Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βασίλης Σπανούλης: Η μυθική καριέρα ενός σπουδαίου - Ο γάμος με την Ολυμπία Χοψονίδου και τα έξι παιδιά

«Αντίο» σε έναν κορυφαίο...

27 Ιουνίου 2021 09:14
Βασίλης Σπανούλης: Η μυθική καριέρα ενός σπουδαίου - Ο γάμος με την Ολυμπία Χοψονίδου και τα έξι παιδιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «αντίο» του στα παρκέ είπε ο σπουδαίος Βασίλης Σπανούλης, με τον κορυφαίο Έλληνα παίκτη να αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ύστερα από 22 ολόκληρα χρόνια παρουσίας σε αυτά.

Αντίπαλοι και συμπαίκτες τον αποθέωσαν. Ο άνθρωπος που κατέκτησε κάθε μπασκετική κορυφή αποφάσισε να ολοκληρώσει τη μυθική καριέρα του. Έχοντας σε περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη του τρεις τίτλους EuroLeague, ένα χρυσό στο EuroBasket του 2005, ένα ασημένιο στο Μουντομπάσκετ του 2006 και αναρίθμητες ατομικές και συλλογικές διακρίσεις, ο «Kill Bill» σβήνει τα φώτα της αγωνιστικής δημοσιότητας και αφήνει τους άθλους του να λάμπουν για πάντα!

Η καριέρα του

Στη γενέτειρα του, τη Λάρισα, ο Σπανούλης είχε την πρώτη επαγγελματική ενασχόληση του με το μπάσκετ στον τοπικό σύλλογο Γυμναστικό Λάρισας (1999-2001), ξεχωρίζοντας γρήγορα στα παρκέ της Α2 Ανδρών, πριν κάνει το μεγάλο βήμα για την Α1.

Το 2001 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με το Μαρούσι, όπου και πήρε την πρώτη του γεύση από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αγωνιζόμενος στο Κύπελλο Κόρατς, ενώ στα ελληνικά παρκέ βοήθησε το Μαρούσι να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου το 2002.

Αργότερα, τη σεζόν 2003-04, οι μετοχές του αυξήθηκαν κατακόρυφα φτάνοντας με το Μαρούσι μέχρι τους τελικούς της Α1 Ανδρών, όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, οι εμφανίσεις του μπήκαν στο μικροσκόπιο των ξένων σκάουτερ, οι οποίοι διέκριναν την ταχεία πρόοδό του και άνοιξαν το δρόμο για την επιλογή του στο Νο50 του ντραφτ του 2004 από τους Ντάλας Μάβερικς.

Τη σεζόν 2004-05 όλοι μιλούσαν για τον Βασίλη Σπανούλη... O «Kill Bill» ήταν πλέον ένας ώριμος και έμπειρος επαγγελματίας, ένας προικισμένος γκαρντ που χάριζε διαρκώς υπέροχες παραστάσεις για το Μαρούσι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, με μέσο όρο πάνω από 15 πόντους ανά αγώνα.

Μετά τη λήξη της σεζόν, ο Σπανούλης, ο οποίος είχε μπει στο... ραντάρ του Παναθηναϊκού, ανέβηκε επίπεδο, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τους «πράσινους», αξίας 1.6 εκατομμυρίων ευρώ. Από την επόμενη σεζόν, μάλιστα, πανηγύρισε το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ είδε το όνομά του στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague 2005-06.

Διψασμένος να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο NBA, ο Σπανούλης στις 19 Ιουλίου του 2006 γινόταν ο τέταρτος Έλληνας στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, υπογράφοντας προσύμφωνο με τους Χιούστον Ρόκετς, που είχαν καταβάλει τη ρήτρα στο συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, o ελάχιστος χρόνο συμμετοχής στις ΗΠΑ, έβαλαν τον Παναθηναϊκό και πάλι στο κάδρο, με τους «πράσινους» να ολοκληρώνουν τον επαναπατρισμό του το 2007. Λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, μάλιστα, οι Ρόκετς τον είχε ανταλλάξει στους Σακραμέντο Κινγκς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόσο του συμβολαίου του με τους Ρόκετς (5.832.000 δολάρια για τρία χρόνια) τον είχε καταστήσει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του δεύτερου γύρου των ντραφτ.

Το 2009 ο Σπανούλης δοκίμαζε την πρώτη του ευρωπαϊκή επιτυχία, κατακτώντας τη Euroleague με τον Παναθηναϊκό.

Σε μια εκπληκτική σεζόν για τους «πράσινους», καθώς πανηγύρισαν επίσης πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, το «τριφύλλι» νίκησε τον Ολυμπιακό (84-82) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (73-71) στο φάιναλ φορ της Euroleague, με τον Σπανούλη να ξεχωρίζει στον ημιτελικό απέναντι στους «ερυθρόλευκους», ανοίγοντας το δρόμο για την ευρωπαϊκή κορυφή.

