Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Euro 2020: Άντεξε η Τσεχία και «αγγίζει» την πρόκριση

Έμεινε στο 1-1 με την Κροατία και με μια τελευταία αγωνιστική θρίλερ

18 Ιουνίου 2021 21:39
Euro 2020: Άντεξε η Τσεχία και «αγγίζει» την πρόκριση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κροατία και Τσεχία πρόσφεραν ένα... θρίλερ για το Euro κι έμειναν ισόπαλες στο 1-1, ευνοώντας την Αγγλία σε πιθανή νίκη με τη Σκωτία και μετατρέποντας σε θρίλερ την τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου, με πλεονέκτημα για τη δεύτερη.

Με αυτό το αποτέλεσμα, από την μια το σύνολο του Σίλχαβι κατάφερε να φτάσει στους 4 βαθμούς έχοντας αρκετές ελπίδες πρόκρισης στους «16», ενώ το ίδιο σκέφτονται και οι παίκτες του Ντάλιτς καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την θεωρητικά πιο αδύναμη του ομίλου, Σκωτία, τη στιγμή που υπάρχουν εξελίξεις για τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Το ματς

Η αναμέτρηση του Χάμπντεν Παρκ στη Γλασκώβη ξεκίνησε με τους Τσέχους να είναι εκείνοι που ήθελαν να πάρουν τα ηνία και να απειλήσουν την εστία του Λιβάκοβιτς. Και θα το κάνουν μόλις στο 2' με τον Τσούφαλ να δοκιμάζει το σουτ, όμως το πόδι του Βίντα θα αποδειχθεί… σωτήριο. Η ανάπτυξη των παικτών του Ντάλιτς ήταν, όπως και με την Αγγλία, αρκετά προβληματική, με αποτέλεσμα να μην θυμίζει σε τίποτα το σύνολο που έφτασε μέχρι τον τελικό του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο 21' και πάλι οι Τσέχοι θα έχουν μια καλή στιγμή, όμως δεν θα καταφέρουν να σκοράρουν. Ο Σούτσεκ θα τροφοδοτήσει τον Σικ, όμως ο επιθετικός της Λεβερκούζεν δεν θα πιάσει την μπάλα όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να καταλήγει άουτ, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε πολύ πλεονεκτική θέση.

Η πρώτη φάση για την Hrvatska θα έρθει δύο λεπτά μετά, όταν ο Μόντριτς θα βρει τον Πέρισιτς μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να σουτάρει στην κίνηση, όμως ο Βάτσλικ θα αποκρούσει. Η αναμέτρηση συνεχίστηκε με τους παίκτες του Σίλχαβι να έχουν την κατοχή, όμως να συνεχίζουν να αδυνατούν να δημιουργήσουν κάποια φάση μπροστά από την κροατική εστία. Στο 35' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λόβρεν θα χρησιμοποιήσει αντικανονικά τον αγκώνα του, χτυπώντας εντός φάσης, τον Σικ και ο διαιτητής μετά από βοήθεια από το VAR θα δείξει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο έμπειρος επιθετικός και παρά το γεγονός ότι ήταν φανερό το πρόβλημα στην μύτη του, θα ευστοχήσει και θα κάνει το 1-0 για την Τσεχία. Με την σέντρα οι Κροάτες θα φτάσουν πολύ κοντά στην άμεση ισοφάριση, με τον Ρέμπιτς να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια θέση, όμως το σουτ που θα κάνει θα περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βάτσλικ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Κροάτες θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Στο 47' ο Ιβάν Πέρισιτς θα μπει στην περιοχή των Τσέχων από τα αριστερά και με δεξί διαγώνιο σουτ θα κεραυνοβολήσει τον Βάτσλικ κάνοντας το 1-1. Οι ποδοσφαιριστές του Σίλχαβι θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν άμεσα, όμως στο το σουτ του Σούτσεκ στο 52' θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Λιβάκοβιτς, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Σικ θα πάρει την κεφαλιά από καλό σημείο, όμως και πάλι δεν θα βρει στόχο. Οι Κροάτες είχαν μπει πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος πράγμα που έδωσε στην αναμέτρηση πιο γρήγορο ρυθμό και φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες.

Στο 61' και πάλι ο επιθετικός της Λεβεκούζεν θα είναι απειλή για την άμυνα της Κροατίας, όμως για ακόμα μια φορά η κεφαλιά του θα πάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λιβάκοβιτς.Στο 72' μετά από όμορφο συνδυασμό, ο Πέρισιστς θα πασάρει μέσα στην περιοχή στον Βλάσιτς που θα κάνει το γυριστό σουτ, όμως και πάλι θα περάσει λίγο άουτ. Οι Τσέχοι θα συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως χωρίς να γίνονται επικίνδυνοι, δείχνοντας πιο ευχαριστημένοι με την ισοπαλία, ενώ οι αντίπαλοί τους, με φανερό το επιθετικό πρόβλημα, περίμεναν την ατομική προσπάθεια από τα... αστέρια τους για να απειλήσουν.Στο 89' και πάλι η Κροατία θα φτάσει κοντά στο γκολ όμως το γυριστό του Πέτκοβιτς θα κοντράρει και θα περάσει κόρνερ. Οι προσπάθειες θα συνεχίσουν να είναι άκαρπες με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που διατηρεί και στις δύο χώρες στο... κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Σκόρερ: 47' Πέρισιτς - 37' Σικ (πεν)

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς (87' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (62' Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46' Ιβάνουσετς), Ρέμπιτς (46' Ρέμπιτς)

Τσεχία (Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (63' Κραλ), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (63' Χλόζεκ), Νταρίντα (87' Μπάρακ), Γιάνκτο (75' Σέβτσικ), Σικ (74' Κρμέντσικ)

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share