Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Λύτρωση στο τέλος για Γερμανία και Πορτογαλία - Τα ζευγάρια των «16»

Έρχονται ματσάρες!

24 Ιουνίου 2021 00:10
Euro 2020: Λύτρωση στο τέλος για Γερμανία και Πορτογαλία - Τα ζευγάρια των «16»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Γερμανία και η Πορτογαλία είδαν τον αποκλεισμό... κατάματα για αρκετή ώρα σε πρόωρο σημείο από το Euro, αλλά επανήλθαν και με τις δύο ισοπαλίες με 2-2 απέναντι σε Ουγγαρία και Γαλλία αντίστοιχα, πέρασαν στους «16» μαζί με τους «Τρικολόρ», εκεί όπου θα βρεθούν Ισπανία και Σουηδία.

Και στο τέλος... γλιτώνουν οι Γερμανοί

Μπορεί οι Ούγγροι να ήταν μόλις έξι λεπτά μακριά από το δικό τους... θαύμα του Μονάχου, όμως ο Γκορέτσκα κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα και να δώσει την πρόκριση στους Γερμανούς. Οι Ούγγροι ήταν πολύ καλοί σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, καθώς πήραν δύο φορές το προβάδισμα στον αγώνα με Α. Σάλαϊ και Σάφερ, ενώ τον πίνακα τον σκόρερ έκλεισε ο Χάβερτς, που είχε ισοφαρίσει αρχικά, πριν το δεύτερο γκολ των Μαγυάρων. Πλέον τα Πάντσερ μπορούν να σκεφτούν την επόμενη αναμέτρηση, που θα είναι εναντίον των Άγγλων, στο Γουέμπλεϊ, στο πρώτο... καυτό ντέρμπι για την φάση των "16" του Euro 2020.

Ο αγώνας του Μονάχου ξεκίνησε ακριβώς όπως τον περίμεναν όλοι με τους Γερμανούς να είναι αυτοί που προσπαθούσαν από πολύ νωρίς να πιέσουν την άμυνα των Μαγυάρων, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. Η πρώτη φάση για τα Πάντσερ θα έρθει στο 4' με τον Κίμιχ να βγαίνει απέναντι στον Γκουλάτσι από πλάγια θέση, με το σουτ του, όμως να μπλοκάρεται σε δύο χρόνους. Αυτοί όμως που θα βάλουν… φωτιά στην αναμέτρηση είναι οι Ούγγροι. Στο 11' θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Ρόλαντ Σάλαϊ να βγάζει την σέντρα και τον Άνταμ Σάλαϊ να καταφέρνει να παίρνει την κεφαλιά, ανάμεσα σε Ρούντιγκερ και Χούμελς, να νικάει το Νόϊερ και να κάνει το 0-1.

Οι παίκτες του Λεβ θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν και στο 21' θα φτάσουν μια… ανάσα από την ισοφάριση. Μετά από γέμισμα ο Χούμελς θα πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι της Ουγγαρίας, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκίντερ αν και βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση θα σουτάρει πάνω στον Γκουλάτσι. Ο αγώνας θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο με τους Γερμανούς να συνεχίζουν να πιέζουν, όμως χωρίς να μπορούν να απειλήσουν την εστία των Μαγυάρων, μιας και άμυνά τους δούλευε υποδειγματικά. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις σε κόντρα, οι Ούγγροι αρχικά με τον Σχάφερ, στο 38' και με τον Ατίλα Σάλαϊ, ένα λεπτό μετά, θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν τα… πόδια τους, όμως χωρίς να απειλήσουν το Νόιερ. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους και μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα θα φτάσει στον Χάβερτζ που θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως θα είναι πολύ άστοχος για ακόμα μια φορά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο με τους Γερμανούς να πιέζουν από το πρώτο κι όλας λεπτό, με στόχο να φτάσουν στην ισοφάριση όσο νωρίτερα γινόταν. Από την άλλη οι Ούγγροι έδειχναν μεγάλο πάθος σε όλες τις φάσεις, δυσκολεύοντας όλες τις προσπάθειες των Πάντσερ. Πρώτη ευκαιρία για τους Γερμανούς θα έρθει από ένα σουτ του Χάβερτς στο 52', όμως και πάλι ο Γκουλάτσι θα μπλοκάρει. Στο 59' οι Ούγγροι θα απειλήσουν με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, από το πλάι, από τον Κλέινχεσλερ, όμως έστω και δύσκολα ο Νόιερ θα απομακρύνει. Τρία λεπτά μετά μια άλλη στημένη φάση θα κάνει τους Ούγγρους να φτάσουν αγκαλιά στο 2-0, όμως το σουτ που θα κάνει ο Ρόλαντ Σάλαϊ θα χτυπήσει το δοκάρι των Γερμανών.

