Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Γλίτωσε στην παράταση το έμφραγμα η Ιταλία!

Άγγιξε την έκπληξη η Αυστρία!

27 Ιουνίου 2021 00:35
Euro 2020: Γλίτωσε στην παράταση το έμφραγμα η Ιταλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιταλία - Αυστρία: Μπορεί να χρειάστηκε την παράταση, μπορεί να μην θύμισε σε τίποτα την ομάδα που θαύμασε όλη η Ευρώπη στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, όμως οι Ιταλοί κατάφεραν και πήραν την νίκη με 2-1 , με τα "χρυσά" γκολ των Κιέζα και Πεσίνα, ενώ μείωσε ο Κάλαϊτζιτς για τους Αετούς, και πέρασαν στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία – Βέλγιο. Από την άλλη οι Αυστριακοί αποδείχθηκαν πολύ σκληρά… καρύδια και θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιήσει την απόλυτη έκπληξη, αν Αρναούτοβιτς ήταν ελάχιστα εκατοστά πιο πίισω, όταν έκανε την πάσα στον Αρναούτοβιτς στο 65' με τον τελευταίο να σκοράρει, όμως το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Γουέμπλεϊ ξεκίνησε με τους Ατζούρι διαφορετικούς από όπως τους είχαμε συνηθίσει στην πρώτη φάση του τουρνουά, καθώς η πίεσή τους ήταν χαμηλότερη από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Από την άλλη πλευρά οι Αυστριακοί είχαν, όπως ήταν λογικό, το μυαλό τους περισσότερο αμυντικά, με στόχο να μπορέσουν να "χτυπήσουν" στην κόντρα. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο, μιας και μετά οι Ιταλοί ανέβασαν την άμυνά τους, δυσκολεύοντας τη ζωή στους… Αετούς. Η πρώτη φάση θα έρθει για την Squadra Azzurra στο 11', με ένα σουτ του Σπινατσόλα με το αριστερό, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο 17' το σύνολο του Μαντσίνι θα φτάσει κοντά στο 1-0, όταν ο παίκτης της Ρόμα θα σεντράρει, με τον Μπαρέλα να πιάνει ένα πολύ ωραίο σουτ, όμως ο Μπάχμαν θα αποκρούσει, δύσκολα, με τα πόδια.

Όσο η ώρα κυλούσε η μπάλα βρισκόταν συνεχώς στο μισό γήπεδο, που αμύνονταν οι Αυστριακοί, που είχαν μεγάλη δυσκολία στην ανάπτυξη. Το σύνολο, βέβαια, του Φόντα θα μπορούσε να… παγώσει τους πάντες, αν το σουτ του Αρναούτοβιτς έβρισκε στόχο, κάτι που δεν έγινε για πολύ λίγο. Στο 32' οι Ατζούρι θα χάσουν μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ! Ο Ιμόμπιλε θα πιάσει ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι του Μπάχμαν διατηρώντας το 0-0 στην αναμέτρηση. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Σπινατσόλα θα κάνει ακόμα ένα καλό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας των Αυστριακών θα είναι και πάλι στο σωστό σημείο, κάνοντας ακόμα μια καλή επέμβαση.

Η πρώτη πολύ φάση στο δεύτερο ημίχρονο θα είναι για τους Αυστριακούς, όταν στο 52' ο Αλάμπα θα εκτελέσει φάουλ από πολύ καλό σημείο, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Ντοναρούμα. Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία είχε και την κατοχή και τις ευκαιρίες, οι Αυστριακοί, όσο ο χρόνος περνούσε, έβλεπαν την άμυνά τους να βελτιώνεται, κάτι που ανέβαζε την ψυχολογία τους και πίστευαν περισσότερο στην έκπληξη, αλλά παράλληλα εκνεύριζε και περισσότερο στους Ατζούρι κάτι που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα στο Euro 2020.

Στο 62' και πάλι οι Αετοί θα έχουν καλή φάση, όταν ο Σάμπιτσερ θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει και θα φύγει πολύ λίγο από έξω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα. Τρία λεπτά μετά όμως οι Αυστριακοί θα καταφέρουν αν ανοίξουν το σκορ όταν ο Αλάμπα θα κάνει την πάσα στον Αρναούτοβιτς με κεφαλιά που και αυτός με τον ίδιο τρόπο θα κερδίσει το Ντοναρούμα, όμως το γκολ θα ακυρωθεί, σωστά μετά και από την χρήση του VAR, μιας και ο επιθετικός της Αυστρίας ήταν πιο μπροστά από την ιταλική άμυνα.

