Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euro 2020: Το Βέλγιο είχε... Ντε Μπρόινε και προκρίθηκε - Συγκλονιστικές στιγμές στη Δανία για τον Κρίστιαν Έρικσεν

Νίκη με 2-1 και πρόκριση για την ομαδάρα του Μαρτίνεθ - Σταμάτησαν στο 10ο λεπτό για χάρη του μεγάλου νικητή της ζωής

17 Ιουνίου 2021 21:10
Euro 2020: Το Βέλγιο είχε... Ντε Μπρόινε και προκρίθηκε - Συγκλονιστικές στιγμές στη Δανία για τον Κρίστιαν Έρικσεν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μπήκε στο ημίχρονο, άλλαξε τα πάντα στην Κοπεγχάγη και το Βέλγιο επικράτησε με 2-1 της Δανίας, σε ένα ματς όπου το κλίμα ήταν «βαρύ» και συγκινητικό λόγω του Κρίστιαν Έρικσεν.

Το εξαιρετικό Βέλγιο είχε για πρώτη φορά όλα τα μεγάλα του όπλα διαθέσιμα -έστω κι αν δεν ξεκίνησαν όλοι βασικοί- και όπως φάνηκε η ποιότητα αυτή ήταν αρκετή για να ξεπεράσει το πάθος πάθος και τη διάθεση των Δανών, περνώντας έτσι στην επόμενη φάση του Euro και αφήνοντας στον όμιλο να γίνει... χαμός.

Το ματς

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, το ματς πάντως ξεκίνησε με τους Δανούς να μπαίνουν με φόρα στο «Πάρκεν» και να εξαργυρώνουν αμέσως τη διάθεσή τους για κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Γιουσούφ Πόουλσεν εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος στη βελγική άμυνα και μετά από ασίστ του Χόιμπιεργκ, νίκησε με πλασέ τον Κουρτουά για το 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του EURO, στα 99 δευτερόλεπτα, πίσω μονάχα από το γκολ του Ρώσου, Κιριτσένκο, κόντρα στην Εθνική μας το 2004 (σ.σ. 45 δεύτερα).

Συνολικά το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από νωρίς, με τη Δανία να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Μετά το γκολ της, συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια, να πιέζει εξαιρετικά στη μεσαία γραμμή και να μην αφήνει το Βέλγιο να κάνει παιχνίδι, ούτε... κατά διάνοια. Τεράστια στιγμή στο ματς -ασχέτως ποδοσφαίρου- αυτή του 10ου λεπτού, όταν οι παίκτες του Βελγίου έβγαλαν τη μπάλα πλάγιο για να τιμήσουν τον Κρίστιαν Έρικσεν. Το παιχνίδι σταμάτησε και χειροκρότησε όλο το γήπεδο, οι Βέλγοι, το διαιτητικό τιμ, όλος ο κόσμος στις εξέδρες!

Από εκεί και πέρα, σε όλο το υπόλοιπο πρώτο 45λεπτο, η Δανία έκανε το παιχνίδι της, κυκλοφορούσε τη μπάλα και γενικά έδινε τον τόνο σε όσα συνέβαιναν στο Πάρκεν. Χαρακτηριστικό ότι το πρώτο 45λεπτο «βγήκε» με τις τελικές να είναι 8-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια πάντως, τα πάντα αντιστράφηκαν πλήρως. Οι αλλαγές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βελτίωσαν ακαριαία την ομάδα του και πώς να μην το κάνουν όταν υπάρχει η πολυτέλεια να μπαίνουν στο ματς από τον πάγκο παίκτες όπως ο Εντέν Αζάρ και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος έκανε την πρώτη του συμμετοχή στο Euro. Ο δεύτερος ήταν που άλλαξε όλη τη ροή του παιχνιδιού, με τους Βέλγους πλέον να κάνουν ότι έκαναν οι Δανοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ως αποτέλεσμα φυσικά της τεράστιας ποιότητας που διαθέτουν.

Στο 55' ο Λουκάκου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στα δεξιά, έδωσε στον Ντε Μπρόινε, αυτός με μια ενέργεια εξουδετέρωσε όλη τη δανέζικη άμυνα και έστρωσε στον Τόργκαν Αζάρ για το 1-1. Ένα τέταρτο αργότερα, ο επιθετικός της Σίτι ολοκλήρωσε τον άψογο βελγικό συνδυασμό με εξαιρετικό σουτ για το 2-1 και την ανατροπή του σκορ. Στο γκολ του μάλιστα, ο Βέλγος δεν πανηγύρισε, πηγαίνοντας στο σημείο όπου είχε πέσει στο έδαφος ο Έρικσεν, για να τον τιμήσει έτσι με τον τρόπο του. Από το σημείο αυτό και μετά, το Βέλγιο είχε το... κουμάντο, με τη Δανία να έχει μονάχα στο τελευταίο πεντάλεπτο δύο ευκαιρίες για την ισοφάριση, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε. Κάπως έτσι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε το Βέλγιο στους 6 βαθμούς και την επόμενη φάση.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share