Στο 66' η πίεση των Γερμανών θα καρποφορήσει. Μετά από φάουλ που θα εκτελεστεί με γέμισμα, ο τερματοφύλακας της Ουγγαρίας θα κάνει μια πολύ λάθος έξοδο, με τον Χούμελς να πασάρει με το κεφάλι στον Χάβερτς που σε κενή εστία θα κάνει το 1-1. Ο Μαγυάροι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους... κουβέντα. Με την σέντρα, θα γεμίσουν προς την γερμανική άμυνα, ο Σάφερ θα περάσει ανάμεσα στα στόπερ των Πάντσερ, θα προλάβει το Νόιερ και θα κάνει το 1-2, μπροστά στους άναυδους Γερμανούς. Η συνέχεια θα είναι η ίδια, μέχρι το σημείο της ισοφάρισης των Πάντσερ. Οι παίκτες του Λεβ θα συνεχίσουν ξανά την επιθετική φλυαρία τους, όμως χωρίς να μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποια φάση. Η πρώτη καλή φάση θα έρθει στο 81', όταν ο Γκόζενς θα βγάλει πολύ ωραία πάσα στον Κρόος, που θα πλασάρει, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο 84', όμως, η Γερμανοί θα γκρεμίσουν τα όνειρα που κράταγαν οι Ούγγροι μέχρι εκείνο το σημείο. Μετά από φάση διαρκείας και διαδοχικά σουτ, τον Βέρνερ και Μίλερ, που κόπηκαν, η μπάλα θα φτάσει στο Γκορέτσκα που θα κάνει το 2-2, δίνοντας το... φιλί της ζωής στην ομάδα του.

Οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να πιέζουν, για να μπορέσουν να αποφύγουν τους Άγγλους στην φάση των "16", όμως εκτός από ένα τραγικό σουττου Σανέ που θα μπορούσε να δώσει σε δύο συμπαίκτες του που ήταν στην μεγάλη περιοχή, στο 90+3', δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι άλλο, με το τελικό σφύριγμα να τους στέλνει να ετοιμάσουν... βαλίστες για Λονδίνο, ώστε να αντιμετωπίσουν τα Τρία Λιοντάρια.

Σκόρερ: 66' Χάβερτς, 84' Γκορέτσκα - 11' Α. Σάλαϊ, 68' Σάφερ

Γερμανία (Γ. Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ (82' Φολαντ), Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Γκουντογκαν (58' Γκορέτσκα), Κρος, Γκοζένς (82' Μουζιάλα), Χάβερτς (67' Βέρνερ), Σανέ, Γκνάμπρι (68' Μίλερ)

Ουγγαρία (Μ. Ρόσι): Γκουλάτσι, Νέγκο, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Φιόλα (89' Νίκολιτς), Κλέινχεσλερ (89' Λόβρεντσιτς), Νάγκι, Σχάφερ, Ρόλαντ Σάλαϊ (75' Σεν), Άνταμ Σάλαϊ (82' Βάργκα)

Το «Χ» βόλεψε, ο Κριστιάνο έγραψε ιστορία

Γαλλία και Πορτογαλία πέρασαν αμφότερες στη φάση των 16 μετά το 2-2 στη Βουδαπέστη, αποτέλεσμα που βόλεψε και τις δύο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει ιστορία.

Ο Πορτογάλος πέτυχε αμφότερα τα γκολ των Πορτογάλων με πέναλτι (31', 60') και έφτασε τα 109 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίας, πιάνοντας τον Ιρανό Αλί Νταεΐ στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών.

Αντίπαλον δέος για τον Ρονάλντο ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, που πέτυχε τα δύο γκολ της Γαλλίας, το πρώτο με πέναλτι στο 45+2' και το δεύτερο με κοντινό πλασέ στο 47'.

Η Γαλλία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με 5 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γερμανία και στην τρίτη την Πορτογαλία, που ισοβάθμησαν στους 4 πόντους. Τελευταία με 2 βαθμούς έμεινε η Ουγγαρία.

Πηγή: Sportdog.gr

Η πορεία μέχρι τον τελικό

ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

1. Βέλγιο - Πορτογαλία (Κυριακή 27 Ιουνίου, Σεβίλλη)

2. Ιταλία - Αυστρία (Σάββατο 26 Ιουνίου, Λονδίνο)

3. Γαλλία - Ελβετία (Δευτέρα 28 Ιουνίου, Βουκουρέστι)

4. Κροατία - Ισπανία (Δευτέρα 28 Ιουνίου, Κοπεγχάγη)

5. Σουηδία - Ουκρανία (Τρίτη 29 Ιουνίου, Γλασκώβη)

6. Αγγλία - Γερμανία (Τρίτη 29 Ιουνίου, Λονδίνο)

7. Ολλανδία - Τσεχία (Κυριακή 27 Ιουνίου, Βουδαπέστη)

8. Ουαλία - Δανία (Σάββατο 26 Ιουνίου, Άμστερνταμ)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

9. Νικητής ζευγαριού 1 - Νικητής ζευγαριού 2 (2 Ιουλίου, Μόναχο)

10. Νικητής ζευγαριού 3 - Νικητής ζευγαριού 4 (2 Ιουλίου, Αγία Πετρούπολη)

11. Νικητής ζευγαριού 5 - Νικητής ζευγαριού 6 (3 Ιουλίου, Ρώμη)

12. Νικητής ζευγαριού 7 - Νικητής ζευγαριού 8 (3 Ιουλίου, Μπακού)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

13. Νικητής ζευγαριού 9 - Νικητής ζευγαριού 10 (6 Ιουλίου, Λονδίνο)

14. Νικητής ζευγαριού 11 - Νικητής ζευγαριού 12 (7 Ιουλίου, Λονδίνο)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Νικητής ζευγαριού 13 - Νικητής ζευγαριού 14 (11 Ιουλίου, Λονδίνο)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share