Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Στους 16 οι Ιταλοί μετά τη νίκη τους κόντρα στην Ουαλία (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

20 Ιουνίου 2021 21:19
Euro 2020: Στους 16 οι Ιταλοί μετά τη νίκη τους κόντρα στην Ουαλία (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Η Squadra Azzurra νίκησε και τους Ουαλούς (1-0), έγινε η πρώτη ομάδα ever σε Euro που κάνει το 3x3 στους ομίλους χωρίς να δεχθεί γκολ κι έφυγε για τους «16» με στιλ… ιταλικό! ‘Ξέχασε’ πότε δέχθηκε γκολ για τελευταία φορά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι καθώς μετά το 1-0 σε βάρος της Ουαλίας συμπλήρωσε 1.055 λεπτά απαραβίαστης εστίας. Από κει και πέρα με αποκλεισμό κινδυνεύουν οι Ισπανοί μετά το "Χ" με την Πολωνία.

Με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί οι Ιταλοί έγραψαν ιστορία με το «καθαρό» 3x3 και πλέον πακετάρουν πράγματα και φεύγουν από την έδρα τους για το Λονδίνο, όπου θα αντιμετωπίσουν τον 2ο του ομίλου της Ολλανδίας. Ως 2η προκρίθηκε παρά την ήττα η Ουαλία. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο έφυγαν τα πρώτα λεπτά. Η Ιταλία είχε κατοχή, η Ουαλία κανένα πρόβλημα να είναι πίσω και να μην απειλείται.

Μετά το τέταρτο, το σουτ του Εμερσον και ο Πεσίνα απόο κόντρα δεν θα μπορούσαν να νικήσουν τον Γουόρντ, με την Squadra Azzurra να χάνει την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 24’ όταν ο Μπελότι με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο. Η Ουαλία είχε την πρώτη της πραγματικά καλή στιγμή στο 27’ όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Γκούντερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω από το παραθυράκι, όμως η ομάδα του Μαντσίνι είχε ανέβει.

Στο 30’ ο Κιέζα έκανε και αυτός διαγώνιο σουτ αλλά ο Αμπαντού έκοψε πάνω στη γραμμή αλλά στο 39’ οι Ιταλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 39’ ο Βεράτι εκτέλεσε από δεξιά φάουλ το οποίο κέρδισε ο ίδιος, ο Πεσίνα από το πρώτο δοκάρι βρήκε ίσα-ίσα την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο έμελλε να διατηρηθεί ως το σκορ του πρώτου μέρους.

Πώς κύλισε το δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη, έπειτα από πέντε λεπτά το ματς είχε πολύ υλικό. Στο 53’ ο Μπερναρντέσκι με εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα βρήκε τη ρίζα του δοκαριού και στο επόμενο λεπτό η Ουαλία βρέθηκε με μια απρόσμενη ευκαιρία. Ο Ατσέρμπι, που είχε μπει στο ημίχρονο, έχασε τη φάση, όμως ο Ράμσεϊ δεν αποφάσισε ποτέ και σπατάλησε τη στιγμή χωρίς να κάνει καν τελική.

Στο 55’ οι ελπίδες των Ουαλών για αποτέλεσμα έγιναν ακόμα λιγότερες. Ο Μπερναρντέσκι, που έκανε καλό ματς, τσίμπησε στο κέντρο, ο Αμπαντού του πάτησε το πόδι κοντά στον αστράγαλο και ο Ρουμάνος διαιτητής, Χατεγκάν, χωρίς την παραμικρή σκέψη, του έδειξε απευθείας κόκκινη. Στο 65’ ο Μπελότι νικήθηκε από τον Γουόρντ έπειτα από γύρισμα του Κιέζα.

Στο τελευταίο κομμμάτι του το ματς δεν είχε πολλά πράγματα να δώσει. Η Ιταλία είχε τον έλεγχο, η Ουαλία ήθελε αλλά δεν μπορούσε πλέον να κάνει τίποτα για να διεκδικήσει την ισοπαλία. Οι δύο πλευρές έκαναν αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε εντελώς και ο Μπέιλ ήταν ο ‘μοιραίος’ για τους Dragons αφού στο 76’ ενώ ήταν ολομόναχος έστειλε την μπάλα ψηλά με βολέ για να παραμείνει το 1-0 ως το τελικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα (88’ Σιρίγκου), Εμερσον, Μπαστόνι, Μπονούτσι (46’ Αστσέρμπι), Τολόι, Ζορζίνιο (75’ Κριστάντε), Βεράτι, Πεσίνα (87’ Καστροβίλι), Μπερναρντέσκι (75’ Ρασπαντόρι), Κιέζα, Μπελότι.

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Γκούντερ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Νίκο Γουίλιαμς (86’ Ντέιβις), Αλεν (86’ Λέβιτ), Ράμσεϊ, Μορέλ (60’ Μουρ), Αμπαντού, Τζέιμς (74’ Γουίλσον), Μπέιλ (86’ Μπρουκς).

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share