Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euro 2020: Ο Λουκάκου έστειλε δώρο πρόκρισης στον... Έρικσεν!

3οι Φινλανδοί, ελπίζουν σε θαύμα!

22 Ιουνίου 2021 00:01
Euro 2020: Ο Λουκάκου έστειλε δώρο πρόκρισης στον... Έρικσεν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Αν και έπαιξε με πολλές αλλαγές, το Βέλγιο λύγισε στο φινάλε την Φινλανδία (2-0) και αφού έκανε το απόλυτο, την έστειλε στην 3η θέση του ομίλου.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έδωσε ανάσες σε πολλούς παίκτες, όμως η ομάδα του αν και το άφησε για το φινάλε νίκησε την Φινλανδία, η οποία έφτασε μερικά λεπτά από το «θαύμα» αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τον βαθμό και έμεινε κάτω από την Δανία, διατηρώντας μια ελπίδα για να πάει στους «16».

Οι Κόκκινοι Διάβολοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους έκαναν το 3x3 σε όμιλο Euro και φεύγουν για την Σεβίλλη καθώς στο στάδιο Cartuja θα δώσουν το επόμενο παιχνίδι τους, στο πλαίσιο της φάσης των «16». Γκολ ξανά ο Λουκάκου, «τρόμαξαν» στο Βέλγιο με τον Αζάρ, που φαίνεται πως γλύτωσε. Δεν μπόρεσαν το απίστευτο οι Φινλανδοί που κρατούσαν το 0-0 μέχρι το 74’.

Οπως αναμενόταν, το Βέλγιο είχε την κατοχή από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η ομάδα που βρίσκεται στο Νο1 της βαθμολογίας της FIFA δεν έδινε την μπάλα στους Φινλανδούς, οι οποίοι όμως δεν έδιναν διαδρόμους και εύκολες λύσεις στους αντιπάλους τους. Ετσι, χρειάστηκε να περάσει το πρώτο 20λεπτο για να δούμε κάποιες τελικές από πλευράς Κόκκινων Διαβόλων.

Euro 2020: Ο Λουκάκου έστειλε δώρο πρόκρισης στον... Έρικσεν!

Στο 23’ ο Βίτσελ έκανε το πρώτο, όμως αυτό δεν έμελλε να αλλάξει τον ρυθμό, που παρέμενε πολύ χαμηλός, όπως των ήθελαν οι Φινλανδοί δηλαδή. Στο 37’ ο Ντε Μπρόινε βρήκε εξαιρετικά τον Λουκάκου με σέντρα αλλά η κεφαλιά του επιθετικού της Ιντερ πήρε στα χέρια του Χραντέτσκι, ο οποίος στο 42’ χρειάστηκε να κάνει βάλει πιο δύσκολο stop στον Ντοκού.

Αφού άπαντες στο Βέλγιο ανακουφίστηκαν βλέποντας τον Εντέν Αζάρ να είναι καλά και να βγαίνει για το δεύτερο μέρος, ξεκίνησαν και πάλι την προσπάθεια να κάμψουν την αντίσταση της πολύ σφικτής και εξαιρετικά οργανωμένης στην άμυνα, Φινλανδίας. Ο Χραντέτσκι έπιασε δουλειά με επεμβάσεις σε Τσαντλί (56’) και Αζάρ (58’) και στο 62’ είχαμε την πρώτη φάση για την Φινλανδία με το σουτ του Καμαρά που εξουδετέρωσε ο Κουρτουά.

Οσο η ώρα περνούσε το Βέλγιο έκανε όλο και μεγαλύτερη την πίεσή του. Στο 63’ Βίτσελ και Αζάρ έκρυψαν την μπάλα αλλά ο Χραντέτσκι έβαλε stop στον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης και στο 66’ ο Λουκάκου πήρε την πάσα του Ντε Μπρόινε και εκτέλεσε στο τετ-α-τετ αλλά το VAR έδειξε ότι ήταν εκτεθειμένος για εκατοστά και το 0-0 διατηρήθηκε.

Το ίδιο δεν συνέβη στο 74’. Υστερα από κόρνερ ο Βερμάελεν έκανε τη σκαστή κεφαλιά, η μπάλα πήγε στη συμβολή και στο χέρι του άτυχου, Χραντέτσκι, ο οποίος χρεώθηκε αυτογκόλ (0-1). Ολα πλέον είχαν τελειώσει και στο 81’ ο Λουκάκου έβαλε τελικά το γκολ που τόσο έψαχνε όταν αυτή τη φορά μετέτρεψε σε ασίστ την πάσα του Ντε Μπρόινε καθώς γύρισε και εκτέλεσε με το δεξί διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (0-2) με το γκολ Νο63 με την Εθνική του.

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Ούρονεν (70’ Αλχο), Σόγκνεσι, Αραγιούρι, Τοΐβιο, Ράιταλα, Σπαρβ (59’ Σίλερ), Καμαρά, Λουντ, Πονγιαπάλο (70’ Κάουκο), Πούκι (91’ Γιένσεν).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεναγιέρ, Μπογιάτα, Βερμάελεν, Τροσάρ (75’ Μενιέ), Τσαντλί, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε (91’ Βανάκεν), Ντοκού (76’ Μπατσουαγί), Εντέν Αζάρ, Λουκάκου (84’ Μπεντέκε).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share