Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο σοκ στην Εθνική: Τέλος το Προολυμπιακό για τον Βασίλη Σπανούλη!

Άλλος ένας «πονοκέφαλος» για τον Ρικ Πιτίνο

22 Ιουνίου 2021 17:50
Νέο σοκ στην Εθνική: Τέλος το Προολυμπιακό για τον Βασίλη Σπανούλη!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέος «σεισμός» χτύπησε την Εθνική Ανδρών στο μπάσκετ, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης χάνει οριστικά το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά και αποτελεί ακόμη μια απουσία για τον Ρικ Πιτίνο, λίγο μετά το τέλος του τουρνουά Ακρόπολις.

Ο πολύπειρος Έλληνας γκαρντ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που προέκυψε στη γάμπα και ως εκ τούτου δε θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της επίσημης αγαπημένης στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά!

Βασίλης Σπανούλης Εθνική

Ο Ρικ Πιτίνο καλείται πλέον να διαχειριστεί τρεις απουσίες, αυτές των Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Σπανούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο πόδι και από σήμερα αποχώρησε από την τελική ευθεία της Εθνικής Ανδρών για το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά.

Ο Σπανούλης έδωσε το παρών στο ΟΑΚΑ στην αρχή της απογευματινής προπόνησης, προκειμένου να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της ομάδας για τη μέχρι τώρα συνεργασία που είχαν, να εκφράσει τη στενοχώρια του που δεν θα μπορέσει να είναι μέλος της προσπάθειας και κυρίως την πεποίθησή του ότι παρεά τις ατυχίες, υπάρχει η απαιτούμενη ποιότητα για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος».

Οι απουσίες Παπαπέτρου και Πρίντεζη

Χωρίς και τον Ιωάννη Παπαπέτρου θα πορευτεί η Εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά του Κανάδα, όπως αποκάλυψε ο Ρικ Πιτίνο σε συνέντευξη Τύπου της Εθνικής. Το Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στην πόλη Βικτώρια από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, εκεί όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση τον οικοδεσπότη Καναδά και την Κίνα και αν προκριθεί (περνούν οι δύο από τις τρεις ομάδες), δύο εκ των Ουρουγουάης, Τσεχίας, Τουρκίας.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Σε περίπτωση που η Ελλάδα προκριθεί στους Ολυμπιακούς, ο Πιτίνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί.

«Ο Παπαπέτρου δεν θα είναι μαζί μας, έχει κάνει κάποια πράγματα στο πόδι τους και προετοιμάζεται για την νέα σεζόν. Υπάρχει μία πιθανότητα εάν προκριθούμε στους Ολυμπιακούς να είναι έτοιμος να παίξει. Αυτό φέρνει μία δυσκολία στην ομάδα μας καθώς θα είχε σημαντικά λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι επομένως αυτό που θα κάνουμε είναι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις και να ελιχθούμε έτσι ώστε να καλύψουμε το κενό του».

Παράλληλα, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον αστράγαλο και όπως φαίνεται θα του στερήσει τη δυνατότητα να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον Καναδά, αφού θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Όταν σκοράρεις 101 πόντους χωρίς να έχεις υψηλά ποσοστά στα τρίποντα, παίζεις καλά στην επίθεση. Μου άρεσε ο ρυθμός μας, οι αποστάσεις και οι πάσες μας, είχαμε 21 ασίστ. Το Μεξικό έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να παίζει στην επίθεση κι έκανε εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας μας προβλήματα σκοράροντας με τρίποντα ή λέι απ. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε πολλά να διορθώσουμε», δήλωσε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο στην κάμερα της ΕΡΤ για τη φιλική νίκη επί του Μεξικού για να προσθέσει:

«Εμείς αρχίσαμε το ματς με πολύ άσχημα νέα. Μετά τον Ιωάννη Παπαπέτρου και ο Γιώργος Πρίντεζης θα χάσει το τουρνουά στον Καναδά. Έχει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, έχει κάνει μαγνητική, τον είδαν τρεις γιατροί και όλοι συμφωνούν πως πρέπει να κάνει επέμβαση. Σε περίπτωση που γίνει καλά και περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πιστεύω πως θα είναι μαζί μας.

Είχε ενοχλήσεις, έκανε ένεση, δεν βοήθησε, δοκίμασε τα πάντα για να παίξει. Είναι ένας πολεμιστής, ήθελε να παίξει, αλλά πρέπει να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση. Και οι τρεις γιατροί που τον εξέτασαν συμφώνησαν πως πρέπει να χειρουργηθεί.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share