Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Euro 2020: Χαραμάδα ελπίδας για τους Μαγυάρους - "Πάγωσαν" τους Γάλλους και ελπίζουν (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις

19 Ιουνίου 2021 18:16
Euro 2020: Χαραμάδα ελπίδας για τους Μαγυάρους -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές πίεσαν ασφυκτικά τους μαχητικούς Ούγγρους, όμως δεν κατάφερε να τους κερδίσει (1-1) και σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα. To... πάθημα της Πορτογαλίας, έγινε μάθημα για τους Ούγγρους που πήραν έναν «χρυσό» βαθμό από τους Γάλλους που άσκησαν ασφυκτική πίεση, μη καταφέρνοντας όμως τίποτα περισσότερο πέρα από το να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Γκριεζμάν (1-1).

Η Ουγγαρία με το γκολ που πέτυχε με τον Ατίλα Φιόλα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έβαλε δύσκολα στους Γάλλους που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν δημιουργήσει σωρεία ευκαιριών δίχως όμως να βρουν τον στόχο. Το 1-0 των πρώτων 45 λεπτών πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους γηπεδούχους που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του γηπέδου. Παράλληλα δείτε πόσο έληξε χθες η αναμέτρηση Κροατία - Τσεχία.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ μη έχοντας άλλη επιλογή και μη θέλοντας να φύγει ηττημένοι από την «Πούσκας Αρένα» παίζοντας την πρόκρισή τους σε τελικό με την Πορτογαλία (το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής), ανέβασε στροφές, αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεσή και έφτασε σε γκολ ισοφάρισης με τον Γκριεζμάν στο 66' (σ.σ. στην 51η σερί συμμετοχή ως βασικός). Ένα γκολ που σε μεγάλο μέρος του ανήκει στον τερματοφύλακα Γιορίς που με το εκπληκτικό βολέ του βρήκε τον Μπαπέ που δεν είχε πρόβλημα να βγάλει την ασίστ για τον άσο της Μπαρτσελόνα.

Μέχρι εκείνο το σημείο βέβαια οι τρικολόρ είχαν και δοκάρι με τον Ντεμπελέ (μπήκε ως αλλαγή στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και αποχώρησε λίγο πριν το φινάλε λόγω τραυματισμού), έχοντας και δύο ακόμα καλές στιγμές με τους Μπαπέ και Μπενζεμά. Γενικώς η Γαλλία αν και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν φλύαρη στην επίθεση, μη μπορώντας να αξιοποιήσει τα επιθετικά της «όπλα».

Πώς κύλισε το δεύτερο ημίχρονο

Το 4-2-4 του δευτέρου ημιχρόνου (Μπαπέ, Μπενζεμά, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ στην επίθεση), έκανε το γήπεδο να μοιάζει... κατηφορικό με τους Ούγγρους να αμύνονται μαζικά για να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Γκουλάτσι όπως και στο παιχνίδι με την Πορτογαλία, έτσι και στο σημερινό παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Μάρκο Ρόσι, κάνοντας σωρεία επεμβάσεων με κορυφαία όλων αυτή στο σουτ του Μπαπέ στο 82'.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, οι Ούγγροι έμαθαν από το... πάθημα της πρεμιέρας κόντρα στην Πορτογαλία, πήραν έναν βαθμό που δεν τους εξασφαλίζει όμως σε κάτι, με τους Γάλλους ωστόσο να νιώθουν ακόμα και έτσι άνετοι, αφού έχουν την ευκαιρία να περάσουν από τον όμιλο ακόμα και σαν καλύτεροι 3οι από το σύνολο των υπόλοιπων ομίλων.

Οι συνθέσεις:

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Φιόλα, Κλάινχαϊσλερ (84' Λόβρενσιτς), Σέφερ (75' Σέρι), Νάγκι, Nέγκο, Ανταμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ντίνιε, Πογκμπά (76' Τολισό), Ραμπιό (57' Ντεμπελέ) (87' Λεμάρ), Καντέ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά (76' Ζιρού), Μπαπέ.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share