Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στέφανος Τσιτσιπάς-Μαρία Σάκκαρη: «Ζαλίζουν» τα ποσά που έχουν πάρει μέχρι σήμερα - Θα είναι ξανά «ζευγάρι» στο Τόκιο

Οι δυο τους θα... ανταμώσουν για ένα ελληνικό μετάλλιο

17 Ιουνίου 2021 00:12
Στέφανος Τσιτσιπάς-Μαρία Σάκκαρη: «Ζαλίζουν» τα ποσά που έχουν πάρει μέχρι σήμερα - Θα είναι ξανά «ζευγάρι» στο Τόκιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη φέρνουν μέρες δόξας για το ελληνικό τένις, με τον πρώτο να φτάνει μέχρι τον τελικό με το σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς και τη δεύτερη να βρίσκεται στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς συνολικά αγωνίστηκε στο τουρνουά σε 7 παιχνίδια για 19 ώρες και 23 λεπτά, κερδίζοντας 143 γκέιμ και χάνοντας 116, ενώ πανηγύρισε 20 σετ και έχασε έξι.

Από την πορεία του αυτή εξασφάλισε 750.000 ευρώ, ενώ συνολικά από το 2016 που άρχισε την επαγγελματική του καριέρα, έως τώρα (172 νίκες/85 ήττες), έχει εισπράξει 15.050.627 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ATP.

Από την πλευρά της, η Σάκκαρη αγωνίσθηκε συνολικά στο τουρνουά σε 6 παιχνίδια για 11 ώρες και 29 λεπτά, κερδίζοντας 85 γκέιμ και χάνοντας 56, ενώ πανηγύρισε με τη σειρά της 11 σετ και έχασε μόλις τρία.

Από την πορεία της έως και τα ημιτελικά του κορυφαίου τουρνουά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα εισπράξει 375.000 ευρώ, ενώ συνολικά από τo 2010 σε τουρνουά της international Tennis Federation (113 νίκες και 96 ήττες), έχει κερδίσει 4.288.034 ευρώ, σύμφωνα με την WTA.

Θα παίξουν μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κλείδωσαν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη να αναμένεται να δώσουν το παρών.

Η παγκόσμια κατάταξη που ανακοινώθηκε σε άνδρες και γυναίκες στο τένις, κλείδωσε και τις θέσεις στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εκεί πλέον και με τη… βούλα θα είναι παρών ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά και η Μαρία Σάκκαρη, που αναμένεται να αγωνιστούν και στο μικτό (αμφότεροι έχουν δηλώσει πως θα κατέβουν στο Τόκιο, όσον αφορά το απλό).

Σύμφωνα με την απόφαση της ITF οι τενίστες που είναι στις πρώτες 56 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, παίρνουν αυτόματα το εισιτήριο, συν τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος από την διοργανώτρια Ιαπωνία. Το μόνο που μένει για να είναι επίσημη η παρουσία τους είναι η... ανακοίνωση της αποστολής από την ΕΟΕ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share