Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Διέσυρε την Πορτογαλία η Γερμανία (Video)

Πλέον οι Γερμανοί μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης

19 Ιουνίου 2021 21:17
Euro 2020: Διέσυρε την Πορτογαλία η Γερμανία (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Η Γερμανία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε 4-2 της Πορτογαλίας. Τα "πάντσερ" δεν επηρεάστηκαν από το προβάδισμα που έδωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην Πορτογαλία στο 15ο λεπτό και απάντησαν με τέσσερα τέρματα.

Τα αυτογκόλ των Ντίας και Γκερέιρο ήταν αρκετά για να ανατρέψουν το σκορ οι Γερμανοί πριν το ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο χτύπησαν ξανά με τον Χάβερτς στο 50ο λεπτό και τον Γκόζενς στο 60ο για το 4-1. Ωστόσο ο Ζοτα στο 67ο λεπτό μείωσε σε 4-2 για την Πορτογαλία, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ αφού στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι. Παράλληλα δείτε πόσο έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ουγγαρία και Γαλλία.

Πλέον οι Γερμανοί μπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, έχουν 3 βαθμούς όσους και η Πορτογαλία αλλά υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία, με την Γαλλία να είναι πρώτη με 4 βαθμούς και η Ουγγαρία τελευταία με 1 βαθμό στον 6ο όμιλο. Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, πάντως, αφού έχουμε τα Γαλλία-Πορτογαλία και Γερμανία-Ουγγαρία.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Σάντος παρέταξε την Πορτογαλία με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Πατρίσιο, με τους Σεμέδο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο στην τετράδα της άμυνας. Ντανίλο, Καρβάλιο στα χαφ, με τους Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες και Κριστιάνο Ρονάλντο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ζότα.

Από την μεριά του, ο Λεβ κατέβασε την Γερμανία με 3-4-2-1. Στην εστία ο Νόιερ, με τους Γκίντερ, Χούμελς, Ρίντιγκερ στα στόπερ. Κίμιχ, Κρόος, Γκιντογκάν και Γκόζενς στην τετράδα των χαφ, με τους Χάβερτς, Μίλερ να είναι πίσω από τον Γκάμπρι που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημα, με τη Γερμανία από το πεντάλεπτο και έπειτα να δείχνει τα δόντια της και να δημιουργεί τη μια φάση μετά την άλλη. Στο 5' ο Γκόζενς βρήκε τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι πίεζαν αρκετά, η Πορτογαλία με μια φάση που έκανε στο 15ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Μπρούνο Φερνάντες έδωσε στον αμαρκάριστο Ρονάλντο και εκείνος σκόραρε για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Στο 28’ ο Ζότα έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 35’ η Γερμανία απάντησε αρχικά με τον Ντίας να στέλνει την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του. Δεν πέρασαν ούτε καν πέντε λεπτά, όταν στο 39’ ο Γκερέιρο και αυτός σκόραρε καταλάθος για τη Γερμανία και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν για το δεύτερο μέρος με το σκορ στο 2-1 κόντρα στην Πορτογαλία.

Η Γερμανία μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Χάβερτς να κάνει το 3-1 στο 51ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Γκόζενς. Στο 54’ ο Ρονάλντο εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ δεν σταμάτησε εκεί και στο 60’ ο Γκόζενς με κεφαλιά έκανε το 4-1! Οι Πορτογάλοι απάντησαν επτά λεπτά αργότερα με τον Ζότα να μειώνει σε 4-2.

Η ομάδα του Σάντος πίεσε, ψάχτηκε για άλλο ένα γκολ που θα... άγχωνε τους Γερμανούς αλλά δεν το βρήκε, με τον Ρενάτο Σάντσες να βλέπει το δεξί δοκάρι να σταματάει τη σουτάρα του στο 78ο λεπτό και να μην αλλάζει κάτι μέχρι το φινάλε.

MVP: Ο Ρόμπιν Γκόζενς έκανε μυθικό ματς! Συμμετείχε στο πρώτο αυτογκόλ, είχε ασίστ στο τρίτο και σκοράρει το τέταρτο. Τι άλλο να κάνει δηλαδή;

Η σφυρίχτρα: Ο Άγγλος, Άντονι Τέιλορ, δεν είχε να αντιμετωπίσει την πολύ δύσκολη φάση. Ίσα-ίσα που το VAR είχε την μπόλικη δουλειά με αρκετά από τα τέρματα για περιπτώσεις οφσάιντ.

Οι συνθέσεις

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα (46' Ρενάτο Σάντσες), Καρβάλιο (58' Ράφα Σίλβα), Ντανίλο, Ζότα (83' Αντρέ Σίλβα), Μπρούνο Φερνάντες (64' Ζοάο Μουτίνιο), Ρονάλντο

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς (62' Τσαν), Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Γκόσενς (62' Χάλστενμπεργκ), Γκιντογκάν (74' Ζίλλε), Κρόος, Χάβερτς (73' Γκορέτσκα), Μίλερ, Γκνάμπρι.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share