Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Euro 2020: Εκθρόνιση! Στα προημιτελικά το Βέλγιο, πέταξε έκτος τους Πρωταθλητές Ευρώπης

Σπίτι του ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

28 Ιουνίου 2021 00:19
Euro 2020: Εκθρόνιση! Στα προημιτελικά το Βέλγιο, πέταξε έκτος τους Πρωταθλητές Ευρώπης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μια γκολάρα του Τόργκαν Αζάρ στο 42' και τον Κουρτουά να… κατεβάζει ρολά, το Βέλγιο πέταξε εκτός την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία (1-0) και έκλεισε ραντεβού με την Ιταλία στους «8» του Euro!

Το Βέλγιο χρειάστηκε να παίζει catenazzio για περισσότερα από 40 λεπτά, όμως αυτή ήταν η συνταγή της επιτυχίας. Επειτα από μια πολύ σκληρή μάχη, οι Κόκκινοι Διάβολοι επικράτησαν της Πορτογαλίας, της πήραν το στέμμα και έκλεισαν ραντεβού με την Ιταλία στο Μόναχο για τη φάση των «8».

Από την αρχή φάνηκε ότι οι ομάδες θα είναι σούπερ προσεκτικές. Με 3-4-3 και πολύ κόσμο στο κέντρο το Βέλγιο και σφικτό 4-3-3 η Πορτογαλία, πρώτος στόχος αμφότερων ήταν να μην δώσουν τίποτα φτηνά και σε αυτή τη λογική ήταν ακόμα και οι ατομικές επιλογές. Η ομάδα του Σάντος είχε τον έλεγχο στο πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά έχασε την κορυφαία φάση του της παρουσιάστηκε και όσο η ώρα περνούσε, οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέβαιναν.

Παρά το γεγονός αυτό, η Πορτογαλία ήταν πολύ σταθερή και με τον Ρενάτο Σάντσες σε μεγάλη βραδιά δεν άφηνε τους παικταράδες μεσοεπιθετικούς να περάσουν μπάλες στον Λουκάκου, ούτε να βρεθούν σε επικίνδυνη θέση. Χαρακτηριστικό της συντηρητικής προσέγγισης της αναμέτρησης ήταν ότι το πρώτο κόρνερ ήρθε στο 40’. Λίγο πριν ανοίξει το σκορ δηλαδή. Κάτι που έγινε με τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να συμβεί, με ένα μακρινό σουτ σε συνδυασμό με κακή εκτίμηση από τον τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη, είδαμε άλλο εντελώς ματς. Το Βέλγιο έχασε στα πρώτα λεπτά με τραυματισμό τον Ντε Μπρόινε και είτε αυτό είχε σχέση, είτε όχι. Πήγε σε μαζική άμυνα. Με πέντε πίσω, οι Κόκκινοι Διάβολοι οργανώθηκαν και έψαχναν πλέον την κόντρα, απέναντι σε μια Πορτογαλία που δεν είχε κάτι να χάσει και έπαιζε σχεδόν στο μισό γήπεδο.

Ο Φερνάντο Σάντος έριξε άμεσα Ζοάο Φέλιξ και Μπρούνο Φερνάντες, όμως η μεγάλη φάση έπεσε και πάλι στα πόδια του Ντιόγκο Ζότα, με τον άσο της Λίβερπουλ να τη σπαταλά και αυτή. Το μονότερμα συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε καθώς η Πορτογαλία, αφού το Βέλγιο δεν είχε πρόβλημα απλά να απομακρύνει σερί φορές και αφού γλύτωσε από το δοκάρι λεπτά πριν το τέλος, πανηγύρισε την τεράστια νίκη που το έφερε στα προημιτελικά.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share