Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρίστιαν Έρικσεν: Εξιτήριο για τον νικητή της ζωής - Με βηματοδότη μετά την ανακοπή

Έτσι θα είναι η ζωή του τον επόμενο καιρό

18 Ιουνίου 2021 20:43
Κρίστιαν Έρικσεν: Εξιτήριο για τον νικητή της ζωής - Με βηματοδότη μετά την ανακοπή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Κρίστιαν Έρικσεν, καθώς ο σούπερ σταρ της Δανίας που συγκλόνισε με την ανακοπή καρδιάς που υπέστη εν ώρα αγώνα, για να επιστρέψει στη ζωή, πήρε εξιτήριο από την κλινική Rigshospitalet.

Ο ίδοος ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της αποθεραπείας του, υπεβλήθη σε πετυχημένη εμφύτευση βηματοδότη, ενώ ολοκλήρωσε όλο τον κύκλο εξετάσεων, που δεν έδειξαν κάποια καρδιακή βλάβη ή κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δανία, ο Έρικσεν για τον επόμενο μήνα θα παραμείνει εντός συνόρων, όπου θα ξεκουραστεί και θα περάσει το πρώτο στάδιο της σωματικής και ψυχολογικής αποκατάστασης.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ταξιδέψει στο Μιλάνο, όπου η Ίντερ θα αναλάβει όλες την ιατρική του παρακολούθηση, ανεξάρτητα αν ο Δανός μέσος επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.

«Είμαστε χαρούμενοι που είναι καλά, όμως δεν είναι όλα ρόδινα. Ο Κρίστιαν περνάει και θα περάσει μερικές δύσκολες εβδομάδες και ακόμα δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως είμαστε δίπλα του για ότι χρειαστεί. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να τον βλέπουμε να χαμογελάει», ήταν το πολύ προσεκτικά λόγια του Δανού εκλέκτορα, Κάσπερ Χιούμλαντ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Έρικσεν παρακολούθησε την αναμέτρηση της Δανίας με το Βέλγιο, ενώ από το δωμάτιο της κλινικής του Rigshospitalet, που βρίσκεται στα 800 μέτρα από το Πάρκεν, μπορούσε να ακούσει καθαρά το παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα από όλο το γήπεδο, όταν ο αγώνας διεκόπη προσωρινά προς τιμήν του στο 10ο λεπτό.

Η πορεία του μετά την ανακοπή και το εξιτήριο

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα με αντίπαλο τη Φινλανδία, σόκαρε όλο τον πλανήτη. Άπαντες όσοι έβλεπαν τα όσα διαδραματίσζονταν στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, περίμεναν με κομμένη την ανάσα για κάποιο σημάδι που θα δείχνει ότι ο 29χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στη ζωή. Μέχρι να αποχωρήσει από το γήπεδο, η αγωνία είχε χτυπήσει… κόκκινο.

Τελικά, τα καλά νέα ήρθαν λίγο αργότερα, αρχικά με την πρώτη φωτογραφία που έδειχνε τον άσο της Ίντερ να έχει τις αισθήσεις του πάνω στο φορείο που τον μετέφερε στο ασθενοφόρο και αργότερα με πιο επίσημο τρόπο, όπου έγινε γνωστό πως η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Ακολούθησαν τα μηνύματα του Έρικσεν από το νοσοκομείο, με τα οποία διαβεβαίωνε πως είναι καλά, ενώ έκανε γνωστή την επιθυμία του να επιστρέψει γρήγορα δίπλα στους συμπαίκτες του στην εθνική Δανίας. Επίσης, σήμερα έγινε γνωστό πως ένας από τους γιατρούς που έτρεξε στο πλευρό του, όταν κατέρρευσε στο χορτάρι, αποκάλυψε τα λόγια που είπε ο ποδοσφαιριστής μόλις συνήλθε.

Τα τελευταία νέα που έχουν να κάνουν με τον 29χρονο, έρχονται από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας, η οποία με νεότερη ενημέρωσή της, γνωστοποίησε πως θα του τοποθετηθεί βηματοδότης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share