Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Μια ανάσα από την πρόκριση η Σουηδία

Νίκησε με 1-0 με πέναλτι τη Σλοβακία

18 Ιουνίου 2021 18:17
Euro 2020: Μια ανάσα από την πρόκριση η Σουηδία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro βρίκσεται η Σουηδία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σλοβακίας χάρη σε πέναλτι του Φόρσεμπεργκ και έκανε το μεγάλο «βήμα».

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο«Saint Petersburg Stadium» της Αγίας Πετρούπολης, έχοντας στο τσεπάκι τα θετικά αποτελέσματα από την πρεμιέρα του Euro.

Η Σλοβακία επικράτησε 2-1 της Πολωνίας, ενώ η Σουηδία απέσπασε «λευκή» - ισοπαλία (0-0) από την Ισπανία, σε ένα Euro όπου συγκλονίζει η ιστορία του Κρίστιαν Έρικσεν.

Το ματς

Ο τεχνικός των Σκανδιναβών, Γιάνε Άντερσον (4-4-2) δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα συγκριτικά με την πρεμιέρα, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Στέφαν Τσάρκοβιτς (5-3-2) για τους Σλοβάκους έβαλε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα τους Χροσόβφσκι και Κότσελνικ.

Το παιχνίδι από το ξεκίνημα υπήρξε πολύ κλειστό και φουλ τακτική. Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη με τους δύο αντιπάλους να ψάχνουν την στιγμή τους, χωρίς όμως ευκαιρίες για γκολ μπροστά από τις δύο εστίες.

Η Σουηδία μέχρι το 30΄ήταν πιο επιθετική, ωστόσο οι Μπεργκ και Ίσακ ήταν εγκλωβισμένοι στα αμυντικά…δίχτυα των Σλοβάκων που δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Σλοβακία απέκτησαν την υπεροχή χωρίς όμως να…φλερτάρουν με το γκολ.

Με αυτά και μετά, ίσως το πιο απογοητευτικό ημίχρονο - μέχρι σήμερα - του Euro πέρασε στην ιστορία, χωρίς να είναι άξια αναφοράς ούτε υποψία ευκαιρίας για γκολ. Το απόλυτο μηδέν με έξι μόλις (ακίνδυνες) τελικές.

Τη μονοτονία «έσπασε» η τεράστια – διπλή - ευκαιρία των Σουηδών σε διάστημα δύο λεπτών (59΄- 60΄).

Αρχικά καρφωτή κεφαλιά του Αουγκούστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντουμπράβκα και στο…καπάκι κεφαλιά του Ντάνελσον από πλεονεκτική θέση κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Νέα καλή ευκαιρία (από αέρος) για τους Σουηδούς να κουνήσουν τα δίχτυα με κεφαλιά του Ισάκ στο 68΄που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ίδιος παίκτης έπειτα από ένα καταπληκτικό σόλο που άδειασε την άμυνα των Σλοβάκων επιχείρησε το διαγώνιο σουτ που εξουδετέρωσε κι αυτή την φορά ο Ντουμπράβκα δείχνοντας τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του.

Οι Σουηδοί πολιορκούσαν ολοένα και περισσότερο τους Σλοβάκους και το πολυπόθητο γκολ ήρθε από την άσπρη βούλα του πέναλτι και την εύστοχη εκτέλεση του Φόρσεμπεργκ στο 77΄.

Το πέναλτι κέρδισε ο Κουάισον όταν μετά από έξοχη πάσα του Ίσακ ανατράπηκε (καθαρά) μέσα στην περιοχή από τον Ντουμπράβκα. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα η Σουηδία κράτησε άνετα το υπέρ της 1-0 και μάλιστα είχε μια μεγάλη ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά της με τον Κλάεσον στο 82΄.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γερμανού διαιτητή, Ντάνιελ Σίμπερτ που έδειξε κίτρινη κάρτα στους Όλσον, Ντουμπράβκα, Ντούντα, Βάις

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (88΄Μπένγκστον),, Λάρσον, Όλσον (64΄Κλάεσον), Έκνταλ (88΄Σβένσον), Φόρσμπεργκ (92΄Κράφτ), Μπεργκ (64΄Κουάισον), Ίσακ.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (64΄Χαρασλίν), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν (85΄Χάντσκο), Κούτσκα, Χροσόβφσκι (85΄Ντούρις), Κότσελνικ, Χάμσικ (79΄Μπένες) , Μακ (77΄Βάις), Ντούντα.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share