηκε επί αγγλικού εδάφους χωρίς ενέργεια και με προβλήματα στην προσαρμογή του στο γρασίδι.
Δικαιολογημένα εν μέρει καθώς αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας μετά από σχεδόν 2 χρόνια σε τέτοια επιφάνεια (από τον Ιούλιο του 2019), ωστόσο γενικά ο Στέφανος ήταν κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στον διψασμένο για μια μεγάλη νίκη 23χρονο Τιαφό.

Κι ο Αμερικανός που είναι στο Νο57 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε να την πανηγυρίσει επικρατώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του ενός αθλητή από το Τοπ5 μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά. Την ίδια ώρα ο Τσιτσιπάς για μία ακόμη φορά δεν καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Γουίμπλεντον, όπου πλέον μετρά τρεις αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο του βρετανικού τουρνουά. Η μοναδική φορά που έκανε αισθητή την παρουσία του στο All England Club ήταν το 2018 όταν έφτασε ως τον 4ο γύρο για να αποκλειστεί από τον Τζον Ίσνερ.

Σήμερα ο αγώνας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στραβά με τον Τιαφό να κάνει μπρέικ στο πρώτο γκέιμ δείχνοντας να κινείται με πολύ μεγαλύτερη άνεση πάνω στο γραδίσι. Από ένα σημείο και μετά ο Στέφανος άρχισε να ισορροπεί αλλά ο Αμερικανός κράτησε το σερβίς του για το 0-1.

Στο δεύτερο σετ υπήρχε καλύτερη ισορροπία στον αγώνα, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει κάποιο μπρέικ και παρόλο που «έσβησε» δύο μπρέικ πόιντς στο 4-4, στην τρίτη του ευκαιρία ο Τιαφό πήρε το προβάδισμα και αμέσως μετά έκλεισε και το δεύτερο σετ.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει μια ξεκάθαρη αντίδραση από τον Στέφανο, ο Τιαφό ξεκίνησε και το τρίτο σετ με μπρέικ (!) και όλα κρίθηκαν στο 8ο γκέιμ (με τον Αμερικανό μπροστά με 3-4).

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 15-40, αλλά ούτε η 6η, ούτε η 7η προσπάθεια του για ένα μπρέικ ήταν πετυχημένες, ο Τιαφό κράτησε για μία ακόμη φορά το σερβίς και κάνοντας ένα δεύτερο μπρέικ πήρε το σετ και τη νίκη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share