Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Euro 2020: «Πετάει» η φοβερή Ιταλία!

3-0 την Ελβετία και πρόκριση με «κρότο»!

16 Ιουνίου 2021 23:59
Euro 2020: «Πετάει» η φοβερή Ιταλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιταλία «σκορπά» τον φόβο και τον τρόμο στο φετινό Euro, με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» να προσφέρει εκ νέου σκορ και θέαμα, «συντρίβοντας» με 3-0 την Ελβετία και παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Οι παίκτες του Μαντσίνι, μετά την εξαιρετική πρεμιέρα με την Τουρκία, έκαναν πραγματικά ότι ήθελαν για ακόμα μια αναμέτρηση στο Ολίμπικο, μην αφήνοντας τους αντιπάλους τους να πιστέψουν ούτε λεπτό ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι από τον αγώνα. Πλέον οι Ατζούρι θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (20/6) τους Ουαλούς για την πρώτη θέση του Α' ομίλου, ενώ αντίθετα το σύνολο του Πέτκοβιτς βρίσκεται με την πλάτη στον… τοίχο και θα τα δώσει… όλα στον αγώνα με τους Τούρκους.

Το ματς

Η αναμέτρηση στο Ολίμπικο της Ρώμης ξεκίνησε με τους Ατζούρι να θέλουν από νωρίς να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Οι παίκτες του Μαντσίνι διατηρούσαν την μπάλα στην κατοχή τους και προσπαθούσαν με όμορφους συνδυασμούς να ανοίξουν την πολυπρόσωπη ελβετική άμυνα και στο 11' θα χάσουν την πρώτη καλή ευκαιρία. Ο Σπινατσόλα θα βγάλει την σέντρα από τα αριστερά, μετά από εξαιρετική προσποίηση, όμως η κεφαλιά που θα πιάσει ο Ιμόμπιλε δεν θα απειλήσει τον Σόμερ. Εφτά λεπτά μετά οι Ιταλοί θα κερδίσουν κόρνερ με τον Κιελίνι να κερδίζει τους Ελβετούς αμυντικούς και να σκοράρει, όμως το γκολ θα ακυρωθεί, μετά τη χρήση VAR, για χέρι του αρχηγού της Squadra Azzurra, ενώ λίγο αργότερα η ατυχία του θα συνεχιστεί καθώς θα αποχωρήσει με πρόβλημα τραυματισμού.

Τελικά οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ στο 26' με μια απίστευτη συνεργασία δύο παικτών της Σασουόλο. Ο Λοκατέλι θα ανοίξει πολύ όμορφα στον Μπεράρντι στα δεξιά, που θα μπει στην περιοχή, με τον Ιταλό μέσο να ακολουθεί την φάση να παίρνει την πάσα από τον συμπαίκτη του μέσα στην ελβετική περιοχή και με δυνατό σουτ να κάνει το 1-0. Από την άλλη οι παίκτες του Πέτκοβιτς δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, για να γίνουν απειλητικοί, παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους δεν πίεζαν πολύ, όπως είχαμε δει στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Τουρκία. Στο 37' οι Ιταλοί θα χάσουν κι άλλη ευκαιρία να σκοράρουν ξανά, με τον Σπινατσόλα να φεύγει στην αντεπίθεση, να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια θέση, όμως το τελείωμα που θα κάνει δεν θα είναι καλό και η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο 42' ο Ινσίνιε θα βγάλει μια.. μαγική πάσα στον χώρο για τον Ιμόμπιλε που θα σουτάρει από πολύ δύσκολη θέση μέσα από την περιοχή, όμως ο Σόμερ θα αποκρούσει.

Στο δεύτερο μέρος οι Ελβετοί θα μπουν πιο δυνατά, ξέροντας ότι με ήττα αλλά και με τη νίκη των Ουαλών, η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει πολύ, πράγμα που τους έκανε να αφήνουν αρκετούς χώρους στην άμυνά τους και θα τους πληρώσουν. Στο 52' μετά από πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια η μπάλα θα φτάσει στον Λοκατέλι που θα σουτάρει συρτά με το αριστερό έξω από την μεγάλη περιοχή και θα κάνει το 2-0 για τους Ατζούρι. Οι Ελβετοί θα κάνουν την πρώτη απόπειρα φάσης στο 61', όταν ο Σακίρι θα σουτάρει με το αριστερό από μακριά, όμως δεν θα ανησυχήσει τον Ντοναρούμα.

Τρία λεπτά μετά οι παίκτες του Πέτκοβιτς θα φτάσουν για πρώτη φορά στον αγώνα μια… ανάσα από το γκολ, όταν ο Σούμπερ θα πλασάρει από πλάγια θέση, εντός περιοχής, όμως ο Ντοναρούμα θα αποκρούσει. Στην αντεπίθεση ήταν η σειρά των Ιταλών να απειλήσουν, με τον Μπεράρντι να μπαίνει από δεξιά, να συγκλίνει και να σουτάρει με το αριστερό, με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ. Στο 73' ο Μπουνούτσι θα κάνει μια εκπληκτική πάσα, με τον Ιμόμπιλε να μπαίνει από τα αριστερά και να σουτάρει, όμως χωρίς να βρει στόχο. Δύο λεπτά μετά και πάλι ο επιθετικός της Λάτσιο θα φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του περνάει και πάλι έξω.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης μετά το 75' θα πέσει με τους Ελβετούς να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία που θα τους έδινε ένα γκολ που θα μπορούσε να τους αναπτερώσει τις ελπίδες, όμως χωρίς αποτέλεσμα, ενώ από την πλευρά τους οι Ιταλοί διαχειριζόντουσαν άψογα το 2-0. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι γηπεδούχοι θα φτάσουν και σε τρίτο γκολ στο 89' με τον Ιμόμπιλε να κάνει ένα μακρινό σουτ με το δεξί, με τον Σόμερ, που έχει ευθύνη, να μην μπορεί να αποσοβήσει το 3-0. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή θα δώσει ακόμα μια νίκη για τη Squadra Azzurra, ενώ παράλληλα θα τους δώσει και την πρόκριση στους "16" του φετινού Euro 2020, ενώ αντίθετα θα φέρει προβληματισμό στους Ελβετούς που πάνε για... τελικό με τους Τούρκους.

Σκόρερ: 26', 52' Λοκατέλι

Ιταλία (Ρ. Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι (25' Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (86' Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86' Πεσίνα), Μπεράρντι (69' Κιέζα), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69' Τολόι)

Ελβετία (Β. Πέτκοβιτς): Σόμερ, Ελβέντι, Σερ (58' Ζούμπερ), Ακάντζι, Εμπαμπού (57' Βίντμερ), Φρόιλερ (84' Σo), Τζάκα, Ροντρίγκεζ, Σακίρι (76' Βάργκας), Σεφέροβιτς, Εμπολό

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share