Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Ουαλία στα ουράνια και... τάβλα Τουρκία και Ερντογάν!

Νίκη με 2-0 και αγκαλιά με την πρόκριση!

16 Ιουνίου 2021 21:07
Euro 2020: Ουαλία στα ουράνια και... τάβλα Τουρκία και Ερντογάν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ουαλία ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με την Τουρκία, άντεξε όποτε πιέστηκε και επικράτησε με 2-0, για να φτάσει στους 4 βαθμούς στον πρώτο όμιλο του Euro και να βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση στους «16», με τη Ρωσία λίγο νωρίτερα να μένει όρθια.

Ο Ράμσεϊ πέτυχε το 1-0 για την Ουαλία στο 42' μετά από καταπληκτική ασίστ του Μπέιλ, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι στο 61'. Ο Ρόμπερτς «σφράγισε» τη σπουδαία νίκη της Ουαλίας κάνοντας το 2-0 στο 95' μετά από μια ακόμα ασίστ του κορυφαίου παίκτη του αγώνα, Γκάρεθ Μπέιλ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που παρακολούθησε το ματς, να «ξεραίνεται».

Η Ουαλία ενάβηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 4 βαθμούς και πίσω της βρίσκεται η Ιταλία, που έχει 3 και παίζει στις 22:00 με την Ελβετία στη Ρώμη. Οι Ελβετοί μετρούν έναν πόντο και η Τουρκία έμεινε χωρίς βαθμό. Η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές ελπίζει ουσιαστικά μόνο στην πρόκριση μέσω της 3ης θέσης (σ.σ προκρίνονται οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων).

Ο πρώτος όμιλος ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Ιουνίου, με τις αναμετρήσεις Ελβετία - Τουρκία στο Μπακού και Ιταλία - Ουαλία στη Ρώμη.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσματα το παιχνίδι να πάρει γρήγορο ρυθμό από την αρχή. Η Ουαλία έφτασε μια... ανάσα από το γκολ στο 6', όταν ο Ράμσεϊ νικήθηκε από τον Τσακίρ σε τετ α τετ. Η απάντηση της Τουρκίας σημειώθηκε στο 9', με το σουτ του Γιλμάζ από το ύψος του πέναλτι να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Ο Ουντέρ έπιασε ξαφνικό σουτ που μπλόκαρε ο Γουόρντ στο 14' για την Τουρκία, ενώ ο Ράμσεϊ απώλεσε την ευκαιρία να σκοράρει σε νέο τετ α τετ στο 22'.

Τελικά ο Ράμσεϊ εξιλεώθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες του στο 42'. Ο Μπέιλ έκανε καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της τουρκικής άμυνας, ο Ράμσεϊ κοντρόλαρε άψογα με το στήθος και έκανε το 1-0 για την Ουαλία με δεξί πλασέ!

Με δραματικό τρόπο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, καθώς αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Ο Μπέιλ δεν βρήκε στόχο στο 53' για την Ουαλία. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Γιλμάζ από τη μικρή περιοχή για την Τουρκία στο 54', ενώ ο Ράμσεϊ νικήθηκε από τον Τσακίρ στο 58'.

Οι Ουαλοί είχαν μια τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς, αλλά ο Μπέιλ την... κλώτσησε στο 61'. Ο σούπερ σταρ της Ουαλίας κέρδισε πέναλτι από τον Τσέλικ και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Δευτερόλεπτα αργότερα ο Τσακίρ παραλίγο να κάνει την γκάφα της χρονιάς, καθώς άργησε να απομακρύνει την μπάλα, με τον Μπέιλ να τον πιέζει και να κάνει την προβολή, αλλά την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ!

Η άμυνα της Ουαλίας πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Μουλντούρ πριν σουτάρει εντός περιοχής στο 81' και ο Γουόρντ έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Ντεμιράλ στο 87'. Οι Τούρκοι φάνηκε να μένουν από δυνάμεις στο φινάλε και έδωσαν την ευκαιρία στον Μπέιλ να δώσει... έτοιμο γκολ στον Ρόμπερτς στο 95', με τον Ουαλό αμυντικό να σκοράρει από κοντά για το τελικό 2-0!

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share