Οι παίκτες του Μαντσίνι θα δείξουν αντίδραση και με δύο σουτ, αρχικά του Λοκατέλι και του Ινσίνιε, στο 72' θα προσπαθήσουν να απειλήσουν, όμως η μπάλα θα περάσει και άουτ. Όσο ο χρόνος έφτανε προς το… φινάλε η αναμέτρηση γινόταν ρώσικη ρουλέτα, μιας και οι πάντες καταλάβαιναν ότι ένα γκολ θα μπορούσε να κρίνει τα πάντα. Στο 83' οι Ιταλοί θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία στον αγώνα όταν ο Σπινατσόλα θα σεντράρει από τα αριστερά, όμως ο Μπεράρντι αντί να κατεβάσει, δοκίμασε να κάνει ένα "ψαλιδάκι" με την μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά άουτ. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας οι Ιταλοί θα ανεβάσουν ξανά την πίεσή τους, όμως και πάλι η πολυπρόσωπη αυστριακή άμυνα, δεν θα τους δώσει την ευκαιρία για να απειλήσουν, όμως και πάλι η πολυπρόσωπη αυστριακή άμυνα, δεν θα τους δώσει την ευκαιρία για να απειλήσου, πράγμα που οδήγησε την αναμέτρηση σε ημίωρη παράταση.

Το έξτρα ημίωρο θα ξεκινήσει με τους Ατζούρι να θέλουν να απειλήσουν από νωρίς και να πάρουν το προβάδισμα πρόκρισης και στο 94' ο Μπελότι θα βρει τον Κιέζα, όμως το σουτ του τελευταίου θα μπλοκάρει για ακόμα μια φορά ο Μπάχμαν. Ότι, όμως, δεν κατάφερε εκεί ο άσος της Γιουβέντους θα το κάνει ένα λεπτό μετά. Ο Σπινατσόλα θα αλλάξει παιχνίδι για τον Κιέζα στα δεξιά, αυτός θα σταματήσει κάπως περίεργα την μπάλα και από κοντινή απόσταση θα καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Οι Ατζούρι με ανεβασμένη ψυχολογία θα συνεχίζουν να έχουν την κατοχή της μπάλας και θα προσπαθήσουν όποτε μπορούν να απειλήσουν τον Μπάχμαν. Κάτι τέτοιο έγινε και στο 104' όταν ο Ινσίνιε θα εκτελέσει φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας της Αυστρίας θα κάνει εκπληκτική απόκρουση κρατώντας στο παιχνίδι την ομάδα του. Όμως ένα λεπτό μετά οι παίκτες του Μαντσίνι θα καταφέρουν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα "σφραγίζοντας" την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Ινσίνιε θα δώσει στον Ατσέρμπι, έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο Πεσίνα που από κοντά θα καταφέρει να κάνει το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Γουέμπλεϊ.

Στο 106' οι Αυστριακοί θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν με ένα σουτ το Σάουμπ, έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Ντοναρούμα θα δηλώσει "παρών" κρατώντας το 2-0. Στο 109' ο Ντι Λορέντσο θα διασχίσει σχεδόν όλο το γήπεδο, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει πολύ λίγο άουτ. Στο 111' οι Αυστριακοί θα χάσουν μια τεράστια ευκαιρία να ξαναμπούν στον αγώνα, όμως το σουτ του Σάμπιτσερ από πολύ πλεονεκτική θέση θα περάσει άουτ. Οι Αετοί, όμως θα καταφέρουν να κάνουν το ματς... ροντέο τρία λεπτά μετά, όταν μετά από κόρνερ ο Κάλαϊτζιτς θα πάρει μια εξαιρετική κεφαλιά, κάνοντας το 2-1. Στο 119' οι Ιταλοί θα μπορούσαν να έχουν... τελειώσει τον αγώνα, όμως ο Μπάχμαν πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Κιέζα πριν κάνει το 3-1. Τα τελευταία λεπτά η Αυστρία θα προσπαθήσει να κάνει την τεράστια... ανατροπή, όμως οι Ιταλοί θα είναι αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά με 2-1 και περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία - Βέλγιο για μια θέση στους "4".

Σκόρερ: 95' Κιέζα, 105' Πεσίνα - 114' Κάλαϊτζιτς

Ιταλία (Ρ. Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Σπινατσόλα, Βεράτι (67' Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Ινσίνιε (107' Κριστάντε), Μπεράρντι (84' Κιέζα), Ατσέρμπι, Ιμόμπιλε (84' Μπελότι), Μπαρέλα (67' Πεσίνα), Μπονούτσι

Αυστρία (Φ. Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Αρναούτοβιτς (97' Κάλαϊτζιτς), Αλάμπα, Σαμπίτσερ, Γκρίλιτς (106' Σάουμπ), Μπάουμγκαρτνερ (90' Σοπφ), Λάινερ, Σλάγκερ (106' Γκρέγκοριτς), Λάιμερ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share