Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Euro 2020: Η Αυστρία νίκησε την Ουκρανία και πήρε το "εισιτήριο" για τους "16" (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

21 Ιουνίου 2021 21:18
Euro 2020: Η Αυστρία νίκησε την Ουκρανία και πήρε το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Η Αυστρία έβαλε ένα γκολ (1-0) και έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες για να πετύχει πολλά περισσότερα. Ακόμα και έτσι όμως η ομάδα του Φράνκο Φόντα, πήρε το... εισιτήριο για τους 16 για πρώτη φορά στην ιστορία της! Στην αναμονή οι Ουκρανοί... Οι Αυστριακοί έγραψαν ιστορία στη Νασιονάλα Αρένα του Βουκουρεστίου, αφού μετά τη νίκη τους απέναντι στην Ουκρανία, πανηγύρισαν για πρώτη φορά την πρόκριση στην φάση των «16» του Euro.

Αντίθετα η Ουκρανία, που είχε το... πάνω χέρι πριν την έναρξη του αγώνα, ουσιαστικά «αυτοκτόνησε» αφού εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και πλέον περιμένει την εξέλιξη των ομίλων για να διεκδικήσει μέσω της τρίτης θέσης το εισιτήριο για την φάση των νοκ-άουτ. Ωστόσο το "εισιτήριο" για τους 16 πήραν και οι Ολλανδοί.

Το ματς

Η Αυστρία μπήκε με το πόδι... πατημένο στο γκάζι αφού την αρχή του αγώνα φανέρωσε τις διαθέσεις της για κατάληξη της δεύτερης θέσης και την απευθείας πρόκριση στην φάση των «16» με τον Μαρσέλ Σάμπιτσερ στο 16' να προειδοποιεί τους Ουκρανούς. Η υπεροχή των Αυστριακών μετουσιώθηκε στο πολυπόθητο γκολ, όταν στο 21ο λεπτό ο Αλάμπα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπαουμγκάρντνερ με εκπληκτική προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπούσχαν.

Μετά το γκολ των Αυστριακών οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 21ο λεπτό ο Σαπαρένκο έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Η ορμή των Αυστριακών συνεχίστηκε μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς να χάνει τεράστιες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Πώς κύλησε το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντρέι Σεφτσένκο προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις, όμως οι Ουκρανοί εμφανίστηκαν χωρίς καθαρό μυαλό με τους παίκτες της Αυστρίας να απορροφούν την όποια πίεση δέχθηκαν. Οι Αυστριακοί διατηρούσαν με άνεση το υπέρ τους προβάδισμα, κλείνοντας σωστά τους χώρους στους παίκτες της Ουκρανίας, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης να βρίσκει τους παίκτες της Αυστρίας να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16» του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Αντίθετα η Ουκρανία μπήκε σε... περιπέτειες αφού πλέον περιμένει την εξέλιξη των άλλων ομίλων διεκδικώντας την θέση της στην φάση των «16» ως μια από τις καλύτερες τέσσερις τρίτες των ομίλων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ουκρανία: Μπούσχαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο (85' Μπεσιέντιν), Σαπαρένκο, Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο, Γιαρέμτσουκ, Μαλινόβσκι (46' Τσιγκάνκοφ)

Αυστρία: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Λάιμερ (72' Ιλσάνκερ), Ξ. Σλάγκερ, Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (33' Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90' Κάλαϊτζιτς)

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share