Ως ελεύθερος το 2010, ο Σπανούλης ολοκλήρωνε μία τεράστια και... πολυσυζητημένη μετακίνηση από την Αθήνα στον Πειραιά, γράφοντας μια προσοδοφόρα συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Ο Σπανούλης θεωρείται πλέον θρύλος στον Ολυμπιακό. Συνολικά, κατά τη διάρκεια των 11 χρόνων του στον Πειραιά, ο αρχηγός του πανηγύρισε τίτλους δύο φορές στη EuroLeague, τρεις φορές στην Α1 Ανδρών και έναν στο Κύπελλο Ελλάδας, παρέχοντας ταυτόχρονα στους οπαδούς του Ολυμπιακού αμέτρητες στιγμές συγκίνησης και ανατροπών.

Το 2012 και το 2013, ο Ολυμπιακός κέρδισε back to back τίτλους EuroLeague, με τον Σπανούλη να πρωταγωνιστεί και στα δύο φάιναλ φορ και να ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης και στις δύο διοργανώσεις.

Ο «Kill Bill» αποχαιρετά την Euroleague με 358 συμμετοχές, 9379:14 λεπτά ιδρώτα στα παρκέ, ενώ έχει σημειώσει και τους περισσότερους πόντους από οποιονδήποτε άλλο στην Ιστορία της διοργάνωσης (4.455), αλλά και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών! Επίσης, είναι πρώτος στη Euroleague σε εύστοχα σουτ εντός πεδιάς (1.403), σε ασίστ (1.607) και σε index rating (σύστημα αξιολόγησης, 4.183).

Η γνωριμία, ο γάμος με την Ολυμπία Χοψονίδου και τα έξι παιδιά

Έναν υπέροχο γάμο ζουν η Ολυμπία Χοψονίδου και ο Βασίλης Σπανούλης, με το ζευγάρι να πορεύεται μαζί... επισήμως στη ζωή τα τελευταία 10 χρόνια, έχοντας φτάσει στο σημείο να μετρούν έξι παιδιά.

Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια και πλέον οι 8 τους ζουν μέσα στην ευτυχία. Μάλιστα, η Ολυμπία Χοψονίδου πολλές φορές έχει μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμιότυπα από τη ζωή της στο σπίτι με τα παιδιά και τον αγαπημένο της σύζυγο.

Η σημερινή μέρα είναι όμως ξεχωριστή μιας και το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου σαν σήμερα, το 2011.

Ολυμπία Χοψονίδου και Βασίλης Σπανούλης επέτειος

Η γνωριμία του «Kill Bill» με την νικήτρια των καλλιστείων, ο γάμος και τα έξι παιδιά

Η Ολυμπία Χοψονίδου γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1983 στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας από Έλληνες γονείς ποντιακής καταγωγής, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έχει 3 αδέλφια. Μόλις τελείωσε το σχολείο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να σπουδάσει σχέδιο μόδας.

Παράλληλα με τις σπουδές της, η Ολυμπία Χοψονίδου ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο και υπήρξε μαθήτρια στο πρακτορείο μοντέλων της Κρίστυς Κρανά.

Τον Νοέμβριο του 1998 η Ολυμπία Χοψονίδου συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Γιανγκ – Μις Τουρισμός 1999, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στην τελική εξάδα.

Τον Απρίλιο του 2006 εξελέγη Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Έπειτα, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Με τον Σπανούλη γνωρίστηκαν στη Μύκονο. Αρχικά τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για φιλία καθότι ο μπασκετμπολίστας ήταν αρραβωνιασμένος που όμως εξελίχθηκε αλλιώς. «Είναι αυτό που λέμε κεραυνοβόλος έρωτας. Γρήγορα κατάλαβα ότι ήμουν τυχερός, γιατί βρήκα μια γυναίκα που με εξιτάρει εσωτερικά και εξωτερικά. Η Ολυμπία είναι ο έρωτας της ζωής μου», δήλωσε ο μπασκετμπολίστας. «Η Ολυμπία είναι το άλλο μου μισό, η γυναίκα που καλύπτει τις αδυναμίες μου, η σύντροφός μου, το πρόσωπο με το οποίο μοιράζομαι όμορφες και άσχημες στιγμές», εξομολογήθηκε.

Το Δεκέμβριο του 2009 η Ολυμπία Χοψονίδου παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον καλαθοσφαιριστή Βασίλη Σπανούλη και στις 24 Ιουνίου 2011 έγινε ο θρησκευτικός τους γάμος. Μαζί έχουν αποκτήσει έξι παιδιά) ενώ το σώμα της συνεχίζει να δείχνει κυριολεκτικά έφηβης.

Το νεαρό μοντέλο και σύζυγος του Έλληνα καλαθοσφαιριστή, Βασίλη Σπανούλη βιώνει μία έντονη καθημερινότητα, μιας και είναι μητέρα έξι παιδιών!

Αν και γέννησε με καισαρική ίσως λόγω της άριστης φυσικής της κατάστασης σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας διατηρεί ένα κορμί λαμπάδα.

Η καθημερινότητά της όπως είναι φυσικό περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά και την οικογένειά της καθώς κάθε παιδί έχει τις δικές του ανάγκες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share