Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός: Γήπεδο μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει

Η επίσημη ανακοίνωση

26 Ιουνίου 2021 19:10
Ολυμπιακός: Γήπεδο μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που έκανε γνωστές τις προθέσεις της σχετικά με το γήπεδό της και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ενόψει της νέας σεζόν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ του Πειραιά, μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, καθώς και όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες και είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 14 μέρες πριν θα μπορούν να δώσουν το παρών σε έναν αγώνα της ομάδας τους.

Ο Ολυμπιακός στη σχετική του ανακοίνωση επικαλείται ενημέρωση που είχε επί του θέματος από τις Αρχές. Η ανακοίνωση αυτή από τους «ερυθρόλευκους» έρχεται να επιβεβαιώσει τις ενδείξεις, που υπήρχαν ήδη από την πλευρά του υφυπουργείου για τα κριτήρια εισόδου στα γήπεδα και την ίδια στιγμή προσθέτει στη συζήτηση των τελευταίων ημερών, ακόμα ένα προνόμιο για τους εμβολιασμένους.

Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός επισήμανε συγκεκριμένες παρατηρήσεις πάνω στο θέμα, ενώ ενημέρωσε ότι άπαντες στις τάξεις του εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson. Παράλληλα δείτε και τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Ολυμπιακός: Γήπεδο μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τις Αρχές η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται ΜΟΝΟ από φιλάθλους που ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

Πλήρως εμβολιασμένοι

Όσοι έχουν νοσήσει του τελευταίους 6 μήνες και είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 14 μέρες πριν την είσοδό τους στο γήπεδο.

Παρατηρήσεις

  • Οι φίλαθλοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού για εμβόλιο μιας δόσης σε ημερομηνία μεταγενέστερη, μπορούν να προμηθευτούν διαρκείας ή εισιτήριο αλλά θα πρέπει για να παραλάβουν το διαρκείας τους και να εισέλθουν στο γήπεδο να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού.
  • Οι φίλαθλοι που έχουν νοσήσει πρέπει να φέρουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό και κατά την προμήθεια του διαρκείας τους και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Αγαπητοί μας φίλαθλοι, όλοι στην ομάδα μας, ποδοσφαιριστές, προπονητές, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό, ιατρικό τιμ, για να κάνουμε απρόσκοπτα τα ταξίδια και τους αγώνες προετοιμασίας αλλά και τους επίσημους που ακολουθούν, εμβολιαστήκαμε με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Υπάρχουν ραντεβού για όλους, είναι μια διαδικασία λίγων λεπτών και μπορείτε να προστατέψετε την οικογένειά σας και την κοινωνία, να εξασφαλίσετε τον εαυτό σας αλλά και τη θέση σας στο γήπεδο για να είμαστε και πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Διευκρίνιση για τα διαρκείας

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ολυμπιακός εξέδωσε μια ακόμα ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Αναμένοντας τις άμεσες αποφάσεις των αρχών, στις αρχές της εβδομάδας, η εκκίνηση διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας δεν θα γίνει τη Δευτέρα 28/7 αλλά τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση για τις ημέρες και τον τρόπο διάθεσης».

Ολυμπιακός: Στο γήπεδο μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει

Κορωνοϊός: Ποια μετάλλαξη «Δέλτα»; Αυτή έρχεται να σκορπίσει τον τρόμο!

Ο κορωνοϊός μπορεί να έχει αρχίσει να... φθίνει στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό, όπως δείχνουν και τα στοιχεία, αλλά αρκετή συζήτηση γίνεται γύρω από τη μετάλλαξη «Δέλτα» και την κυριαρχία της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι η μόνη, που ανησυχεί.

Σύμφωνα, με το Open, εξετάζονται αρκετά κρούσματα ως ύποπτα για την ινδική μετάλλαξη, ενώ μόνο στην Κρήτη τα νέα ύποπτα κρούσματα είναι 20. Υπενθυμίζεται πως στο νησί έχουν ήδη εντοπιστεί 19 κρούσματα με το συγκεκριμένο στέλεχος κορωνοϊού.

Για την αντιμετώπιση τη μετάλλαξης Δέλτα δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα τοπικά lockdown σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από το βρετανικό και πλήττει ακόμη και τις νεότερες ηλικίες. «Αν χρειαστεί λόγω μετάλλαξης Δέλτα, θα επιστρέψουμε σε lockdown, τοπικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» σημείωσε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η μόνη άμυνα απέναντι στο νέο - εξαιρετικά μεταδοτικό- στέλεχος είναι ο πλήρης εμβολιασμός. Ως τώρα, πλήρως έχει εμβολιαστεί το 33% και για αυτό το λόγο τα προνόμια των εμβολιασμένων θα πρέπει να θεωρούνται ζήτημα ημερών.

Η νέα μετάλλαξη της Ινδίας που ανησυχεί

Η Ινδία ανακοίνωσε την Τρίτη (22/6), ότι μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία και είπε ότι έχουν εντοπιστεί δεκάδες περιπτώσεις σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες. Η μετάλλαξη, που προσωρινά έχει την ονομασία «Delta Plus», βρέθηκε σε 16 περιπτώσεις στην πολιτεία της Μαχαράστρα, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Ρατζές Μπουσνάν σε συνέντευξη Τύπου. Το υπουργείο είπε ότι η Delta plus παρουσίασε αυξημένη μεταδοτικότητα και συμβούλεψε τις πολιτείες να αυξήσουν τα τεστ.

«Με βάση τα πρόσφατα ευρήματα του κέντρου έρευνας για τον νέο κορωνοϊό (INSACOG / Indian SARS-CoV-2 Genomic Consortia), το υπουργείο Υγείας προειδοποίησε και ενημέρωσε τις Μαχαράστρα, Κεράλα και Μάντια Πραντές, σχετικά με την παραλλαγή Delta Plus της COVID-19 που βρέθηκε σε αυτές τις περιοχές», αναφέρεται σε δήλωση του υπουργείου.

Ο INSACOG είναι μια κοινοπραξία των κορυφαίων ιατρικών και επιστημονικών φορέων της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένου του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας και του Συμβουλίου Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας.

Η «Delta Plus» δημιουργήθηκε από μετάλλαξη του στελέχους Δέλτα (B.1.617.2), το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και πιστεύεται ότι είναι ο λόγος πίσω από το φονικό δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν τώρα ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να προκαλέσει ένα τρίτο κύμα COVID-19 στη χώρα.

Τη Δευτέρα, η Ινδία εμβολίασε 8,6 εκατομμύρια ανθρώπους, ένας αριθμός ρεκόρ, καθώς άρχισε να προσφέρει δωρεάν δόσεις σε όλους τους ενήλικες, αλλά οι ειδικοί αμφιβάλλουν ότι θα μπορούσε να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό. To καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου συγκλόνισε τις υπηρεσίες υγείας, κοστίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share